Prolog

6.1K 295 18
                                    

V přístěnku pod schody je schoulený malý čtyřletý chlapec s černými havraními vlasy a smaragdově zelenýma očima. Byla akorát noc a malý chlapec se snaží spát, ale bohužel jeho malé tělíčko je v jednom ohni, jak ho před několika hodinami jeho strýček zmlátil.

Chlapec se celý den choval, jak nejlépe umí, ale když nastala doba večeře, měl za úkol prostřít stůl, ale jak je malý, na stůl bohužel moc dobře nedosáhnul, a tak omylem shodil talíř, který se rozbil a to jeho strýčka velmi rozzuřilo a vytáhl na něj opasek, kterým ho několikrát přetáhl přes záda.

Nyní leží ve svém přístěnku, kam ho hned po bitce zavřeli. Celé tělíčko ho neuvěřitelně bolí, ale i tak se mu po nějaké chvíli podaří usnout.

Zdá se mu sen o vysokém muži s černými dlouhými vlasy, který si hrál s chlapcem jemu velmi podobným a tak o dva roky starším. Oba vypadají šťastně.

Z hraní je vyruší rozhoření krbu, ve kterých vzplanou zelené plameny a v nich se objeví obličej starého muže.

Černovlasý muž zareaguje a odstrčí chlapce za nejbližší křeslo, jen aby si ho muž v krbu nevšiml.

"Severusi, zítra večer chci, abys šel zkontrolovat Harryho a ujistil se, že jeho rodina nepotřebuje více peněz pro jeho výchovu. Ale hlavně tam musí zůstat, ať se děje, co se děje," prohlásil muž bez pozdravu.

"Samozřejmě, Brumbále. Hlavně ať Potterovi nic nechybí," utrousí sarkasticky muž, který byl označen jako Severus.

"Děkuji, Severusi," řekl muž v krbu a zmizel.

"Tati, proč jsi to řekl tak hnusně?" zeptal se ho chlapec, když vylezl zpoza křesla.

"Protože je to reakce, kterou ode mě Brumbál očekává pokaždé, když se bavíme o Harrym Potterovi. On totiž nestojí o to, abychom se s Harrym v budoucnu nějak sblížili, chce ho mít jen pro sebe," odpoví Severus.

Chlapec jen přikývne a přejde k Severusovi.

"Tati, půjdeš mě uložit?" zeptá se ho.

"Samozřejmě Ethane," přikývne a vezme chlapce do náruče a vyjde s ním do vyššího patra, kde se nacházejí ložnice.

Sen skončil, a i chlapec se probudí. Ten se mu zdá až moc realistický, ale nechápal, proč by se o něm měli bavit lidi, které v životě neviděl.

Ano tento chlapec byl totiž Harry Potter.

Ahoj vítám vás u svého prvního příběhu na wattpadu, doufám, že se vám prolog líbil a budete i nadále číst dál. Určitě velmi potěší vote a komentáře.

Severus adoptivní otec Harryho ✔️Où les histoires vivent. Découvrez maintenant