18. kapitola

3.2K 175 37
                                    

Pohled Harryho

Dívka, kterou táta dnes přinesl, byla opravdu drobná, vypadala , že jí bude jako mě. Ale proč by ji brali už teď? U mě to je kvůli ochraně před Brumbálem, a tím, že mám prý velkou magii, ale ona nevypadala, že by byla nějak mocná, dokonce v tom bezvědomí vypadala jako křehká panenka, kterou by dokázal skolit i vítr.

„Kdo to byl?" udeří na tátu Ethan, hned jak se vrátí z ošetřovny.

„To byla Helena Jackson," odpoví táta neurčitě.

„A co dělá tady, vždyť nevypadá na devět?" ozvu se i já.

„Protože jí je jen sedm, a je tu ze stejného důvodu jako ty," zapíchne do mě táta svůj pohled.

„Proč? To i po ní jde Brumbál?" zeptám se nechápavě.

„Ano, ale je to o něco horší. Helena je navíc dědičkou Merlina a všech zakladatelů Bradavic. Kdyby ji Brumbál nebo Voldemort dostali na svoji stranu, nemáme žádnou šanci na výhru," vysvětluje nám táta.

Moc to nechápu. Přece nemůže být tak mocná. Vždyť je to teprve malá holka.

„To je tak mocná?" ozve se pochybovačně Ethan a vyjádří tím i mé myšlenky.

„Zatím ne, ale její moc bude růst a hlavně jako dědička pěti rodů má velký politický vliv."

„A to nemá nějakou moc sesadit Brumbála z místa ředitele, když je tou dědičkou?" zeptám se opatrně, protože mi dojde o co se táta se strejdou Luciusem a s dědou snaží už od mé adopce.

Za ty dva roky proběhlo nespočet soudů, kdy se snažili Brumbála z diskreditovat a dostat ho z Bradavic, jenže vždy byl soud odložen.

„To má, ale v tuhle chvíli ji nebude nikdo poslouchat. Pro všechny je zatím pouze dítětem a tak to bohužel bude do rozvinutí jejího plného potenciálu."

„A to bude za jak dlouho?" zeptám se zvědavě.

„Řekl bych tak v patnácti, i když u ní nikdo neví. Doteď nevěděla, že magii má, jelikož byla pro její ochranu zablokovaná, ale nějakým zázrakem se jí 1.září povedlo změnit počasí a upoutala na sebe nepřiměřenou pozornost."

„Ona nežije s rodiči?" podivím se. Přece jen kdyby žila, tak by snad musela vědět, že je kouzelnice.

„Ne, její rodiče zemřeli při jednom útoku, když jí byli tři roky, od té doby ji vychovávají adoptivní rodiče a ti pocházejí z nekouzelnického světa."

„Takže ona je taky sirotek?"

„No ano, ale neví o tom, protože si na svou původní rodinu nepamatuje a její nynější rodiče jí to nechtějí říkat, aby byla v klidu. Proto taky bude zůstávat v Academii i přes prázdniny."

Další den když jsme s Ethanem na hodině obrany, přijde tam jedna z ředitelek spolu s onou dívkou. Mezitím co já spolu s Ethanem na sebe útočíme, mluví s dědou a dívka přijde opatrně k nám.

„Ahoj," usměje se na ní brácha a složí meč, abychom ji nějak neublížili.

„Ahoj," zašeptá potichu dívka.

Teď když je vzhůru vypadá ještě víc nevinně, než když ji měl táta v náruči. Je to opravdu malá dívka s krásnými blonďatými vlasy jako má Draco, i když Draco je má o něco světlejší.

„Jsem Ethan a tohle je můj bratr Harry," ujme se slova Ethan.

„Jsem Helena," usměje se konečně malinko.

Severus adoptivní otec Harryho ✔️Where stories live. Discover now