10.kapitola

3.5K 213 37
                                    

Pohled Severuse

Zatímco kluci odejdou nahoru, já jdu s Luciusem do obývacího pokoje, kde každému naleju do skleničky ohnivou whiskey. Když jsme pak oba usazeni u stolu, řeknu mu celý příběh o tom, jak jsem se vydal k Dursleyovím a našel tam Harryho. Dokonce mu řeknu i svůj plán ohledně Harryho adopce i to co způsobil ten lektvar.

„No myslím, že s tím bych ti mohl pomoct," řekne rozvážně Lucius jen co skončím.

„Opravdu?" podívám se na něj.

„Ano, znám pár dobrých právníků. Pokud by si Brumbál něco zkusil, můžeme ho okamžitě sesadit z místa ředitele," ušklíbne se Lucius.

„A kdo by byl místo něj? Protože jestli McGonnagalová, tak ta je jen Brumbálova loutka a bude skákat, tak jak on píská z ústraní," poukážu na fakt, jak to chodí v Bradavicích.

„Ano já vím, ale kdo říká, že by to musela být ona. Stačí navrhnout dobrou náhradu, kterou uzná i ministr a máme vyhráno," ušklíbne se Lucius, „mě se taky moc nelíbí posílat tam Draca, když tam vládne on. Mudlorození mají zastání, ale my čistokrevní se musíme potloukat sami. Nebýt toho, že jsi ředitel Zmijozelu, nikdo by se o ně nestaral."

Lucius má pravdu. Brumbál kouká jen na to, že čistokrevní ubližují mudlorozením, ale často je k tomu dohnal on, protože to, co udělají mudlorození, přehlíží a dělá, že se nic nestalo. Kolikrát jsem byl svědkem útoku na čistokrevného a pak zbylo na mě, abych je utěšoval a útočníky potrestal, protože Brumbálova slova byla: „Jsou to jen děti a jako takové se občas poperou." Ale když něco takového udělá čistokrevný, je vše hned špatně.

„No Ethan asi nebude muset nastoupit do Bradavic, už před rokem projevil sklony k vodnímu a hlavnímu živlu, a tak doufám, že půjde jako moje sestra do Academie živlové magie, kde bude od Brumbála opravdu v bezpečí, ale zase nechci, aby tam byl jen Harry," povzdechnu.

„To naprosto chápu," přikývne Lucius, „ale zase by tam měl kdyžtak Draca, anebo je oba můžeme poslat do Kruvalu, kdyby nebylo k zbití."

Než stihnu nějak zareagovat, vběhne do pokoje Ethan a ptá se, jestli si můžou jít zalétat. Nelíbí se mi to sice, Harry by si měl odpočinout, ale nakonec to dovolím s tím, že tam na ně budu s Luciusem dohlížet.

A tak se s Luciusem přesuneme na zahradu a než kluci příjdou, doleju nám další sklenku. Ethan donese košťata a spolu s Dracem na nic nečeká a už jsou ve vzduchu, jen Harry se rozhoduje a když hledá pomoc u mě, tak ho pobídnu a on kluky napodobí.

Je vidět, že získal geny po svém otci, protože na koštěti mu to opravdu jde.

Pohled Ethana

Létání s klukama jsem si užíval. Až asi po hodině nás to přestane bavit, a tak sletíme dolů a já odnesu košťata zpět do domku. Když už se chystám vyjít, zaslechnu hlas, který bych zde rozhodně nečekal.

„Co to má znamenat, Severusi?" slyším hlas Brumbála, ale nemám nejmenší tušení, co myslí, a tak pootevřu dveře a vidím, jak ukazuje na Harryho, který se ukrývá v tátově náruči.

„Tys neposlouchal, když jsem ti říkal, že musí zůstat u svých příbuzných?" Brumbál se zdá být opravdu hodně naštvaný, že ho taťka neposlechl, ale taťka není ten typ, že by poslouchal na slovo a když se mu něco nelíbí, jedná podle svého nejlepšího úsudku.

„Jak vidíte, tak ne," odsekne mu taťka a přitáhne si Harryho ještě blíž k sobě. „Nenechám totiž týrat žádné dítě, ať už jsou jeho rodiče kdokoliv."

„To snad nemyslíš vážně," zahřmí Brumbál, „buď ho okamžitě vrátíš k jeho příbuzným, nebo..."

„Nebo co? Necháte mě zavřít do Azkabanu? Vyhodíte mě ze školy? Tak ať, já se totiž Harryho dobrovolně nevzdám," řekne otec pevně a pohladí chvějícího se Harryho ve vlasech.

„To ani nemusíš," ušklíbne se zlověstně Brumbál, „protože za tohle tě můžu zažalovat, tak že ti zakážou k Harrymu přístup, a ještě to budou brát jako únos dítěte."

„To klidně můžete, ale jako únos to brát nebudou, protože už mám na ministerstvu žádost o přidělení Harryho do péče," usměje se otec vítězně.

„To se ještě uvidí," ušklíbne se Brumbál a otočí se na patě, ale než odejde, ještě se ve dveřích na otce otočí, „a v Bradavicích se už neukazuj. Už nejsi jejím zaměstnancem a tvoje věci ti pošlu po sově. A je mi jedno, co budeš dělat, ale skončil jsi."

Konečně je pryč, a tak vylezu ze svého úkrytu. Nikde nevidím Draca se strejdou Luciusem, což je divný, přece by neodešli bez rozloučení. Ale to je jedno, teď je důležitější Harry a taťka. A tak k nim hned přiběhnu a nechám se i já tátou obejmout. Sice nevím, co bude taťka bez práce dělat, ale snad si brzy něco najde.

Pohled Harryho

Když uvidím toho pána, před kterým mě Ethan i Severus varovali, na nic nečekám a vrhám se k Severusovi, protože vím, že už bych se nestihl schovat někam jinám.

Draco i jeho otec se zničeho nic vypaří a na zahradě zůstaneme jenom já, Severus, ten pán a Ethan, ale ten se snad stihl schovat.

Pán se Severusem na sebe křičí, ale já jim moc nerozumím, ale když zaslechnu, že mě má Severus vrátit zpět, rozbrečím se a pevněji se přitisknu k Severusovi. Já opravdu zpátky nechci. U Severuse je mi tak krásně. Nechce abych dělal nějaké práce. Nemlátí mě. Mám tu Ethana a teď i Draca.

Co jsem tomu muži udělal, že mě chce poslat k Dursleyovím? Vždyť byli špatní. Chovali se ke mně zle. Ubližovali mi. Nedávali mi pořádně najíst. A lhali mi ohledně rodičů.

Já chci zůstat tady. Já nikam nechci.

Cítím, jak si mě Severus přitáhne blíž a poté mě začne konejšivě hladit po vlasech, ale slova, která si vyměňují, vůbec nevnímám. Mám opravdu velký strach, že se mě Severus vzdá. Vždyť nejsem jeho. Ještě mě ani neadoptoval. Stále by to mohl udělat. Ani by se nemusel ohlížet na to, jak se cítím.

„Harry, je to dobré," slyším Severusův hlas, jak mi šeptá do ouška.

„Neboj, ke svým příbuzným se nevrátíš," pokračuje Severus potichu.

Zvednu k němu svůj uslzený pohled.

„Slibujete?" zeptám se opatrně.

„Přísáhám, že dokud jsem živ, ty k Dursleyovím nepůjdeš, i kdybych ti měl sehnat jiné opatrovníky," řekne vážně a já se konečně trochu usměji a pověsím se Severusovi kolem krku.

„Děkuji."

Ahoj, tak už tu máme konečně i Brumbála. No střed s ním byl ještě mírný oproti tomu co se chystá. A co myslíte, jak si Severus poradí bez práce? Za nápad s Academií musím poděkovat své kamarádce @HanaRysov, která mi dovolila použít tento její nápad, jako školu pro Ethana. A zase děkuji za všechny komentáře i za vote, jste opravdu úžasní.

Severus adoptivní otec Harryho ✔️Where stories live. Discover now