25. Bölüm ( Part 1 )

858 37 5
                                    

Bu bölümü kardeşimden de öte olan, Umut Temel'e ithaf ediyorum.  

Multimedia: Apolas Lermi - Gel Göğsüme Sığ Yarim ( Sen Anlat Karadeniz Dizi Müzikleri)

Sondaki açıklamayı okursanız sevinirim :) Bölümü şarkıyla okumanız tavsiye edilir :) 

İyi okumalar! 

-----*****-----

'' Kendine iyi bak tontişim, halamgile selam söyle! '' 

Babaannemin yaklaşık üç haftalık bizde kalışından sonra ondan ayrılmam cidden zor olmuştu. Tamam, bazen bana çektirmediği kalmıyordu ama, seviyordum işte bu kadını. Şimdi ise otogarda, onu uğurluyorduk. Kim bilir bir daha ne zaman gelirdi? Bu düşünceyle ağlamaya devam ettim. Elimdeki peçeteye bir yandan burnumu silerken bir yandan da uzaklaşan otobüse hayvan gibi el sallıyordum. 

Diyarbakır gibi uzak bir yerden ha diye Eskişehir'e gelmek kolay değildi. O nedenle uzun süre görüşemeyecektik tontişimle. 

Babam beni kolunun altına alırken, artık görünmeyen otobüsün arkasından el sallamayı bırakmıştım. Beraber Tofaş'ımıza doğru yürürken, telefonuma mesaj geldi. İçimden bir ses ' Gizli Numara beyin özürlüsü mü acaba? ' diye söylenirken, korkarak telefonu açtım. Mesaj Batıkan'dandı. Gülümseyerek telefonu geri kilitledim. Babam mesajı görürse başıma fena şeyler gelebilirdi. Arabaya bindiğimizde telefonumu geri açtım.

Gönderen: UYMB

Geçirdiniz mi Fatma teyzeyi? Çok üzülmüşsündür sen kesin. Ama istersen, bir gün beraber Diyarbakır'a gidebiliriz? 

Mesajı okuduğumda gülen yüzüm ile cevabını yazmaya başlamıştım. Bu adamın merhametini ve düşünceli olmasını seviyordum.

Gönderilen: UYMB 

Evet çok üzüldüm. Ama yapacak bir şey yok, zaten buraların havasını pek sevmez. Bize söylemiyordu ama biliyorduk biz. Diyarbakır'ın sıcağına alışınca burası soğuk geliyor tontişime. Ayrıca, hiç bir yere gidemeyiz canım. YKS denen meret var başımda. Düşüncesiz sevgilim. 

Sırf puştluğuna yazdığım son cümlelerime olan cevabını deli gibi merak ediyordum. Birden babamın sesini duydum solumdan.

'' Ne oldu kız ne gülüyorsun aşık gibi? '' 

Babamın laflarıyla başımdan aşağı kaynar sular dökülmüş gibi olmuştum. Anlamış mıydı yoksa? Yok canım, normalde de söylediği laf bu. Kasıt yoktur herhalde. 

'' Ay ne güleceğim baba sende. Berfin saçma sapan espriler yapıyor. Onun salaklığına gülüyorum. Yok yaprak testten sarma yapılır mıymış, yok ne bileyim sınavda barajı geçersek boğulur muymuşuz falan. '' Elli yıl düşünsem, Alper'in yanımızda yaptığı saçma sapan esprilerin işime yarayacağını düşünmezdim. Babam ise dediklerime boğuk sesi ile kahkaha atmış, sıralı yalanlarıma inanmıştı. 

Yalan söylemeyi sevmiyordum. Çünkü ne zaman yalan söylesem, bir gün ayaklarıma takılıyordu ve rezil oluyordum. Ancak son günlerde fazla yalan söyler hale gelmiştim. Bu ise hoşuma gitmiyordu. Bir gün ayaklarıma takılmasa iyiydi bu yalanlar. 

O sırada tekrar mesaj gelince telefonuma döndüm. 

Gönderen: UYMB

Canım? Sevgilim? Senden bunları duydum ya, ne yapsam bir daha duymak için daha çok mu düşüncesiz olsam, tabi öyle değilim de. Ne dersin sevgilim

~MÜZİĞİM KADAR ÇOK~Where stories live. Discover now