28. kapitola

2.1K 134 22
                                    

Pohled Brumbála

Remus mě poslední dva měsíce informuje o všech pokrocích Harry, ale ani jednou se nezmínil, jak vychází se Snapeem. Vlastně o něm mi za celou dobu nenapsal nic. Myslím, že je nejvyšší čas uskutečnit plán B, protože Lupin se zdá být neschopný.

Ještě ten den napíšu ministrovi, aby znovu otevřel process se Siriusem Blackem, že mám nové důkazy, že nic neprovedl. K tomu přiložím i to, že Potter, Black a Pettigrew byli neregistrovaní zvěromágové, s tím, že Pettigrew byl krysa, která se nyní nachází u Weasleyovích.

Do dvou dnů my přijde odpověď, že zajali Pettigrewa a do měsíce proběhne process, během kterého podstoupí jak Black tak Pettigrew výslech pod veritasérem a rozhodne se.

S tímto vývojem událostí jsem nad míru spokojený a hned začnu spřádat plány, jak dostat Blacka do Harryho života.


Pohled Severuse

Po tom, co nám Remus vše řekl, jsme se dohodli, že bude Brumbálovi i nadále podávat informace, ale pouze skreslené. Nesmí se dozvědět, co Harry opravdu umí. Vydrží to dva měsíce, než se Brumbál začne znovu činit.

Začne to novinovým článkem, ve kterém se dozvím, že Black bude mít do měsíce nový process, jelikož prý našli Pettigrewa. Remus, hned jak se to dozvěděl, zašel za Blackem do Azkabanu, aby zjistil pravdu, jak to opravdu bylo před sedmi lety.

Když se vrátil byl nadšený, protože Black je opravdu nevinný a jelikož má být při procesu vyslýchán pod Veritasérem, tak ho zajisté osvobodí. Tím pádem se určitě bude domáhat Harryho, ale na to jsme s Alfrédem připraveni.

No ale něco veselejšího. Těhotenství je na mě už opravdu dobře vidět a několikrát už jsem i cítil jak mě naše holčička kopla. Harry s Ethanem se na svoji sestřičku těší, a hlavně nejlepší je, že už tu s námi bude za tři měsíce.

Alfréd se neustále strachuje a kdyby mohl, zakázal by mi vařit lektvary, ale uzemnil jsem ho tím, že jsem vyučený lékouzelník a moc dobře vím co můžu a co ne. Navíc těhotenství není nemoc, abych nemohl vařit lektvary. A ani nepracuju s životu nebezpečnými látkami.

Dalším krásným okamžikem našeho života je to, že Harry zase letos jede na soutěž zpěvu. Tentokrát to už snad vyhraje, protože se zpěvu věnuje opravdu hodně a každý den ho slyším si něco prozpěvovat.

Myslím, že po škole se tomu bude věnovat i profesionálně.

Pohled Remuse

Na začátku listopadu se dozvím, že je Sirius nevinný, nemůžu být sebešťastnější. Před jeho uvězněním, jsme spolu chodili a dokonce jsme byli i zasnoubení. Bohužel přišel ten osudný den. James a Lily zemřeli a Siriuse zatkli za zradu a vraždu 12 mudlů. Uzavřel jsem se potom do sebe a za celých sedm let jsem neměl žádný trvalý vztah. Většinou se jednalo jen o jednorázovku. Teď bych mohl být znovu se Siriusem.

Celý listopad ho chodím navštěvovat a vyprávím mu o Harrym. Je nadšený a nemůže se dočkat, až ho uvidí. Během listopadu Harry vyhraje nějakou pěveckou soutěž.

Sirius při  téhle informaci posmutní, že by ho tak rád viděl jak naživo zpívá. Uchlácholím ho tím, že až bude na svobodě, uslyší ho několikrát.

"A co Srabus?" zeptá se mně Sirius při jedné z návštěv. "Viděl jsi ho za ty roky?"

"Severuse teď vídám denně. Oba učíme v Academii živlové magie. No a," začnu, ale nevím jak mám Siriusovi říct, že je Harryho opatrovník.

Severus adoptivní otec Harryho ✔️Where stories live. Discover now