Kerstvakantie

1K 64 15
                                    

Bereid je voor, Boomtrullen!!! Dit wordt een laaaaang stukje tekst! *wrijft als een maniak in haar handen en grinnikt gemeentjes)

"All i want for Cristmas is you... you, baby!"  Ik heb mijn oude Dreuzel-MP3 speler gevonden en zing dus lekker vals mee. Alleen krijg ik allemaal dodelijke blikken van de andere afdelingen. We zitten in de Grote Zaal en is bijna Kerstmis. Dus om in de stemming te komen, laat ik wat mooie liedjes horen. 

"Nina, ga zitten!" roept Lily en Sirius trekt me van de bank. Maar natuurlijk gaat dat mis en val ik op de grond. Nu moeten de andere afdelingen lachen. 

"Wacht maar jullie!" schreeuw ik tegen de afdelingen en zet heel hard All I Want For Christmas op. De afdelingen kreunen en houden op met lachen. "Ik dacht al!" Ik zet de muziek af. James trekt me aan mijn vest op de bank. 

"We snappen het; het is bijna Kerst," zegt hij. Ik zucht, want hij begrijpt het niet.

"Je snapt het níet. Dit is de eerste Kerst die ik met jullie vier en dat is geweldig," zeg ik en kijk naar mijn vrienden. Lily glundert en de jongens glimlachen blij. "Dus ben ik super vrolijk!"

"Begrijpelijk," lacht Remus en slaat een arm om me heen. "Maar wat gaan we doen? Het is Kerstvakantie." Ja, mensen, het is al Kerstvakantie en er zijn een hoop mensen naar huis. De tijd gaat echt heel snel.

"SNEEUWBALLEN GEVECHT!!!!" schreeuwen James en Sirius tegelijk. Ik schiet in de lach en stem meteen in. 

"Iedereen die mee wil doen met ons sneeuwballen gevecht, loop me!!" schreeuwt Sirius door de Zaal en er staan gelijk een hoop mensen op en rennen naar buiten. Wij rennen er achter aan en ik maak gelijk een sneeuwbal en gooi het op David die iets verderop staat. Hij kijkt om.

"Je ziet wat witjes van achteren!" zeg ik lachend.

"Oh wacht maar, ik krijg je wel!" roept hij en David rent op me af. Ik wil wegrennen, maar bots tegen Remus, Sirius, James en Peter op. Ze kijken verbaasd op naar hoe David een sneeuwbal in de capuchon van mijn jas doet en op mijn hoofd doet. De jongens proesten het uit.

"David! Nu heb ik het koud!" zeg ik lachend en doe mijn capuchon af. "Ik krijg je nog wel! Op een dag zal-..." begin ik, maar David doet een hand voor mijn mond.

"Zo is het wel genoeg, Prinsesje," zegt hij. Ik kijk hem nijdig aan. "Het gaat je toch niet lukken om wraak te nemen op mij."

"Ik zou maar oppassen als ik jou was," lacht Sirius.

"Iwk waawschuw jwe," mompel ik tegen zijn hand. 

"Ik zou haar loslaten als ik jou was," zegt Remus en hij kan een lachje niet onderdrukken. David trekt een wenkbrauw op.

Met mijn vingers geef ik een vijf aan. Er gaat een vinger omlaag; vier. Nog een vinger naar beneden; drie. Weer een vinger; twee. Sirius, James en Peter proberen het niet uit te proesten. Nog eentje; een. 

Ik lik aan Davids hand en hij schrikt een beetje, maar laat niet los. Dan bijt ik hard met mijn 'zwarte-panter-vorm-tanden' in zijn hand. David verschiet en springt omhoog. Hij zwaait met zijn hand en probeert het niet uit te schreeuwen. De jongens liggen in een deuk. Ook ik proest het uit en schreeuw; "Al I want for Cristmas is you!!" Ik tover een kerstmuts en zet die op. Zonder op de andere te wachten, huppel ik tussen alle sneeuwballen door.

Ik huppel naar binnen. 'K heb namelijk een warme douche nodig om de sneeuw uit mijn haar te krijgen.

Vrolijk ren ik door de gangen en zing; 'All i want for Christmas'. Als het is afgelopen heb,  ga ik verder met 'Holding onto you.' Het is geen Kerst-nummer, maar het is en blijft van een leuke groep/duo/zanger, weet ik het...

"Lean with it rock with it when we gonna stop with it lyrics that mean nothing we were gifted with touhgt, is it time to move our feet, to an introspective beat it ain't the speakers that bump hearts, it's our hearts that make the beat!!"zing ik zo hard mogelijk. (Holding onto you, from Twenty One Pilots) 

Uiteindelijk kom ik uitgeput  aan bij de Dikke Dame. "wachtwoord?" vraagt ze.

"Kerstballen," antwoord ik. De Dikke Dame gaat aan de kant en ik kruip door het portretgat. Daar is niemand... op Jackson na. Dat had ik (heel erg ver in mijn achterhoofd) kunnen verwachten.

"Nina, hoi, ik wist niet dat jij ook op school bleef." vraagt hij liefjes.

"Ja, maar ik heb geen zin om naar huis te gaan," antwoord ik koeltjes. "Maar wat doe je hier? Buiten is een sneeuwballen gevecht gaande."

"Mijn vader had een brief gestuurd en wilde met me praten via de openhaard. We zijn net klaar," zegt Jackson en hij loop het portretgat uit. 

"Hij wilde dus praten met Vollie," zeg ik met een zachte stem van een maniak en van een eend. "Over mij!" Ik spreid mijn armen en doe net alsof ik klaar ben met mijn opera. Wat ook zo was, want ik zei 'over mij!' met een zware, langzame en harde stem. Ik grinnik om mezelf en ga dan even naar slaapzaal om te douchen en met mijn MP3 te spelen.

----------------------------------------

Vermoeid ga ik tegen Remus' schouder aan zitten. Ik heb net met James de hele school door gerend om Peter te zoeken. Hij was ineens weg, maar nu zit hij een potje Toverschaken te spelen met Sirius. James die voert het woord en zegt bij elke zet; 'Aah, mooie zet!' of 'Nee, nee, je gaat je toren verliezen!' En dat schreeuwt hij. Dan valt mijn blik op Lily. Marlene is allemaal onzin tegen haar aan het praten, maar zij kijkt naar James. Of in ieder geval naar het potje Toverschaak. Eigenlijk moeten James en Lily gewoon bij elkaar zijn.

"Wat zit je te denken?" vraagt Remus die zijn boek even opzij legt.

"Beauty is verliefd op the Beast," zeg ik. "Je weet wel... van die film? Die Dreuzel-film?"

Remus knikt. Hij wist ook best veel over Dreuzels. "Misschien moeten we een plannetje met Sirius en Peter smeden, om ze samen te brengen," zegt Remus en ik knik enthousiast. 

Ik ga met mijn ogen dicht tegen Remus' schouder leunen en bedenken hoe we aanbiddertje en afwijzertje bij elkaar krijgen. Misschien gewoon tegen James zeggen dat Lily hem alleen leuk vindt, als hij wat volwassener zou zijn. Dat wordt waarschijnlijk een grote klus.

"Nina?" hoor ik iemand vragen. Ik kijk op en zie Jackson staan. Hij wenkt me. Ik sta vertwijfelt op en loop hem achterna, terwijl de ogen van mijn vrienden op mijn rug branden.

"Wat is er?" vraag ik en ga tegen de muur staan.

"Zou jij... zeg maar... met mij... euhm..." stottert Jackson. Het liefst wil ik schreeuwen dat hij me wil vermoorden en dan naar de jongens toe rennen, maar dat is denk ik niet zo heel handig...

"Je weet dat ik met Remus heb, hè?" zeg ik. Ja, nu hadden we officieel. Ik was er over begonnen, gisteren, en toen vroeg Remus me snel (ik zei uiteraard ja) alsof we anders elk moment konden sterven.

"Euhm... ja, maar zou je dan gewoon... vriendschappelijk met mij naar het Zwarte Meer willen?" zegt Jackson en hij kijkt me smekend aan. 

"Hum-hum," hoor ik iemand zeggen. Ik kijk op en zie de jongens bedachtzaam naar ons kijken. Behalve Remus, hij kijkt me gefronst aan. Ik raak een beetje in paniek; de jongens waken over me en gaan het niet goed vinden als ik met iemand anders dan Remus weg ga. Die heeft me gister officieel gevraagd, maar ik mag niet laten blijken dat er iets is(voor Jackson).

"Mag ik... er een nachtje over slapen?" vraag ik zacht. Jackson knikt bedenkelijk. Snel loop ik weg en trek Lily mee naar de slaapzaal. Ik moet even mijn hart aan iemand doorgeven...

Ik ben zelfs zelf benieuwd wat ze als antwoord gaat geven, want ik weet het nog niet...
Iemand stem op mijn verhaal! xx- Akkelove..

Me and the MaraudersWhere stories live. Discover now