15. kapitola

3.2K 204 24
                                    

Pohled Harryho

Vůbec netuším, jak dlouho jsem byl v místnosti za soudem a snažil se zaslechnout jediné slovo, které by mi řeklo, jak to se mnou dál bude. V určitou chvíli pro mě přišla ta paní, která se mě vyptávala, kde bych byl rád, a dovedla mě před dveře soudní síně. Zde čekám, dokud někdo nepřijde, aby mi řekl, jak to bude dál.

Nemusím čekat dlouho. Během pár minut přiběhne nadšený Ethan a řekne mi, že už jsme rodina. Už je to oficiální a já zůstávám u Severuse. I ten se po chvíli ukáže a skončíme v hromadném objetí. Je to úžasný pocit mít konečně někoho, komu na vás záleží.

„Teď půjdeme domů a všechno si sbalíte, abychom hned zítra ráno mohli vyrazit do Academie, našeho nového domova," řekne nám Severus a já jsem o to šťastnější, protože budu moct vídat dědu každý den.

Jen co se přemístíme, uděláme s Ethanem přesně to, co po nás Severus chtěl. Oba si zabalíme všechno oblečení a hračky. Sice já toho nemám moc, přeci jen jsem tu strávil všeho všudy dva týdny, ale do Academie se neskutečně těším.

Další den se najíme a hned se pomocí krbu přeneseme. Já jdu se Severusem, přece jen jsem tím zatím moc necestoval. Ethan jde sám.

Dostaneme se do rozlehlé haly, kde na nás čeká můj děda.

„Ahoj," přiběhnu k němu hned a skočím mu do rozevřené náruče.

„Dobrý den, pane Pottere," řekne Severus.

„No myslím, když už jsme ti kolegové, tak snad bychom si mohli říkat jmény," navrhne mu.

„Určitě. Navíc se asi budeme vídat i skrz Harryho a bylo by opravdu divné, oslovovat se příjmením," přikývne Severus.

„Alfred," natáhne děda k Severusovi jednu ruku a mě si přidrží tou druhou.

„Severus," přijme nabízenou ruku.

„Tak, Severusi, mám nakázáno, abych vám ukázal váš byt, kde nyní budete bydlet," prohlásí a pokyne Sevovi a Ethanovi, aby ho následovali. Mě děda nese v náruči.

Dojdeme k nějakým tmavým dveřím, které děda otevře a naskytne se nám pohled na celkem velký obývací pokoj, ze kterého vede dalších šest dveří.

„Máte tu k dispozici tři ložnice, koupelnu, laboratoř a ty poslední vedou do tvého kabinetu, Severusi," ukáže děda postupně na jednotlivé dveře.

Na nic nečekám, vytrhnu se z dědovi náruče a už běžím k jedněm z těch, za kterými je ložnice. Ethan mě napodobí a zamíří ke dveřím hned vedle mě. Oba naráz otevřeme a nestačíme se divit, jak máme velké pokoje. V každé je dominantní velká postel. Dále je tam stůl a šatní skříň, abychom si měli kam dát naše věci. Podobný pokoj jsem měl i u dědy.

„Jo a abych nezapomněl. Harry, kdykoliv budeš moci přespat u mě," usměje se na mě děda.

Přikývnu, položím si svůj batůžek, do kterého se nějak vešly všechny věci.

Pohled Severuse

Jen co nám Alfred ukáže byt a kluci si zaberou pokoje, vydám se spolu s ním do sborovny, kde už jsem očekáván celým učitelským sborem obou Academií.

Učitelů zde je opravdu hodně. Protože se zde vyučují jak kouzelnické, tak čistě mudlovské předměty.

„Tak tedy vás vítám mezi nás Severuse a ať se vám zde líbí," pokyne mi jedna z pěti ředitelek sklenkou šampaňského a všichni učitelé ji napodobí. A poté se všichni napijeme.

Tohle je opravdu asi jiná liga oproti Bradavicím, kde se nový profesor seznamuje s ostatními vždy sám. Tady naopak ho přivítají a všichni jsou ochotni pomoci se zabydlením.

Po přípitku ke mně přijde jiná ředitelka.

„Jsme opravdu rádi, že vás zde máme. Sice jsme tomu dopisu nedávali moc velké šance, ale teď je jen dobře, že jsme ho poslali," usměje se.

„Ano, sám jsem rád za vaši nabídku. Přišla opravdu vhod, protože den před tím mi dal Brumbál padáka, za to, že jsem se ujmul Harryho," přikývnu.

„Tak to byla opravdu klika," přikývne zamyšleně. „A navíc je Harry moc milí chlapec. Měla jsem tu čest ho potkat, když zde byl u Alfreda."

„Ano, Harry a Ethan jsou to nejdůležitější, co v životě mám," přikývnu.

„Ale copak, žádná ženská?" začne vyzvídat.

„Ne bohužel, jsem gay a jaksi jsem neměl zatím to štěstí někoho potkat," usměju se smutně.

„Tím bych si hlavu nelámala, určitě i na vás tam někde čeká ten praví," poplácá mě po rameni a odejde. Dál se pak seznamuji s dalšími svými novými kolegy. A už se nemohu dočkat, kdy začne škola. Ale ještě předtím bude mít Harry za pár dní páté narozeniny.

Ahoj, dnes vám patří asi můj největší dík, protože jsme překročili tisíc přečtení, za co jsem vám opravdu neskutečně vděčná. Tak moc děkuji za všechny komentáře a votes.

Severus adoptivní otec Harryho ✔️Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz