13. Bölüm

1.4K 92 10
                                    

Sondaki açıklamayı okumanızı tavsiye ederim.

İyi okumalar 👍

-----*****-----

" Batıkan hocam, neler oldu? "

Batıkan'ın sorduğu soruya karşın bir cevap bulamadan, - ki bu oldukça zordu - odada olmadığını fark ettiğim hemşire bodoslama içeri dalmıştı. Sahi neredeydi bu kadın?

" Tuğçe kolunu incitmiş, bir kaç krem bulup sürdüm ama siz daha iyi bilirsiniz Derya Hanım. "

Hemşire yaklaşarak koluma baktı, ardından parmakları ile gösterdiğim bölgeyi yoklayarak ne olduğunu anlamaya çalışmıştı.

" Fazla bir şey yok sanırım, sadece şu taraftaki kasların fazla kasılmış. Olur öyle şeyler. Batıkan hoca gerekeni yapmış zaten. Sana da burayı sıcak tutup kollamak kalıyor. "

Kafamı aşağı yukarı sallayarak anladığımı belirttim ve kazağımın kolunu kremli yere değdirmemeye çalışarak yavaşça sıyırdım. Ardından ayaklanmıştım. Montumu alarak hemşireye başımla selam verdim ve odadan çıkmak için kapıya doğru ilerledim. Dilim tutulmuştu sanki. Düşünme yetim şu anda işlevini yitirmişti

" Tuğçe, bir dakika bekler misin? "

Şu anda duymayı istediğim en son ses kulaklarımla buluşunca duraksadım. Birden sinirlenmiştim aslında. Bana öğretmenim olduğu halde olur olmadık şeyler söylemiş, onun yüzüne bile bakmadan odayı terk etmeyi düşünerek ayaklanmıştım ve beni durdurmuştu. Derin bir nefes alarak arkamı döndüm ve gözlerimi onun kahveleri ile buluşturarak mücadeleci bir tavır takındım yüzüme.

" Ders zili çalacak hocam. Sınıfıma gitmem gerek. "

Gözündeki anlık siniri yakalamak zor olmasa da ifademi bozmadım. Konuştuğunda sesindeki bozulmuşluğu sezmek gülünçtü.

" Haklısın, her neyse daha sonra söylerim. "

Yanımızda hemşire olduğundan bir şey diyememiş ve bu da benim işime gelmişti. Odanın kapısını açarak kendimi okul koridoruna attım. Bir üst kata çıkacağımdan merdivenlere ilerledim, merdivenin başında Hakan'ı görünce yavaşça yaklaşıp ensesine patlattım.

" Ahh! Ulan kimsin lan sen? " Hiddetle arkasını döndüğünde beni beklemediği açıktı.

" Hayırdır çapkın prens? Sınıfa çıksana kimi bekliyorsun? "

Çapkın prens lafını duyunca merdivenin tırabzanına yaslanarak yamuk bir gülüş sergiledi.

" Asu'yu bekliyorum. Sevgilim. " 

Hayretle bakakaldım. Bu kadar hızlısını görmemiştim gerçekten.

" Evvelsi gün Esra demiştin, ne Asu'su? "

" Sıkılıyorum ya, olur mu üç gün boyunca aynı kızla sevgili olmak? Sıkıcı bi kere. "

" Yav Hakan, usanmadın mı? Tişört değiştirir gibi sevgili değiştiriyorsun. Bunlar günah oğlum. "

" Kanka cenabet değilim bak valla. Neden günaha gireyim ki? "

Kafamı sağa sola salladım ve söylerenek merdivenleri tırmanmaya başladım. Sınıfta Berfin'in bağırışları ile irkilmiştim. Levent ile Alper Berfin'i tutuyordu, Berfin öne öne atılarak küfürler ediyor, çıldırmış gibi duruyordu. Karşıda sınıfın yenisi olan Kutay ' ı görmek, birkaç tahmin edinmemi sağlamıştı.

" Noluyo lan burda? Berfin otur oturduğun yere bağırıp durma sesiniz ta dışarıya geliyo. Ne diye bağırıyorsunuz? "

Berfin önüne gelen saçlarını geriye atarak arkasını döndü. Beyaz yüzü sinirden mora dönmüş, aklını kaçıracak gibi duruyordu. Duvara doğru ilerledi. Ne yapacağını anladığımdan çantamı kolumdan fırlatarak Berfin'e koştum ancak o çoktan bir kaç yumruğunu duvara indirmişti. Berfin iyiydi hoştu ama sinirlenince Hakan gibi bir canavara dönüşebiliyordu. Boks ile ilgilenmesi de bunun tuzu biberiydi.

" Berfin dur! " Haykırışım ile Levent ile Alper Berfin'i tekrardan tutmuşlardı.

" Noluyor burada!? "  Bugün hayatın bana twerk yapma günüydü galiba. Nöbetçi öğretmen Kollarımızın arasında deliren Berfin'e dehşetle bakıyordu. Ancak Berfin hâlâ Kutay ' a hakaret etmeye devam ediyordu.

Birkaç öğrenci öğretmene durumu anlatırken ben de Berfin'in neden bu kadar sinirlendiğini anlamaya çalışıyordum.

Öğretmenin yaklaştığını görünce,

" Hocam, siz iki dakika durun. Ben sakinleştireceğim Berfin'i gerçekten. Sonra olanları anlatır. Zaten bizde bilmiyoruz neler olduğunu. "

Hızlı hızlı açıklama yapıp Berfin'in yanına döndüm. Alper ile Levent ne kadar konuşsada, Berfin duymuyor gibiydi. Ve ben onu kendine neyin getireceğini çok iyi biliyordum.
Berfin'in yüzünü ellerimin arasına alarak bana bakmasını sağladım.

"  Berfin sakin ol, bebeğim bak sakinleş ve ne olduğunu bize anlat ne olur. "

" Neyine sakinleşecem lan! Onun gibi şerefsizlerin soyunu kurutmak gerek!  Sizin yüzünüzden sokakta rahat yürüyemiyoruz lan! Yeter artık, yetmedi mi? Sen kimsin de bana o sözleri söylüyorsun? Bacaklarını götüne sokarım senin! Şerefsiz! "

Küfür edince bende sinirlendim ve Berfin'e okkalı bir tokat attım. Bunu yapmam işe yaramış gibi duruyordu. Berfin dursksadı. Kollarını erkeklerin ellerinden kurtararak sınıftan hızlı adımlarla çıktı. Arkasından koşarak bende çıktım ve onu kızlar tuvaletine girerken yakaladım. Oraya varana kadar içeriden gelen bir bağırma sesi ile birlikte kırılan cam sesi korkudan kalbimi yerinden çıkaracaktı. Tuvalete girip içeride kimsenin olmadığı görünce anlık rahatlamış, ancak kırılan lavabo aynasını ve Berfin'in kanayan elini görünce tekrar korkmaya başlamıştım. Duvara yaslanarak yere çöken arkadaşım ile bende yere oturdum. Hemen eline bakmaya başladım. Ancak elini çekince şaşırmıştım.

" Fiziksel acı sinirimi geçiriyor, bırak. "

Neler olmuştu böyle? Neden sinirlenmişti bu kız?

" Neler olduğunu anlat birtanem. Lütfen anlat da  sana da yardım edeyim. "

Biraz durdu, düşündü. Kelimeleri toparlıyordu belki de.

" Kutay, bana sözlü tacizde bulundu. "

Şok ile ona bakarken olayı sindirmeye çalışıyordum.

" Nasıl yani? Şunu başından anlat Berfin. "

" Sınıfa girdiğimde yine sırama oturmuştu. Yanına gidip kalkmasını söyledim. Biraz sözlü tartıştık. Ardından bana tam olarak bunları söyledi ' Güzelim, tartışmaya ne gerek var, o güzel kalçaların ile kucağıma oturabilirsin. Bu arada söylemiş miydim? Çok ateşlisin. ' "

Duyduklarım karşısında ağzımdan bir hayret nidası yükselirken erkeklerin neden böyle adi olduğunu anlamaya çalışıyordum.

Berfin'in dediği gibi, yetmemiş miydi?

-----*****-----

#ÖzgecanAslan

#Unutmadık

#Kadınistismarınahayır

Biliyorsunuz ki bugün bir meleğin kanatlarının acımasızca kanatıldığı günün 2. Yıldönümü. Bu yüzden kadınların mağduriyetini konu alan bir bölüm yazmak istedim. İnşallah beğenirsiniz.

Son olarak,

#Unutmadıkunutturmayacağız

~MÜZİĞİM KADAR ÇOK~Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin