12. kapitola

3.2K 196 15
                                    

Pohled Severuse

Jen co úřednice odejde, spojím se s Luciusem, aby mi pomohl sehnat právníka na soud a rovnou odepíšu na dopis Academie, že nabídku přijímám, jen že je možnost, že budu potřebovat pokoj i pro Harryho, pokud ho dostanu do péče. Ještě by bylo fajn, kdyby ho dostal do péče ten pan Potter, to bych Harryho mohl alespoň denně vídat.

Lucius se mi nakonec nabídne sám, že mě bude zastupovat, za co jsem mu opravdu vděčný, přece jen nebudu muset právníkovi nic zatajovat a Lucius hlavně zná Ethana, takže moc dobře ví jak se o něj umím postarat.

Pohled Harryho

Dva dny utečou jako voda a někdo klepe na hlavní dveře. Severus k nim dojde a otevře. Za nimi stojí vysoký černovlasý pán, který měl dlouhé vlasy sepnuté do culíku.

 Za nimi stojí vysoký černovlasý pán, který měl dlouhé vlasy sepnuté do culíku

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

„Dobrý den, jsem Alfred Potter," představí se pán a natáhne k Severusovi ruku.

„Severus Snape," představí se Severus a ruku příjme.

„Ano, slyšel jsem o vás, prý budeme od září kolegové," usměje se ten muž.

„Ano," přikývne Severus a pustí muže dovnitř.

„Tohle je Ethan a Harry," představí nás.

„Tak moc rád vás poznávám kluci," usměje se na nás pán a pak přejde ke mně a klekne se přede mnou. „Opravdu moc rád." A vtáhne si mě do náruče.

Objetí mu váhavě oplatím.

„Vím, že mě neznáš, Harry, ale jsem tvůj děda a tohle jsem chtěl udělat už od chvíle co můj syn s jeho manželkou zemřeli," zašeptá mi do ucha.

„Já vás taky rád poznávám, pane," povím potichu.

„Jaký pak pane," zasměje se a pustí mě z náručí a natáhne si mě na délku paže, „budu rád, když mi budeš říkat dědo nebo dědečku. Dokonce i kdybych tě nemohl vychovávat, tak se tě už nikdy nevzdám a budu tě u tvé náhradní rodiny navštěvovat."

„Dobře, dědo," zkusím, jak to bude znít. Je to pro mě opravdu nezvyk někoho takto oslovovat.

„No myslím, že zrovna vy máte největší šanci Harryho získat," ozve se za námi hlas Severuse.

„To se bohužel mýlíte," zavrtí hlavou, „už jednou jsem zkoušel dostat Harryho, ale bohužel se do toho vložil Brumbál a prohlásil o mně, že nejsem způsobilí postarat se o malé dítě a kvůli tomu skončil Harryho u jeho tety."

Děda se postaví a vyhoupne si mě do náruče. Tak tohle je opravdu zvláštní pocit. Sice mě už Severus taky párkrát takto držel, ale tohle je něco trochu jiného.

„Proč byste neměl být způsobilí vychovávat chlapce?" zeptá se překvapeně Severus.

„Protože učím v Academii a poté nemám žádnou partnerku. Jsem jaksi homosexuál a Jamese jsem zplodil při jedné opilecké chvilce," ušklíbne se děda.

„No, ale teď záleží i na Harryho pocitu, takže," nechá Severus vyznít větu do ztracena.

„To ano, a já budu respektovat jeho rozhodnutí. Dokonce ho při soudu podpořím, protože chci, aby byl šťastný," prohlásí.

„Já bych rád zůstal u Severuse," ozvu se.

„Dobře," přikývne děda, „je to tvé přání a myslím si, že je to rozumné, přece jen ti dal to co nejvíc potřebuješ. Ale dovol mi teď s tebou strávit ten jeden týden."

Nad dědovými slovy se usměju a přikývnu. Děda mě položí na zem a já si doběhnu do pokoje pro batůžek, který mi Severus připravil. Jsem nadšený, aspoň někdo mě nechce vzít od Severuse a ještě podpoří moje přání.

Když se vrátím, najdu všechny v obyváku v družném hovoru. Vypadá to, že si děda se Severusem rozumí.

„Můžem," ozvu se.

Severus ke mně přijde a na rozloučenou mě obejme, co mu rád oplatím. Poté se chytím dědy za ruku a společně nás přemístí pryč. Je to úplně jiné přemístění než se Severusem.

Svět se jen na chvíli rozmaže a potom když se znovu zaostří, objevíme se na zelené louce, na které se nachází dvě velké budovy.

„Kde to jsme?" zeptám se okouzleně. V dále můžu vidět ještě třpytící se jezero.

„Právě se nacházíme v Academii živlové magie. Bydlím tady po celý rok a myslím, že se ti tu bude líbit."

S dědou se vydáme do jedné z těch dvou budov. Cestou potkáme pár dívek i chlapců rozličného věku, kteří všichni dědu zdraví s úctou.

Když dojdeme do dědova bytu, ukáže mi pokoj, ve kterém tady budu spát a poté se vydáme na prohlídku.

Je to tu opravdu nádherné. Během prohlídky mi děda vysvětlí, proč tu jsou někteří studenti i přes léto. Je to prý z toho, že pocházejí z nekouzelnických rodin a aby jejich rodiče nezjistili, že sem chodí, tak tu mají astrál a vždy když doma usnou, tak se objeví zde, a tudíž se zde nachází i přes prázdniny a musí zde být i všichni profesoři, aby se o ně měl kdo postarat.

Tak jsem pro vás dnes napsala ještě jednu kapitolu. Tentokrát se nám tu objevil už i Harryho děda. Děkuji za všechny komentáře. Opravdu vím, že všichni chcete aby byl u Severuse a myslím si, že je to na dobré cestě.

Severus adoptivní otec Harryho ✔️Where stories live. Discover now