1.Bölüm;" KAN ÇiÇeKLeRi"

30.1K 1.2K 201
                                    

                            KUşLAR

BAŞLANGIÇ

kuşlar konacak yüreğimizin dallarına,Kuşlar uçacak aşkın üzerinde...
ve sen üveyik kuşu
nasıl sonradan uçduysan ,
oda bana sonradan ve sonsuz uçacak..

Bir üveyik Kuşu ve Kumru kuşunun kanat çarpmasına şahit olacaksın! Hazır mısın?

Kuşlar kanat çırparken kimi zaman bir kırlangıç'ın havlanadığını hissedeceksin kalbinin derinliklerinde ve bir dileğim olacak senin için , kimi zaman minik bir serçenin son göz yaşına şahit olman dileği ile

...Merhaba ...'07\03\2017'

Bir dilek dileyin ve bu hikaye bitmeden gerçek olsun!

Hikayeye ne zaman başladın?

Bir üveyik Kuşunun kanadına konup gelecekti sevda, öyle bir gelecekti ki, öyle bir yuva kuracaktı ki ;masal niyetine anlatılacaktı Çınar ağacından oyulan beşiklerin içinde yatan masum meleklere.

Her genç kadın böyle sevilmek isteyecek , Böyle bir adama leyla olmak isteyecekti. ama önce çok ağır sınavdan geçeceklerdi. Yüreklerinde gizli sevdalar yuva yapacaktı.

Ve üveyik Kuşu gökte süzülmeye başladı, küçük üveyik Kuşunun yüreği kaybolmuşluğun verdiği korku ile titrerken Bezik konağının karanlık çökmüş avlusunun damına kondu.

Konağın büyük Ağası olan Ali ağa, düşünceli bir şekilde kahvesini evinin büyük geniş avlusundaki sedirde içerken en küçük oğlu Can ile konuşmak için içinden prova yapıyordu. Aslında böyle birşeye gerek yoktu,sözü emirdi! ama Can'a karşı kendini hep bir mahcup hissediyordu. Onun rıza göstererek bu işe "tamam" demesini istiyordu. Büyük oğlu Davut'un en yakın arkadaşının kızını kaçırması ile büyük bir çıkmaza giren Ağalık mirasını Can'a bırakmak istiyordu. Aldı gibi Can bir türlü kabul etmiyor, üstelik bir de babasının şirketinden içeri adımını atmıyordu. Ali ağa için büyük bir üzüntüye sebebiyet veriyordu bu durum, oğlunun hayatını bir şekilde işgal ettiğini düşünüyordu ona aşiretini verip biraz huzur bulmak istiyordu.

Diğer oğullarından bir korkusu olmasada Davut'un , Can'ı her şekilde taciz edeceğini biliyordu Çünkü ; aşirette Can'ı ağa olarak görmek istediğini her fırsatta dile getiriyor, Ali ağa'ya baskı yapıyordu. Can ağa olmayı hak eden tek evlat olmasına rağmen ağalıkta ve babasının parasında gözü olmayan tek evladıydı. Can ,Cemre'ye 14 sene sahip çıkmış sonra da eliyle teslim etmişti Berdel'e, sözüne güvenilir , dürüst , mert bir adam olduğunu aşiret'in içinde ispatlamıştı ve aşiret'in onu başlarında ağa olarak görmesine neden olacak ilk adımı atmıştı.

Can'ın konağın kapısından girdiğini giren Ali ağa oturduğu yerden doğrularak, "Can , odama gel!" diyerek sıkıntılı bir nefes bıraktı.

Babasının arkasından odaya girib karşısındaki tekli koltuğa oturdu.

Meraklı bakışlar atarak babası konuşmasını bitirene kadar onu dinledi.

Babasının kurduğu her cümle diken üstünde oturan Can, babasına karşı saygısızlık yapmamak için dilini dişleri ile tutuyordu. Ama Ali ağa takılmış pilak gibi aynı şeyleri söylerek Can'ın sinirleri üstünde şemame çekmeye devam ediyordu .

Sonun da sinirle dudaklarını aralayan Can, "olacak şeyler iste benden" diyerek gözlerini kaçırdı

Can hayatı boyunca ilk defa babasına karşı geliyordu. " olmaz baba yapamam 4 tane abim var onları ezip ağa olamam " dedi. Bütün ciddiyeti ile.

CAN AĞA bir deli rüzgâr ...(bitti!)Where stories live. Discover now