Amyline: Spambeertje

43 5 2
                                    

Het was vandaag mijn tweede show bij Amyline, en omdat ik bij mijn eerste show al de schrik van mijn leven had, dat ik te laat ging komen, nam ik me voor om steeds bij de volgende shows een halfuur vroeger te vertrekken

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Het was vandaag mijn tweede show bij Amyline, en omdat ik bij mijn eerste show al de schrik van mijn leven had, dat ik te laat ging komen, nam ik me voor om steeds bij de volgende shows een halfuur vroeger te vertrekken. Zelf had ik de middelen niet om me te voeren, want ik had al zo'n bloedhekel aan de bus nemen, dus dat was wel een optie, maar alleen geen goede. Ik was ten einde raad, en daarom belde ik mijn nicht Lilly op. Zij wist voor alles een oplossing en dat was, dat ze me elke dag zou voeren. Want ze moest ten eerste; altijd aanwezig zijn bij de show, omdat zij ook haar bijdrage droeg bij de show. Zoals onder andere mijn make-up, helpen met de tekst etc. Ten tweede; zo konden we nog wat meer tijd met elkaar doorbrengen.

Lilly en ik kwamen aan op de locatie van de show, en begaven ons snel naar de make-up kamer, daar begonnen zij en Isabel alvast met verschillende producten op mijn gezicht te smeren. Een paar minuten daarna kwam er iemand naast mij in de make-up stoel zitten, het was een klein meisje met mooie, zwarte Chinese haren. Fluisterend vertelde Lilly in mijn oor dat dit Spambeertje was, en dat ik haar over een tiental minuten zou interviewen. Aan haar gezicht was af te lezen dat ze dit niet gewend was en om haar wat meer op haar gemak te stellen, begon ik een gesprek met haar.

Lachend kwamen we de make-up kamer uit. Ik liep rechtstreeks naar showruimte en daar nam ik plaats op de blauwe eenpersoonszetel, terwijl Spambeertje nog even achter de scherm bleef, omdat ze pas later zou opkomen.

William stond naast de cameraman, terwijl hij allerlei gekke gezichten naar me trok om te zorgen dat mijn stress een beetje zou zakken. Hij weet tenslotte hoe zenuwachtig ik in het begin altijd ben als ik moet opkomen.

Er werd luid 'één, twee, drie' geroepen en het rode doek kwam omhoog.

'Goedemorgen beste kijkers, ik ben Amy Dalmaro en welkom bij Amyline,' zei ik glimlachend. Er werd veel geapplaudisseerd, maar wanneer dat geluid doofde, ging ik verder met mijn tekst.

'Ik heb vandaag een speciale gast mee, Spambeertje heet ze, en ze heeft haar ook ingeschreven in de Lost &Found 2'.

Alweer werd er geapplaudisseerd, omdat Spambeertje de showruimte binnen kwam. Ik verliet de blauwe stoel, terwijl ik Spambeertje naar haar stoel leidde. Daar schudde ik haar de hand.

'Mag ik je welkom heten bij Amyline als zowel bij Raytis? Want je hebt je ingeschreven bij de schrijfwedstrijd Lost& Found 2, als ik het goed heb?' vroeg ik haar vriendelijk.

'Dat klopt inderdaad,' zei ze een beetje gemaakt enthousiast, maar dat kwam omdat ze wat zenuwachtig was. Dat zag je aan haar houding en ik begreep het maar al te goed. Voor de eerste keer in je hele leven geïnterviewd worden is niet niets. De camera's die op je gericht zijn, al de ogen van de kijkers op de tv, en in de zaal die op je gericht zijn... Het is dan ook nog eens nieuw, wat het natuurlijk nog spannender maakt.

'Hoe heb jij de schrijfwedstrijd hier op Raytis eigenlijk gevonden? En waarvan de interesse in de wedstrijd?' vroeg ik haar met een nieuwsgierige blik.

'Ik werd ingelicht door een enthousiaste Raya, die vond dat ik de schrijfwedstrijd eens moest bekijken. Dat deed ik dan ook en dan zag ik hoe goed georganiseerd en professioneel de wedstrijd er wel niet uitzag! Dus ik dacht wel dat de opdrachten evengoed zouden zijn, dus schreef ik mij meteen in!' zegt Spambeertje blij.

'De hoeveelste schrijfwedstrijd zou deze voor je zijn? En ben je bekend met schrijfwedstrijden?' vroeg ik.

'Ik heb hiervoor nog maar drie keer meegedaan aan een schrijfwedstrijd, dus nee, echt bekend ben ik nog niet met zo'n soort wedstrijden'

'Dat geeft niet, ik heb het volste vertrouwen erin dat je het goed gaat doen!' zei ik terwijl ik even knipoogde naar haar.

'En wat vind je van Raytis?'

'De planeet is naar mijn mening erg cool, zelfs zo cool dat ik hier echt graag is op vakantie wil. Zou dat gaan?' vroeg ze met een grote lach.

'Haha natuurlijk, je bent hier altijd welkom, maar de tijd zit er nu op. Het was erg fijn om je te leren kennen Spambeertje! Hopelijk zie ik je hier nog eens rondlopen met je reiskoffer in de hand. Nog veel succes met de wedstrijd!' zei ik glimlachend.

En dan vielen de gordijnen naar beneden.

Raytis interviewsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu