Het Zwarte Meer

803 52 4
                                    

"Marlene," zei Alice en ze schudde haar door elkaar. Maar Marlene werd niet wakker. "Mar!" 

"Waarom kan ze zo diep slapen?" vroeg ik een tikje jaloers. Ik leunde tegen de deurpost van het lokaal aan. We hadden net Geschiedenis en Marlene is dus in slaap gevallen. Ik had ook wel willen slapen, maar Lily hield me wakker. 

"Weet ik veel," zei Lily. Ik zuchtte. 

"MARLENE!" schreeuwde Alice in haar oor. Marlene slaakte een gil van schrik en er plakte een ganzenveer aan haar wang.

"Wat is er?" vroeg ze vermoeid. 

"We moeten naar Gedaanteverwisseling," antwoordde ik. "Dus we moeten gaan, anders komen we veel te laat."

Marlene pakte snel haar spullen en slingerde haar tas over haar schouder.

Snel liepen we het lokaal uit. We moesten een verdieping omlaag en ik struikelde half van de trap, zoals altijd. Alice botste bijna tegen een muur, die zich voor deed als een deur. En Lily's tas viel half uit elkaar. Daardoor kregen we veel vertraging.

"We zijn al bijna een halfuur te laat," zei Lily hysterisch toen ze de laatste spullen aan ons gaf. "We moeten nablijven!" Ik zag al bijna hoe ze haar haar uit haar hoofd trok. 

"Rustig, Lily," probeer ik haar te kalmeren. 

"Het komt goed. We zeggen we dat het gewoon mijn schuld was." Marlene nam het stapeltje ganzenveren aan van Lily en we renden nu naar het lokaal.

Binnen waren ze al bezig met een spreuk en sommigen keken op toen we binnen kwamen. Snel gooiden we onze spullen bij een tafel. 

"Als we nou-" begon Marlene een sneaky plannetje, maar naast ons verscheen Anderling. Haar uitdrukking was nogal geërgerd en ik nam aan dat we moesten nablijven.

"Jullie zijn een beetje laat, nietwaar?" vroeg ze nonchalant. Lily zag nogal bleek en Alice schuifelde met haar voet. "Waarom is dat zo?"

"Het is mijn schuld," zei Marlene en ze keek naar haar schoenen. "Ik hield Lily, Alice en Nina op." 

Anderling keek haar aan. "Juffrouw Mckinnon, heel aardig van u dat u dit voor uw vriendinnen opneemt, maar jullie zijn allemaal te laat. Zaterdag om negen uur op mijn kantoor. Kom dit keer niet te laat." Anderling liep naar bepaalde leerlingen die de bezwering was gelukt.

"Waarom nou op zaterdag?" zeurde ik en plofte op een stoel.

"We moeten nablijven," zei Lily gejaagd. "Dat is nog erger."

"Het is tenminste niet vanmiddag," zei Marlene grijnzend. Ik wist waar ze op doelde en grijnsde mee. 

"Oké, dit is echt heel creep," zei Alice lachend en ze wees naar ons. Ik schoot in de lach en we besloten een spelletje te doen om de tijd te doden. We hadden toch bijna geen tijd meer om die spreuk te oefenen.

Na deze les waren we uit. Dan zouden we met de jongens naar het meer gaan, al heb ik geen idee wat ze daar willen gaan doen. 

De bel ging en we renden zo snel mogelijk naar de Leerlingenkamer om onze spullen te dumpen. Marlene vluchtte de badkamer in, Alice legde aantekeningen van vandaag op haar geordende stapeltjes en Lily mompelde dingen over het nablijven. 

Ondertussen smeet ik de boeken op mijn bed en greep mijn toverstok. Wie weet wat we gaan doen. 

"Klaar?" vroeg Alice die al helemaal klaar bij de deur stond. Marlene kwam de badkamer uit en ik zag dat ze make-up op had gedaan. Waarschijnlijk voor Sirius. 

"Klaar," bevestigde Lily uiteindelijk. Net toen Alice de deurklink vast wilde pakken, ging het alarm af. "Wedden?" vroeg Lily en ik wist meteen waar ze het over had. 

Alice deed de deur open en we zagen de jongens op een hoopje liggen. Alleen Peter stond er bij alsof hij hetzelfde dacht als wij; 'idioten'. 

"Gegroet," zei ik en maakte een zwaai-gebaar. Sirius was de eerste die weer overeind kwam. Hij bekeek Marlene met een grijns.

"Hallo dames," zei hij. Marlene was rood geworden en James kwam ook overeind. Hij was stil. Vreemd. Uiteindelijk hielp ik Remus omhoog. 

"Hé," zei ik. 

"Ik had ze nog gewaarschuwd," zei hij en haalde een hand door zijn haar. Ik gniffelde en veegde wat stof van zijn groene trui. 

"Laten we gaan," zei James. Gelukkig was hij zijn tong niet verloren. 

We liepen gezamenlijk naar buiten. Het was fris, maar je merkte al wel dat het zomer werd. Over een week werd het ook wel weer lente. Het was dus maart. 

Bij een grote eik gingen we zitten. Ik leunde tegen de boom zelf aan. Remus ging naast me zitten en glimlachte naar me. Ik glimlachte terug en vlocht mijn vingers met die van hem. 

"Wat gaan we doen?" vroeg Marlene, die tegen Sirius aan leunde.  

"We dachten dat we wel verder konden gaan met Truth or Dare?" zei James grijnzend. Lily zuchtte. 

"Goed, James, wat wordt het?" zei ik. 

"Dare, natuurlijk," zei hij en haalde een hand door zijn haar.

Ik dacht na. Uiteraard wist ik dat ik hem zo met Lily kon laten zoenen, maar dat kan Lily nu niet aan met dat nablijven.

"Spring in het water en zorg dat je helemaal nat bent," zei ik uiteindelijk en Sirius begon te lachen.

James deed zijn Griffoendor-trui uit, zijn gympen, sokken en zijn  bril af. Toen sprong hij in het water. Het spoot alle kanten uit en Marlene en Sirius gilde en sprongen weg.

"Wie gilde er zo hard?" vroeg Remus lachend. We hadden elkaars hand nog steeds vast.

"Sirius," antwoordde Marlene, "ik gil niet zo hard." Iedereen begon te lachen en James kwam drijfnat het water uit. 

"Goed?" vroeg hij. Ik knikte lachend en James schudde zijn hoofd even, zodat al zijn haar naar links zat. 

"Oké, volgende," zei Peter en hij ging verzitten. 

"Aan Nina," zei James grijnzend. Iedereen keek mij afwachtend aan.

"Euhm... Dare," zei ik. James' grijns werd breder.

"Als het maar niet vies is, of zo," waarschuwde Lily hem.

"Zelfde opdracht als mij," zei hij, Lily negerend. Wow, dat hij haar ooit zou negeren...

"Wat, nee!" zei ik en iedereen schoot in de lach. James knikte en lachte mee. Ik keek naar Remus voor hulp.

"Je koos dare," zei hij. Ik trok een pruillipje en trok mijn schoenen uit.

"Alles hetzelfde" zei James nog even. Ik zuchtte en liep weer terug naar mijn schoenen

Ik had hem deze opdracht niet moeten geven. Of ik had geen dare moeten kiezen. 

Met tegenzin trok ik mijn trui over mijn hoofd en snelde naar het water en dook de koude wereld in. 

Naar adem happend kom ik boven water. Zo koud!!

James zat met zijn rug naar me toe en ik besloot wraak te nemen. Ik greep zijn arm vast en sleurde hem het water in. Hij gilde hard. Ik was onderhand half doof en liet hem kopje onder gaan.

"Nina!" waarschuwde Lily me, maar ze lachte toch.

"Daar krijg je spijt van," zei James gejaagd en deed mijn hoofd onder water.

"James!" zei ik, toen ik boven kwam en spetterde hem nat. Het leek gelukkig niemand heel raar te vinden om mij in mijn bh te zien, in het meer, nog winter. Ik vond het zelf wel raar...

Mijn oog viel op het Verboden bos iets verderop. Ik zag Jackson. Hij keek even om zich heen en liep toen verder. Zou hij naar zijn kamp gaan? Dat ga ik morgen uitzoeken. Dan is het toch vrijdag en ben dan waarschijnlijk ziek.

James pakte me vast en gooide me weg. Ik belandde een meter verder en zwom snel naar de kant voor mijn trui... en om mijn plan uit te leggen.

Hey, Lezers! Gister was Remus jarig!! Geen idee hoe oud hij is geworden, maar in ieder geval rond de vijftig fz. XOXO Akkelove...

Me and the MaraudersWhere stories live. Discover now