*020*

589 48 5
                                    

'Mama!' Horen we ineens iemand roepen en een meisje van onze leeftijd sprint naar buiten naar Demi Hekler. Ik herken haar meteen, het is Yaël Hekler. Tijdens de sorteerceremonie in ons eerste jaar heeft ze de hoed gewoon letterlijk gesmeekt of ze in Zwadderich kon komen, maar de hoed riep toch Griffoendor. Toen heeft ze de dag daarna met Dumbledore gepraat en uiteindelijk is ze opnieuw ingedeeld in Zwadderich. Ze is het buitenbeentje van ons jaar zeg maar.

'Zullen we naar binnen?' Zeg ik gapend en ik rek me uit. Na dat kidnapping-gedoe ben ik wel toe aan een beetje slaap. Ik hoor mijn maag knorren en zucht.

'Volgens mij wordt dat eerst langs de keuken jongedame' zegt George die weer aan komt lopen en hij tilt me plotseling op. Ik gil en begin te spartelen. 

'Laat me los!!! Laat me los zei ik!!! George!! Auw!!!' Roep ik spartelend.

'Maar jongedame. Als ik je los laat, dan laat ik je vallen en heb je nog meer Auw' zegt George en ik zucht. Ik stop met spartelen en kijk hem zuchtend aan.

'Oke breng me dan maar' zeg ik en hij huppelt naar de keuken. Joshua en Ilya lopen met ons mee.

'Waar is de keuken dan?' vraagt Ilya.

'Achter dit schilderij. Kijk en leer' zegt George en hij kietelt de peer van de schilderij waar we nu voor staan.

'Wow' zeggen Joshua en Ilya tegelijk wanneer de schilderij opengaat en de keuken voor onze ogen verschijnt.

'Wat wilt u eten jonge dames en jonge heren' zegt een van de huiselven die snel voor ons zijn komen staan.

'Uhm doe maar een ei met spek en een milkshake en een bak chocolade-ijs voor later om mee te nemen zeg maar' zeg ik en ik grijns naar Ilya, Joshua en George, die me nog steeds vast heeft.

'O en vier lepels als het kan!' Roept George er voor de zekerheid achteraan.

'Maak daar maar vijf van!' Horen we een stem achter ons. Fred is komen aanlopen.

'Fred, zeg tegen je broer dat hij me weer neer moet zetten, dus niet dat hij me op de grond moet laten vallen als hij me loslaat maar me nu neer moet zetten' zeg ik tegen Fred met de nadruk op "nu".

'Okidoki. George je hebt haar gehoord. Zet haar rustig neer' zegt Fred quasi-boos. George zet me rustig neer op de grond. Ik zucht van opluchting dat ik eindelijk weer op mijn eigen benen sta.

'Uw eten mevrouw' zegt de huiself die komt aanlopen.

'Bedankt uhm...' zeg ik en ik weet de naam van de huiself niet meer.

'O wat stom dat is het eerste wat ik moest zeggen!! Stoute Kiki! Stoute Kiki!!' Zegt de huiself en hij slaat met zijn kleine handje hard op zijn hoofd.

'Stoute Kiki! Stoute Kiki!' Zeggen de huiselven om haar heen en ze slaan met z'n allen hard op haar hoofdje.

'Stoppen!!' Roep ik en abrupt is het stil. 'Sla elkaar nooit meer! Begrepen!' Zeg ik en de huiselven lopen van haar weg terug naar hun oude plek. Snel komt er een andere huiself met een nat doekje aangerend om Kiki te helpen.

'Heel erg bedankt voor het eten Kiki. Is het goed als we het hier opeten? Zullen we bij je komen zitten?' Zeg ik vriendelijk en voorzichtig knikt ze.

'Dobby komt ook, maar eerst moet Dobby Kiki helpen. Kiki heeft pijn en Dobby wilt niet dat iemand pijn heeft, ook geen huiself' zegt de huiself die Kiki is komen helpen.

'Dat is lief van je, Dobby' zegt Joshua en Dobby knikt. Hij leid ons naar een bankje en met z'n allen gaan we daar zitten.

'Dobby is een vrije huiself weet u. Harry Potter heeft Dobby bevrijd afgelopen jaar van zijn kwaadaardige meester' meteen staat hij op en pakt hij een lamp. 'Stoute Dobby! Stoute Dobby!' Roept hij en hij slaat de lamp bijna kapot op zijn hoofd.

'Dobby, je hebt niks verkeerd gedaan!' Roept Ilya geschrokken en Dobby legt de lamp weer weg en komt zitten.

'Dat weet Dobby, alleen moet Dobby nog wennen aan het idee om een vrije huiself te zijn. Dobby is sinds gisteren hier komen werken. Dumbledore betaald Dobby en Dobby krijgt vakantiedagen. Dumbledore is een goede man' zegt hij terwijl ik mijn eten opeet. De rest is al begonnen aan het bak ijs als ineens de deur opengaat.

---
---
Heeey peopleeee.

Sorry dat het even duurde met updaten. Ik heb heel lang getwijfeld of ik het vorige hoofdstuk nog een keer moest schrijven maar dan in POV Noah/Demi of gewoon verder moest gaan met de verhaallijn. En dat laatste heb ik dus uiteindelijk gedaan!

Oke, ik heb dus voor Nederlands weet echt een bagger cijfer voor spelling terwijl ik had super goed geleerd en we hebben voor Nederlands een recensie moeten schrijven en mijn cijfer is door spelling/zin/interpunctie fouten omlaag gegaan. Dus ik wil jullie vragen of jullie misschien op mijn spelling/zinsopbouw kunnen letten. Dus niet typfouten want ik typ alles op mijn telefoon maar spellingsfouten. Wees niet bang om het te zeggen en voel je geen betweter. Ik vind het alleen maar fijn en ik bijt niet....
Hard.

Xxx- Realyty

Lost parents of Jaxissa BlackWhere stories live. Discover now