16. kapitola

3.1K 198 23
                                    

Během pár dní se kluci sžijí s životem v Academii a seznámí se některými studenty a dalšími dětmi profesorů. Společně pak trávili venku, kde na ně dohlíželi ti nejstarší, zatímco si Severus připravoval osnovy na školní rok, nebo se seznamoval s ostatními profesory.

Harry s Ethanem prvních pár dní byli hodní, ale když zjistili, co si mohou dovolit a kam smí a kam ne, začali blbnout.

Harry byl hlavně miláček všech děvčat, a tak se často stávalo, že ho Severus nebo jeho děda našli ve společnosti několika dívek, jak si s ním hrají.

Ethan se raději přátel si chlapci. Chodili létat, hráli famfrpál, nebo Ethana učili boj s mečem, z čehož Severus rozhodně kvetl. Nelíbilo se mu, že jeden z jeho synů má přístup k takovým zbraním, a ještě je používá bez přítomnosti dospělého. V tu chvíli musel zasahovat pan Potter, aby ho ujistil, že žádná ze školních zbraní není dostatečně ostrá, aby si ublížili.

Během toho všeho přišly Harryho narozeniny, které si skutečně užil. Měl dort a obrovskou oslavu se všemi přítomnými studenty. Dostal od nich mnoho hraček nebo dětských knížek. Od Severuse pak dostal svoji první sadu pro přípravu lektvarů a Ethan mu dal vlastnoručně vyrobený přívěsek vyřezaný ze dřeva ve tvaru blesk.

Harry během toho prohlásil, že to byly jeho nejlepší narozeniny a opravdu děkoval Severusovi i jeho dědovi, že se o něj začali starat.

No a Severus si získal velkou oblibu mezi studenty jen tím, že když za ním někdo přišel, jestli by ho nemohl doučovat z lektvarů, neváhal a strávil s ním několik hodin v laboratoři a daný student odtamtud odcházel s obrovským úsměvem a s novými informacemi, které nevěděl.

I Severusovi se zde líbilo mnohem víc než v Bradavicích. Studenti se zde nerozdělovali do kolejí podle vlastností. Nesoutěžili tady mezi sebou, ale pomáhali si a opravdu všichni byli velice slušně vychovaní a ke svým profesorům měli respekt. To se na nich Severusovi opravdu líbilo.

A pak když nadešlo 1. září a vrátil se i zbytek studentů, tedy čistokrevní, ani teď nenastala známá rivalita z Bradavic. Studenti se se svými navrátivšími spolužáky vítali a seznamovali je s novinkami, které se na Academii udály.

Večeře k přivítání školního roku nebyla sice nic velkolepého, jako v Bradavicích. Studenti seděli po skupinkách u malých stolů a vypadalo to, jako by byl jen normální školní den. To Severuse značně udivilo, vždyť oslava začátku byla v Bradavicích vždy brána hodně vážně.

Sice před večeří probíhalo rozdělování do živlových kolejí, ale nebyl to první ročník, kdo byl rozdělen, byl to až druhý. Severus se na to musel hned zeptat pana Pottera, protože nikde neviděl nikoho mladšího. Jako by první ročník letos nenastoupil.

Alfred mu vysvětlil, že kluci z prvního ročníku přijdou další den, kdy se objeví už v hodinách a dívky přijdou až v říjnu, kdy bude probíhat i oficiální zahájení nového roku s velkolepou oslavou.

A opravdu, hned další den měl Severus jako první hodinu s prvním chlapeckým ročníkem, kde se seznámil s třiceti devítiletými chlapci, kteří byli ze všeho ještě vylekaní.

Harryho s Ethanem ten den čekala první lekce historie magie s některým z volných učitelů. Dále se rozdělili, protože Ethan měl mít hodinu čtení, zatímco Harry měl hodinu základů psaní. Odpoledne pak měli volné a spolu s ostatními studenty, ho trávili na pozemcích.

Další dny jim plynuli ve stejném duchu. Pak nastalo 20. září, kdy měl narozeniny Ethan, a i u něj proběhla velkolepá oslava. Severus je vzal do Aquaparku a mezitím mu ostatní profesoři nachystali překvapení v hlavním sálu Academie, kde byla celá škola, aby mu popřála a předala jednotný dárek, kterým bylo úplně nový koště, aby se prý mohl zapojovat do výuky létání.

Ti tři si den v Aquaparku užili. Ethan bral Harryho na všechny všemožné atrakce a pak Severus učil Harryho plavat v bazénu s nafukovacími rukávky. A v tu chvíli se objevilo jedno z Harryho skrytých nadání. Když se jednou ponořil pod vodu a Severus ho musel vytáhnout, zjistil, že je Harry naprosto suchý, a ještě ke všemu vysmátý.

Severusovi to došlo okamžitě, protože i Ethan takto zjistil své nadání na vodu a Severus z toho byl neskutečně nadšený, protože oba jeho synové budou moci navštěvovat Academii.

Během pár dalších měsíců Harry zjistil nadání i na oheň, za který byl zase rád jeho děda, protože je to prý rodová vlastnost Potterů a každý správný Potter by s ním měl umět pracovat.

No a v podobném duchu utekly dva roky, kdy se začal do školy chystat i Ethan.

Ahoj, vím, že se v této kapitole nic moc neděje a  je to jen taková informativní, jenže je to velmi důležitá kapitola pro další děj. Děkuji vám za vaši podporu ve formě komentářů a votes. A pokud má rád někdo Dramione, můžete ho teď najít i na mém profilu, budu ráda za přečtení.

Severus adoptivní otec Harryho ✔️Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora