*023*

534 47 25
                                    

Jaxissa POV

Het is de volgende dag. Goed geslapen heb ik vannacht niet. Toch spring ik meteen uit bed wanneer ik de wekker hoor. Angelina kijkt me verbaasd aan.

'Laat mij' zeg ik en ik loop naar de badkamer. Daar douche ik snel en poets ik mijn tanden. Snel kleed ik me om en loop ik naar de leerlingenkamer, om te wachten op George en Fred. Na vijf minuten besluit ik dat het te lang duurt en loop ik de leerlingenkamer uit op weg naar the Great Hall. Dan zit ik maar even alleen. Ik heb gewoon honger. Hopelijk blijven ze dan niet wachten op mij.
Wanneer ik in the Great Hall aangekomen ben plof ik meteen op een van de banken. Ik denk hard na over wat mijn rooster vandaag ookal weer is. Dan zucht ik luid en begin ik mijn eten op te scheppen. Vandaag heb ik te veel uren, blokuur DATDA en dan een blokuur Potions en dan nog een blokuur Verzorging van Fabeldieren.

'Zozo, heb je het moeilijk?' zegt Ron, die naast me komt zitten.

'Waar is Harry?' vraag ik, zijn vraag negerend.

'Nog in bed, ik had te veel honger dus ben alvast hier naartoe gegaan' zegt hij en hij stopt meteen wat eten in zijn mond.

'Same' lach ik met volle mond.

Na een half uur komen eindelijk George en Fred aangelopen.

'Wij dachten, die ligt nog in d'r bed te ronken. Komt uiteindelijk Angelina naar beneden, die zegt dat je al lang weg bent' zegt Fred chagrijnig.

'Ochtend humeur Fred?' vraag ik en meteen schud hij zijn hoofd.

'Nooit' zegt hij.

'Goedemorgen' zegt George en hij geeft me een kusje op m'n wang. Meteen beginnen Fred en Ron kots geluiden te maken. Ik rol met mijn ogen.

'Kleuters' zucht ik. Ik sta op want ik ben al klaar met eten en ik ben te ongeduldig om aan tafel te blijven zitten. Zo ben ik nou eenmaal. 'Ik ga, zie ik jullie zo?' vraag ik en de Weasley-twins knikken. Ik loop the Great Hall uit en begin rond te zwerven in het kasteel. Doelloos loop ik voor me uit. Ik heb m'n tas al bij me met al mijn boeken erin dus ik besluit om maar alvast naar het lokaal te lopen. Ik loop nog achter met Potions, en ik denk dat Snapert daar niet zo blij mee is. Als ik bij het lokaal ben zie ik dat de deur al open is. Ik loop zonder erover te denken dat het nog lang geen lestijd is naar binnen en ga helemaal achteraan zitten. Ik pak mijn potions boek en begin het huiswerk van vandaag te lezen, zo ben ik tenminste een beetje goed voor bereid. 

'Zozo Dame, lestijd aan het inhalen? Of strafwerk?' hoor ik na een tijdje. Snapert komt het lokaal binnengelopen. 

'Wat doet u hier? Dit is een DATDA-lokaal, professor Potions' zeg ik. Hij kijkt me boos aan en ik kijk bozer terug naar hem. Hij loopt naar me toe en kijkt in mijn boek, mijn vraag compleet negerend.

'Welwelwel, jij had dus niet voldoende tijd om je huiswerk eerder te maken. Wat goed dat ik je nu op heterdaad betrap' zegt hij gemeen.

'Maar ik doe het voor de les en ik had het al een keer gelezen' zeg ik snel ookal is het tweede niet waar.

'Zwijg! Strafwerk, morgen om acht uur in mijn kantoortje!' zegt hij en ik zucht diep, ik heb niks gedaan.

'Nounounou, Secretus zit dat meisje niet zo te pesten' Een blonde vrouw komt om de hoek gelopen. Ze heeft nogal veel littekens, maar alsnog is ze best knap.

'Hoe noemde je me?' zegt Snapert dreigend.

'Ze noemde je Secretus oelewapper' zeg ik voor ik er erg in heb en snel sla ik mijn hand voor mijn mond.

'Nog 3 keer nablijven!' zegt Snapert boos.

'Technisch gezien heeft ze niks verkeerd gedaan. Ze is hier alleen nog een keer je stof voor de les aan het doorlezen en ze zei net een feit, namelijk dat ik je Secretus noemde. Maar dat kwam er nogal raar uit. Net zoals bij Noah vroeger, weet je nog? Maar haar vergaf je het wel. Want zij nam het wel soms voor je op, oelewapper' zegt de vrouw. Ik heb de neiging om heel hard: "oehhhhhh gedist!!!" te roepen maar ik houd me in. Knap van mij he?

'Rotwijf' zegt Snapert zo zacht dat waarschijnlijk de vrouw het niet gehoord heeft, of de vrouw doet alsof ze het niet gehoord heeft.

'Eigenlijk moeten we zelfs wat punten voor Griffoendor erbij doen' zegt ze.

'Ja, jammer dat jij dat niet kan he?' zegt Snapert vuil.

'REEM DOE EENS 20 PUNTEN VOOR GRIFFOENDOR ERBIJ OMDAT , uhm Jaxissa heet je toch?' vraagt ze en ik knik, 'OMDAT JAXISSA HIER AL HEEL GOED EN HARD ZIT TE LEREN!'

'20 PUNTEN VOOR GRIFFOENDOR ERBIJ!' hoor ik professor Lupin vannuit zijn kantoortje schreeuwen. Ik lach.

'En nu opgehoepelt Secretus' zegt de vrouw boos.

'Tot zo professor' zeg ik onschuldig en nijdig loop ik weg.

'Ik ben Lisa' zegt de vrouw en ze geeft me een hand.

'OWWWW JIJ BENT JOVI!!!!!' schreeuw ik en ik stuiter meteen op en neer van blijdschap, ik heb nog een Marauder ontmoet!

'Haha ja dat klopt' zegt ze lachend. Ik weet nu nog een ding zeker,

Pettigrew is duidelijk de enige van de Marauders die ik niet mag.

Lost parents of Jaxissa BlackWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu