Capitolul 17

3K 238 4
                                    

După ce a vizitat-o pe Aimee și s-a convins că își îndeplinește cu succes misiunea, fără ca măcar să conștientizeze acest lucru, Alex a pornit spre biroul lui Victor cu gândul să-i povestească despre un alt plan benefic scopului lor. Știe că Elian este de neclintit atunci când îi intră ceva în cap și nu vrea să fie cumva luat prin surprindere de un eventual refuz al acestuia. Mai bine să piardă timpul cu un nou plan decât să piardă timpul așteptând rezultate. Îi ajunge cât a așteptat atâția ani.

Vrea să pornească pe cont propriu lupta cu Jessie pentru minciunile pe care le-a spus și pentru uneltirile ei împotriva familiei lui. Dacă Elian îi permite să-și bată joc de viața lui asta nu înseamnă că toți ceilalți sunt obligați să-i mai accepte jocul. S-a terminat cu mascarada asta care s-a întins pe o perioadă mult prea lungă.

Trece vesel pe lângă secretara care îl privește lung din spatele monitorului ei, apoi intră în biroul lui Victor fără să mai bată la ușă. 

- Trebuie să-i spunem adevărul lui Elian, spune în loc de salut și se trântește cât este de lung pe canapeaua neagră de piele. 

Victor nici nu-și ridică ochii din hârtiile pe care le citește contrariat și cu atâta interes încât nici nu sesizează prezența fratelui său. Nu-i răspunde nici la salut fiind mult prea acaparat de rândurile negre înșirate pe foaia albă din mâna lui.

- Crezi că ne va asculta? Mai bine o șantajăm cumva pe Jessie. Poate o convingem să plece înainte de a o da Elian afară, continuă Alex privind tavanul.

Poziția lui seamănă izbitor de mult cu poziția pacientului care stă de vorbă cu terapeutul său. Așezat pe canapea, întins pe spate, cu mâinile împreunate pe piept și privirea fixată în tavan citește relaxat cuvintele care trec prin mintea lui. Până și atitudinea pe care a adoptat-o este aceeași cu a pacientului. Vorbește fără să fie întrerupt. Doar Victor nu respectă procedura în sensul că nu ascultă ceea ce spune fratele său, mintea lui fiind mult prea ocupată cu traducerea cuvintelor citite mai devreme.

- Știi că nu va face asta niciodată? spune tot Alex privind același tavan. De fapt eu nu mai știu nimic despre ceea ce ar face fratele nostru. Uneori am impresia că nu-l mai cunosc deloc.

- Nici eu nu reușesc să-i ghicesc intențiile. Una zice și alta face, comentează Victor abandonând foaia pe biroul bine lustruit.

- De ce spui asta? Ce a mai făcut?

Alex uită pentru un moment tavanul și își mută privirea pe fratele său. Îngrijorarea zugrăvită pe chipul acestuia îi provoacă un fior rece pe șira spinării.

- Ce nu a făcut, accentuează Victor cuvintele aruncându-și ochii pe Alex... Să zicem că nu s-a despărtit de Aimee când a aflat cine este, adaugă zâmbind larg.

- Nu înteleg!

- Am vorbit cu David. Detectivul. De fapt el m-a atenționat că fratele nostru drag a descoperit adevărul despre legătura dintre Straton și Aimee.

- Serios! Și încă sunt împreună?

- Dap.

- Minunat. Hai să o alungăm pe Jessie, te rog! Dacă nu suntem siguri pe acțiunile lui Elian măcar să avem un plan de rezervă.

- Tu zici că ar funcționa?

- Măcar să încercăm. Ce avem de pierdut?

- Eu trebuie să vorbesc urgent cu Elian despre o altă problemă. Tu poți să faci ce vrei cu Jessie. Te susțin indiferent de rezultat.

- Elian are probleme?

- Nu. Nu cred. Am primit un fel de notificare și nu înțeleg ce treabă are Elian în povestea asta. E cam ciudat ce se întâmplă, dar nu-ți face griji. Se rezolvă.

Vieți schimbateUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum