*035*

437 40 10
                                    

Noah/Demi POV

A/N: iedereen fijne vakantie gehad??? Ik wel!!!🎉 Wat hebben jullie allemaal in de vakantie gedaan???

Ik bibber als ik terug denk aan gister. Azkaban. Na ons bezoekje met Dumbledore zijn we rond Hogwarts gelopen waar we gelukkig Yaël bij de wc's aantroffen. Ze was ongesteld en zo misselijk dat ze bijna over haar nek ging. Was er maar een spreuk om dit meidenprobleem te verhelpen... Daarna gingen we naar Azkaban. De dementors vlogen meteen op ons af toen we daar aankwamen. Remus rilde ook meteen. Dumbledore liep naar binnen en ik en Remus bleven buiten wachten. Het duurde lang voordat hij terug kwam, maar toen hij terug kwam zag hij helemaal wit.

'We gaan' was het enige wat hij zei en ik en Remus lieten het daarbij, we waren al lang blij dat we konden gaan. Eenmaal op Hogwarts sliep ik bij Remus op de kamer, hij had een extra bed getoverd. Toch kon ik niet slapen.

Het is inmiddels al 2.00 am en ik heb nog steeds geen oog dicht gedaan. Ik hoor Remus de heletijd in zijn bed heen en weer rollen. Hij heeft een nare droom zo te horen. Ik stap uit bed, trek mijn pantoffels aan en doe mijn mantel om. Ik steek mijn toverstok in een van mijn zakken. Zachtjes loop ik naar buiten, ik moet even een ommetje maken. Even wat frisse lucht. Al snel ben ik het kasteel uitgelopen. Ik loop om het meer heen en ga op een bankje zitten. Ik luister naar alle vogeltjes die tjirpen en kijk naar het meer dat rustgevend heen en weer klotst soms, aangezien er veel rare wezens onder leven die natuurlijk in de nacht juist wakker worden.

'Hoi' hoor ik iemand zeggen en ik kijk op.

'Hey Severus' zeg ik en hij komt naast me op het bankje zitten. Dan bedenk ik me dat ik boos op hem ben omdat hij tegen Jaxissa had gezegd dat ik dood was en ik doe meteen mijn handen over elkaar.

'Het spijt me nog...' begint hij.

'Zeg maar niks Severus, ik heb gehoord hoe vaak je sorry tegen Lily zei en haar steeds opnieuw kwetste. En ja met haar is het ook niet goed afgelopen' zeg ik en ik krijg tranen in mijn ogen. Ik kijk naar Severus. Ik zie dat hij gekwetst is maar hij probeert het zo veel mogelijk te verzwijgen, zoals altijd. Dan zie ik ineens een traan over zijn wang rollen.

Misschien had ik dat niet moeten zeggen.

'Sorry dat was niet terecht van me om te zeggen' zeg ik. Hij zwijgt.

'Sev, gaat het?' vraag ik na een tijdje.

'Ik mis haar nog elke dag' zegt hij zo zacht mogelijk. Ik slik.

'Ik ook Sev' zeg ik.

'Kut Potter' zegt hij met walging.

'Kut Voldemort zal je bedoelen' zeg ik. Hij grijnst even. 'We komen hier samen doorheen. Ik weet half wat je doormaakt, hoeveel je wel niet je best doet voor Lily. Ik ben er voor je, ook al ben je soms een ongelofelijke klootzak' zeg ik.

'Bedankt denk ik' zegt hij en ik grijns door zijn reactie.

'Ik ga weer naar binnen, loop je mee?' vraag ik en hij knikt. In stilte lopen we weer naar binnen. Ik gaap, het lopen en praten met Severus heeft me goed gedaan.

'Weltrusten' zeg ik. 

'Goedenacht' antwoord hij terug.

Als ik weer wakker ben mogen de zorgen weer komen, nu wil ik slapen. Eenmaal in bed val ik meteen in slaap.

Lost parents of Jaxissa BlackUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum