31. kapitola

1.8K 124 9
                                    

Pohled Alfréda

Nadejde Severusův soud a i přesto, že jsme se snažili za tak krátkou dobu sehnat důkazy, že je Sev nevinný, nějak se nám to nepodařilo. Navíc bude Severus vyslýchán bez veritaséra, protože věří, že zná protilátku, takže mu nebudou věřit ani slovo.

Další možnost, jak by mohl být Sev zbaven obvinění nám soud taky zatrhl a to to, že by vyslechli Harryho s Ethanem. Ale protože se o ně Sev staral už řadu let, nejspíše by mohli být Sevem zblbnutý, že vše je normální.

Další možností byl výslech studentů Academie, kteří se hlásili i dobrovolně, protože Sev je jejich nejoblíbenější profesor, i přesto, že je jeden z nejpřísnějších. I toto bylo zamítnuto.

Takže to vypadá, že Sev u dnešního soudu nemá vůbec žádnou naději. A já se opravdu bojím, co bude, když Seva obviní.

Ethan to možná zvládne v klidu, ale bojím se co Harry, je na Sevovi opravdu závislý. Ani se mu nedivím, vždyť ho zachránil před týráním jeho tety a strýce. Ani na mě tolik nelpí, a to jsem jeho děda.

Navíc, pokud Seva opravdu zavřou, budu se muset starat o Sophye a na kluky nebudu mít tolik času. Neříkám, že by mi s tím nepomohli Sirius s Remusem, ale ani to stačit nebude.

Teď akorát mířím spolu se všemi profesory Academie do soudní síně. Na dnešek jsme zrušili vyučování a dohled nad mladšími studenty jsme nechali na deváťácích a osmácích, což jsou ti nejstarší. Ani Harry s Ethanem s námi nejdou. Nechci, aby byli u toho, když by Seva obvinili.

Ty dva si vzal na starost Sirius a hlídá, aby se opravdu nepokusili utéct sem.

Soud proběhne rychle. Sevovi ani nikomu z nás nedají prostor pro obhajobu. Všechno to proběhne tak, že Brumbál předloží pochybné důkazy a soud na jejich základě Severuse obviní na 10 let. Tím, že zneužíval svého postavení učitele a sexuálně napadl řadu studentů.

Severus při zaslechnutí rozsudku seděl v trestném křesle a bylo na něm vidět, jak ho to zničilo. Přeci jen půjde do Azkabanu za něco co neudělal. Navíc je to bez možnosti odvolání.

Brumbál se tvářil vítězoslavně, dokud nedořekli, kam půjdou Harry s Ethanem.

"Harry a Ethan v poručnictví Severuse Snapea-Pottera připadají do poručnictví jeho manžela Alfréda Snapea-Pottera," vyřkne soudce a Brumbál zkamení, protože se mu tato informace jaksi za ten rok nějak nedonesla.

Takže alespoň drobné vítězství pro nás, ale nikdo z nás nevzdá. Obnovíme process a zprostíme Seva tohoto obvinění, ale nejdřív musíme získat lepší důkazy a dokázat, že ty Brumbálovi jsou jen podvrh. A s tím nám zaručeně pomůže Lucius. 

Jen co přijdu domů, přiběhnou ke mně oba dva s nadějí, že je Sev  nevinný, ale když ho nikde neuvidí, zkamení na místě.

"Takže tátu...," nedokončí Harry a zlomí se mu hlas.

"Bohužel," přikývnu smutně a přitáhnu si je k sobě.

"Na jak dlouho?" zeptá se Ethan.

"Na deset let," povzdechnu si.

"Co?" vyhrkne Harry a začnou mu z očí téct slzy. Nedivím se mu, sám je jen stěží zadržuji.

"A kdo je teď náš opatrovník?" zeptá se Ethan.

"Naštěstí vás přidělili mně. Neboj, spolu to nějak zvládneme," pokusím se je ukonejšit. "Navíc Severus tam nebude tak dlouho, ale musíme nejdřív sehnat dostatečné důkazy, abychom ho osvobodili."

"Dobře," přikývne Ethan, Harry se zmůže jen to přikývnutí.

Další dny probíhají docela jednotvárně. Kluci jsou doma, protože se necítí na vyučování, ale když na ně přijde první týmoví úkol, tak oba jdou. Změní díky tomu prostředí a budou myslet na něco jiného. Naštěstí jsou ve společném týmu ještě s dalšími třemi kluky a při tomto úkolu jsou i s dívčím týmem, který se skládá ze zbytku jejich party.

Když se vrátí, Ethan začne znovu navštěvovat vyučování, ale Harry je na tom snad hůř než předtím. Jejich úkolem bylo týdenní přežití v divočině a získání vzácných surovin do lektvarů. Samozřejmě to není nijak nebezpečné, ale studenti díky těmto úkolům se učí své schopnosti ovládat v praxi a ne jen v učebně.

Harry se potom úplně uzavřel do sebe a i když se ho Ethan s Helen a Dracem snažili vytáhnout mezi ostatní, nikdy se jim to nepodařilo.

Měsíc po soudu, se Harry konečně vrátí do vyučování, a i když je jeho prospěch jeden z nejlepších, tak přeci jen to není stejné, jako když zde byl i Sev.

Myslíš, že tohle chování by měli vidět u soudu, aby viděli, co způsobili s dříve veselým a živým klukem. A vlastně proč ne.

Podělím se se svým nápad i s ostatními kolegy a hned začneme sbírat mnohem lepší důkazy, jak Severuse zbavit obvinění.


Severus adoptivní otec Harryho ✔️Where stories live. Discover now