Capitolul 32

2.7K 221 25
                                    

- Nu cred că Tobias i-ar face vreun rău lui Aimee, rostește Elian calm. Mult prea calm după părerea lui Victor, și destul de ferm după părerea lui Daniel care nu mai înțelege nimic din atitudinea fiului său. Doar Alex rămâne cât de cât pasiv. Acum, când s-au liniștit spiritele, când Elian pare că nu este dornic să se răzbune pe Tobias, poate să se gândească și el la viitor. La viitorul lui alături de Ilona.

- Problema este Hall, nu fiul său, comentează Daniel nedumerit. Nu va renunța niciodată la averea lui Straton. Acum, când știe că este la tine, va face tot posibilul să intre în posesia ei. Sunt sigur că deja plănuiește ceva cu Jessie. Va arunca în luptă tot arsenalul de care dispune fără să țină cont de nimic.

- Tocmai asta și vreau să facă. Atâta timp cât Aimee nu se află în raza lui de acțiune, eu sunt mulțumit. Vreau să nu-l intereseze nimic altceva decât averea lui Straton, avere care se află acum la mine.

Hotărârea cu care vorbește Elian îi determină pe ceilalți bărbați să nu mai zică nimic. Așa cum îl cunosc ei pe Elian, cu siguranță nu vor putea să-l îndepărteze de la planurile lui și mai mult ca sigur nu-l vor determina să renunțe.

Toți trei îl privesc tăcuți cum se ridică de pe canapea și pornește spre ușă. Abia după ce acesta dispare din încăpere încep și ei să se destindă puțin.

- Cred că merg și eu să fac un duș, declară Alex îngândurat și plin de remușcări, pornind grăbit spre ieșire.

Este nerăbdător să o sune pe Ilona și să-i povestească despre tot ceea ce a aflat. Despre atitudinea lui Elian, despre... Sau mai bine să-i vorbească despre viitorul lor. Să-i repete a nu știu câta oară că o dorește. Că vrea să o aibă permanent în viața lui. Că trebuie să fie împreună indiferent de legăturile ei familiale.

Gândul că Jessie ar putea să fie sora Ilonei după tată îi dispare în momentul în care realizează că ea nu are părinți. Mama ei a murit când l-a născut pe Tobias, iar tatăl a murit cu vreo trei ani în urmă. Își amintește perfect momentul acela când bărbatul a murit chiar sub ochii lui. I-a fost imposibil atunci să-l salveze deoarece rănile lui erau mult prea grave.

Doar Victor mai zăbovește câteva minute rămânând lipit de canapea, fără vreo intenție anume. Starea în care se află tatăl său nu-i miroase prea bine.

- Ce dracului a pățit Elian? mormăie Daniel mai mult pentru el făcându-l pe Victor să-l privească mirat.

- S-a îndrăgostit, răspunde acesta ridicându-se în picioare. Iar Aimee este exact ceea ce are el nevoie acum. Să nu cumva să îndrăznești să faci ceva împotriva ei. Elian este în stare de orice pentru ea.

Victor face câțiva pași prin încăpere. Parcă nu l-ar lăsa singur pe tatăl său, și parcă ar vrea să afle mai multe lucruri despre ceea ce crede el în legătură cu Aimee, cu Elian, cu relația lor. Brusc a devenit preocupat mai mult de gândurile tatălui său decât de cele ale fratelui său. 

- Povești! declară Daniel hotărât. Elian nu știe nimic despre dragoste. El este doar încăpățânat.

- Te înșeli. Este exact așa cum ai fost tu cu mama. Dacă zici că este vorba despre încăpățânare, atunci numește-o așa, dar te anunț că noi l-am testat deja. Sentimentele lui sunt mult mai profunde și mai adânci decât lasă el să se vadă. Tu nu ai avut ocazia să-l vezi lângă Aimee. Radiază efectiv.

- Ești sigur că o iubește atât de mult pe fata asta? Nu pot să cred! Mi se pare imposibil ca fratele tău să fie capabil de acest sentiment.

- Nu uita că înainte de toate este fiul tău și îmi place să cred că a primit și el un strop din iubirea pe care o trăiești tu cu mama.

Vieți schimbateWhere stories live. Discover now