Capitolul 18

3K 231 2
                                    

Discuția pe care a avut-o Jessie cu mama ei nu a dus la niciun rezultat pozitiv pentru ea. Minciunile pe care i le-a tot spus în trecut se întorc acum împotriva ei special parcă să o îngroape mai mult decât este îngropată deja. Singura ei șansă pentru a se salva este să-și ducă la îndeplinire planul conceput inițial. Dar pentru asta are nevoie de Elian.

- Aici erai? o întreabă Sara apropiindu-se de fotoliul în care stătea liniștită.

Ceaiul pe care l-a băut și-a făcut efectul înlăturându-i, cel puțin pe moment, stresul acumulat.

- Tu ce mai vrei? răspunde răutăcioasă încercând să o îndepărteze pe cumnata ei. Nu are dispoziția necesară și nici resurse suficiente pentru a se conversa cu ea.

- Scuză-mă dacă te deranjez, voiam să te întreb de Mateo. Nu l-am găsit în camera lui și mă gândeam că este cu tine.

- Este cu Alex.

- Aha! adugă Sara cu șovăială. Nu-și dă seama dacă Jessie spune adevărul sau doar se răzbună pentru că ea i-a impus să păstreze o anumită distanță. 

- Se pare că toată lumea este brusc preocupată de fiul meu...

- Sara, Sara...

Vocea lui Mateo întrerupe dialogul celor două, iar entuziasmul cu care acesta sare în brațele Sarei îi readuce mamei lui acea starea de nervozitate de care tocmai scăpase.

- Am văzut lacul... Voi construi o barcă imensă care va pluti pe apă... Unchiul Alex a promis că mă ajută. Poți și tu, dacă vrei, turuie Mateo ignorând prezența mamei lui, așa cum și Jessie îl ignoră pe el.

În timp ce micuțul povestește și gesticulează înflăcărat, Sara observă gestul subtil făcut de cumnatul ei și pornește spre scări cu Mateo în brațe. Ieșirea ei este observată însă de Jessie, dar nu spune nimic fiind mult prea ocupată cu telefonul care bipăie neîncetat.

- Te conversezi cu tatăl puștiului? întreabă Alex apropiindu-se de ea special ca să tragă cu ochiul la ecranul telefonului ei.

Chiar dacă și-a propus să afle cine este individul cu care a fost conceput Mateo, este conștient că nu-l va ajuta cu nimic schimbul acela de mesaje, dar vrea să o enerveze pe Jessie. Știe că vorbește multe atunci când își pierde cumpătul.

- Cred că știi foarte bine cu cine mă conversez eu... răspunde aceasta străduindu-se cu greu să rămână calmă.

Nervii ei au fost suprasolicitați în ultima perioadă, iar instinctul îi șoptește că prezența lui Alex nu este de bun augur. Bănuiește că are un scop al lui bine determinat, dar nu reușește să-și dea seama ce anume i-a dat atăta curaj și ce vrea să afle cu adevărat de la ea. 

- Să nu-mi spui că ai reușit să dai de el?

- Să nu-mi spui că nici ție nu-ți răspunde la telefon...

- Cum dracului vrei să vorbesc cu el dacă nici măcar nu-l cunosc?

Alex și-a propus să o abordeze direct, să nu mai piardă timpul cu menajamente inutile care, în final, duc la același rezultat. Oricum nu mai contează nimic din ceea ce va face fratele său cu privire la familia lui falsă.

- Ai luat-o razna!? Nu-l mai cunoști pe fratele tău?

- Nu vorbeam despre fratele meu. Vorbeam despre tatăl copilului tău... Din câte știu eu, nu este Elian.

Reacția femeii de lângă el nu este chiar asemănătoare cu ceea ce-și imaginase el. De fapt aceasta nu reacționează în nici un fel. Este adevărat că se chinuie să rămână calmă, dar asta făcea și înainte ca Alex să abordeze acest subiect. Stăpânirea de sine de care dă dovadă îi produce o umbră de îndoială lui Alex, în sensul că nu mai este la fel de sigur că va afla cine este adevăratul tată al lui Mateo. Jessie nu poate să fie atât de pasivă decât dacă este sigură pe minciuna ei. La cât de departe a mers până acum, cu siguranță și-a luat măsuri de precauție pentru a nu fi descoperită. Ea nu ar fi acceptat cu nici un preț să permită vreun posibil șantaj viitor din partea acelui individ.    

Vieți schimbateUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum