34. Kapitola

2K 134 26
                                    

Pohled Severuse

Harryho narozeniny jsme nakonec oslavili jen v rodinném kruhu. Nikdo z nás neměl náladu to slavit více, ale Harrymu to nevadilo, vypadal, že i tak je konečně šťastný.

Pán zla mě povolá hned další týden. Harrymu jsme vše řekli a souhlasil, že se mnou půjde. Obstaral jsem mu proto pro jistotu dlouhý černý plášť s hlubokou kápí.

Když se ozve znamení je Harry naštěstí ve svém pokoji a tak ho jen zavolám.

"Je čas," řeknu mu, když přijde.

Rychle si doběhne pro plášť, který si nasadí. Já si nasadím svůj I s maskou a přemístím nás.
Co mne však překvapí, je to, že kromě nás tam nikdo jiný není.

"Koukám Severus, že jsi splnil to oč jsem tě požádal. Sundejte si oba prosím pláště a následujte mě do salónku, kde můžeme mluvit.

Následujeme Temného pána skrz jeho sídlo. Harry se kolem sebe rozhlíží.

"Posaďte se," vybídne nás Voldemort, když vejdeme do útulně zařízeného salonu. Ukáže přitom na křesla kolem stolku a sám se do jednoho usadí.

S Harrym ho napodobíme. Hned se u nás objeví domácí skřítek a zeptá se nás, co bychom si dali.

Já si dám čaj a Harry jen vodu. Voldemort mě napodobí.

Zatímco čekáme až to skřítek donese se Harry rozpovídá.

"Proč jste se mnou chtěl mluvit?" zeptá se.

"Slyšel jsem co všechno ti Brumbál způsobil a chtěl jsem ti nabídnout spojenectví," odpoví mu.

Pohled Harryho

Proč mi nabízí spojenectví, vždyť mi zabil rodiče.

"Proč? Zabil jste mi rodiče, proč bych to měl přijmout?" vysloví otázku nahlas.

"Vím, že si myslíš, že jsem ti je zabil. Ale já to nebyl. Ano šel jsem k vám ten večer, ale abych vás varoval před Brumbálem. Bohužel jsem to nestihl a když jsem se tam ukázal, uvěznil mě Brumbál do knihy," řekne Voldemort, čím šokuje nejen mě, ale i tátu.

"Takže mé rodiče zabil Brumbál? Ale proč?" hlesnu.

"Protože jsi velmi mocný a až budeš na vrcholu své moci, budeš mocnější než já s Brumbálem dohromady. Brumbál to ví a tak si tě chtěl pojistit, že svoji moc nikdy nepoužiješ proti němu," odpoví mi.

"A jak vám můžu věřit?" zeptám se.

"Brumbál mi udělal to stejný. Nejdříve odloudil mého otce, po porodu zabil matku, která byla nucena mě dát do sirotčince. Když jsem se pak jako starší zajímal, kde je moje rodina, objevil jsem otce. Chtěl se mně hned ujmout, ale Brumbál ho taky zabil spolu s babičkou a dědou. Jako další jsem objevil rodinu od matky, ale i ty zabil.

Když to udělal, zapřisáhl jsem se, že ho jednou sesadím z toho pomyslného trůnu a proto jsem vytvořil Smrtijedy. Severus ti potvrdí, že to že začátku všechno bylo o politice, ale když Brumbál začal útočit a svalovat to na nás, museli jsme se začít nějak bránit, bohužel, veškeré útoky byli připisované nám a nikdo nevěřil, že jsme to neudělali," vypráví mi. Pro ujištění jeho posledních slov se otočím na tátu, který přikývne.

"A co když nechci bojovat? Co když chci dělat něco jiného?" zeptám se.

"Samozřejmě tě do ničeho nutit nechci, jen ti nabízím další možnost. Co bys jinak chtěl dělat, jestli se mohu zeptat?"

"Rád bych se věnoval zpěvu a hudbě. Nechci nikomu ubližovat, radši bych je rozveseloval. Chci aby se lidé na sebe usmívali, ne aby se mračili," řeknu.

"Trošku naivní představa, ale myslím, že bys to mohl zvládnout," řekne Voldemort.

"Můj pane, Harry zpívá opravdu nádherné a i já doufám, že to dotáhne daleko," vmísí se do rozhovoru táta. Usměji se na něj, je skvělé, když mě rodina takto podporuje.

"Je-li tomu tak, tak tě rozhodně nebudu nutit do boje. A jestli je tvůj talent takový, měli bychom ho ochraňovat. Proto ti přísahám, že zničím Brumbála, aby jsi mohl dělat to co tě baví," prohlásí Voldemort slavnostně.

"Děkuji," usměji se na něj.

"Tak myslím, že to je všechno. Severusi během prázdnin tě nebudu volat, ať můžeš být se svojí rodinou," prohlásí Voldemort.

"Děkuji, pane," usměje se i táta.

"Severusi, neříkej mi už pane, tykej mi říkej mi Tome, to platí i pro tebe Harry," dodá ještě Tom a vyprovodí nás ven.

Tak jestli mi Tom v ničem nelhal, tak se můžu začít těšit na život bez Brumbála.

Severus adoptivní otec Harryho ✔️Where stories live. Discover now