Talk with Taller: PurplePsychoKitty

33 5 5
                                    

Ik word langzaam wakker van mijn wekker die een luid alarm heeft, oké ik kan mijn geluid zachter zetten, maar daar ben ik te lui voor

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ik word langzaam wakker van mijn wekker die een luid alarm heeft, oké ik kan mijn geluid zachter zetten, maar daar ben ik te lui voor. Ik kom langzaam mijn zachte, warme bed uit en maak me klaar om naar de studio te gaan, waar ik mijn allereerste interview heb. En ja, ik ben dus best wel zenuwachtig. Als laatst pak ik een van mijn weinige stropdassen die ik heb en pak nog even snel een peer als ontbijt.

----

Bij de studio zie ik allemaal al mensen die van alles en nog wat aan het doen zijn. Ik ga op een leren bank in de hoek zitten en pak een flesje water. Als ik het teken krijg dat ik mag beginnen, loop ik naar de bank waar ik op moet zitten.

"Hallo allemaal en welkom bij Talk with Taller," zeg ik enthousiast, en het publiek begint te klappen.

"Ik heb vandaag een interview met de prachtige Dysis, dus geef haar een groot applaus!" Het publiek klapt en er komt een meisje het podium op met lang bruin haar. Ze lijkt best zenuwachtig. Ze gaat op de andere kant van de bank zitten. "Hallo Dysis" begroet ik haar.
"Hoi" begroet ze me iets zenuwachtig terug.

"En Dysis, vertel ons eens, waarom wil je meedoen aan de tienerfictie wedstrijd?" vraag ik haar als eerst

"Nou ik heb veel coverwedstrijden en gewone schrijfwedstrijden gezien, dus ik dacht, laat ik het eens proberen," antwoordt ze al iets enthousiaster.

"En heb je al een beetje ervaring met tienerfictie schrijven, of totaal niet?" Is mijn tweede vraag, en tot nu toe gaat het wel prima

"Ja, ik heb zelf een boek in tienerfictie staan, en ik lees bijna alleen maar tienerfictie, omdat je er alle kanten mee op kunt," vertelt ze met een glimlach.

"En hoe kom je nou bij wattpad? Is daar een reden voor?"

"Nou, een tijd geleden las ik al fanficties online, maar steeds halverwege het boek stond er steeds dat ik me moest aanmelden, tot ik wattpad ontdekte! Toen ik mijn nieuwe telefoon kreeg wat het eerste wat ik deed de app downloaden," vertelt ze enthoustiast, met een twinkeling in haar bruine ogen.

"En wat is nu het grootste verschil tussen de mensen op aarde en hier op Raytis?"

"Nou, de mensen op aarde zijn allemaal stuk voor stuk het zelfde, wat na een tijdje saai wordt, hier op Raytis is het gewoon zo veel leuker!" antwoordt ze.

"En wat vind je van Raytis?"

"Ik vind Raytis super leuk bedacht. En ik hoop nog meer te weten te komen over alles hier van Raytis, van koningin Morgan tot de inwoners" zegt ze enthousiast en ik zie de zelfde twinkeling in har ogen als net.

"En wat wil je bereiken met deze wedstrijd?"
"Ik hoop op iets meer volgers, want ik heb er zelf niet erg veel maar ik ben al super lang lid, en dan zie ik wel eens zo'n profielen die 2 weken lid zijn en al 50 volgers ofzo hebben."

"En heb je je al een beetje voor. Bereid op de wedstrijd?"
"Buiten mijn eigen boek niet echt nee" en ik zie haar verlegen kant weer terug komen, want ze begint maar haar schoenen te kijken.

"En hoe schat je je kansen?"

"Dat ligt er aan, als de andere deelnemers minder goed zijn dan schat ik mijn kansen hoger in dan als er echt goede schrijvers bij zitten"

"En dan de laatste vraag, wil je nog wat zeggen tegen de andere deelnemers?"

"Euh, ja, succes en doe niet te hard je best" zegt ze lachend.

"Mensen dit was het weer voor deze keer, en geef nog één keer een groot applaus voor Dysis" zeg ik tegen het publiek, en ik loop samen met Dysis het podium af, na te hebben gezwaait.
Dat ging best goed volgens mij.

Raytis interviewsWhere stories live. Discover now