26. kapitola

2.1K 122 7
                                    

Pohled Severuse

Dnes si beru toho nejlepšího muže pod sluncem. Na pozemcích školy je už přichystaný oltář. Je to pro mě i kluky opravdu nezapomenutelný den, protože budeme celá rodina. Na obřadu bude celá škola. Studenti se začali sjíždět již včera. Ale vůbec mi to nevadí.

Jen bude zvláštní, že se mi změní příjmení. Dohodnuli jsme se tak že já příjmu příjmení Potter, protože je Alfréd ten starší a změna příjmení u něj by mohla být katastrofa. Ale ani to mi moc nevadí, konečně se zbavím příjmení svého tyranského otce.

Akorát si na sebe oblékám svůj svatební hábit bílé barvy, když mi do pokoje vběhne Ethan, že nemůže najít hábit, který jsme mu na dnešek koupili.

"Accio Ethanův slavnostní hábit," vytáhnu hůlku a mávnu s ní ke dveřím. Po chvíli k nám připluje vak, ve kterém se nachází ztracený hábit. Ethan poděkuji, vezme si ho a upaluje se konečně připravit, neboť obřad začíná za hodinu.

Když vyjdu z ložnice náležitě oblečení, uvidím, jak se Harry potýká s kravatou.

"Ukaž mi to," povzdychnu si a kleknu si před něj. Harry nechá svých marných pokusů o zavázaní a vděčně se na mě usměje.

"Děkuji," řekne, když mu zavážu správný uzel. Přijde mi, že je víc nervózní než já. No je to nejspíš proto, že hned po obřadu bude zpívat. Což mělo být původně překvapení, ale když omylem vyslechnete, jak se o tom baví dvě profesorky, ta už to přestává být překvapením.

Kluky si asi půl hodiny před obřadem vyzvedne Alicia, učitelka anglického jazyka a odvede je na pozemky. Zatímco já čekám, až přijde jedna z ředitelek. Společně pak zamíříme k oltáři, kde už je připravená celá škola.

Harry s Ethanem sedí v první řadě vedle Helen a profesorského sboru. Dnes by se tu měl ukázat i nový profesor Obrany proti černé magii.

"Kdo je vlastně ten nový profesor?" otočím se na ředitelku, protože ho tu ještě nikde nevidím.

"Remus Lupin, avšak kvůli tomu, že je vlkodlak a včera byl úplněk, tak se dnes nedostaví," odpoví mi.

Při zaslechnutí onoho jména se mírně zarazím. Není přece možné, že by to byl ten Remus Lupin, který mě spolu se svými kamarádíčky šikanoval v Bradavicích, ne?

"Severusi, jsi v pohodě?" optá se mě starostlivě. Na to jen přikývnu a dál jdu uličkou mezi studenty k oltáři, kde stojí další ředitelka, která nás bude oddávat.

Alfréd přijde chvilku po mně. Celý náš příchod je doprovázen zpěvem fénixe, který neutichne, ani když stojíme vedle sebe.

"Vážení svatebčané, sešli jsme se tu dnes, abychom spojili osud dvou našich profesorů. Všichni víme, co to zrovna pro tyto dva znamená a dnes se staneme svědky plného magického obřadu, kdy je nespojíme pouze jako dva lidi, ale spojí se dnes i jejich magie a duše a toto pouto již nikdy nepůjde zrušit jinak než smrtí."

Ředitelka si do ruky vezme stříbrný pohár s červeným vínem, před tím však podá Alfrédovi dýku, který se rychlím řezem řízne.

"Já Alfréd Potter, přijímám tebe, Severusi Tobiasi Snapee jako svého manžela a chci s tebou sdílet svou duši, magii, pocity a chci s tebou strávit i dny do konce mého života. Budu ti oporou v dobrém i zlém a nikdy ti vědomě neublížím," pronese Alfréd a nechá spadnou pár kapek do poháru s vínem. Poté si dýku převezmu já.

Zopakuji jeho slova a i já nechám nakapat krev do vína. Potom se chytíme zraněnýma rukama, aby se naše krev mohla smíchat a ředitelka zatím nad vínem odříká starokouzelnickou formuly, kdy víno na chvíli zazáří zlatým světlem.

Nakonec nám ho podá a postupně se každý napijeme. Tělem se mi začne šířit teplo a klid. Cítím, jak se moje magie spojuje s Alfrédovou.

"Magie váš svazek posvětila a spojila vás. Nyní si prosím vyměňte prstýnky," ukáže na polštářek ležící před ní. Každý vezmeme jeden a nasadíme ho tomu druhému na levý prsteníček.

"Nyní si můžete dát první manželské políbení," řekne na konec. Alfréd se ke mně nakloní a věnuje mi jedno vášnivé políbení.

"Vážení zaměstnanci a studenti Academie živlové magie, je mi velkou ctí vám představit manžele Potterovi," pronese k obecenstvu a všichni přítomní si stoupnou a začnou tleskat.

Potlesk po chvíli utichne, Harry přejde před nás a odněkud se začne ozývat klavír a Harry začne zpívat písničku, kterou jsem slyšel v jednom filmu, na kterém jsme s Alfrédem byli v kině, avšak nemohu si vzpomenout na název.

(Berte to tak, že je rok 2002)

Harry zpívá opravdu čistě a pokud by se chtěl zpěvu věnovat i když bude starší, určitě nebudu mít nic proti.

Když Harry dozpívá vyslouží si obrovský potlesk a já si ho přitáhnu do svého objetí.

Po obřadu následuje slavností hostina a dále oslava, trvající až do pozdních hodin. Studentům je na zítřejší den zrušeno vyučování, ale to neznamená, že by mohli být vzhůru do kolika chtějí. Ne všichni šli spát ve dvanáct po ohňostroji, který nám připravili nejstarší studenti.

Po ohňostroji se všichni čtyři přesuneme do našeho bytu, kam se přestěhoval i Alfréd. Popřejeme si dobrou noc a každý zalezeme do svých pokojů. Já si konečně mohu sundat hábit, který celý den skrýval moje zvětšující se břicho.

Ahoj, doufám, že se vám svatba líbila. Děkuji opravdu všem za komentáře, votes.

Severus adoptivní otec Harryho ✔️Where stories live. Discover now