Capitolul 31

2.6K 218 9
                                    

Alex îl privește cu coada ochiului pe Daniel cum se plimbă agitat prin cameră precum un leu în cușcă. Stă ca pe ghimpi afundat în canapeaua de piele dorindu-și să nu fi plecat niciodată din brațele Ilonei. Trebuia să ignore în continuare apelul lui Victor. Trebuia să nu vină aici, așa cum l-a rugat el. Trebuia să-și vadă de viața lui și să nu-i pese. Și totuși, de ce dracului este tatăl lui atât de agitat?

- Stai locului o dată! Nu am chef să te privesc cum îți crapă inima, îl atenționează acesta speriat de gândul care tocmai îi străbate mintea.

Daniel se oprește o secundă apoi reîncepe măsurătorile la fel de tăcut și îngrijorat ca și până acum. Alex își ascultă rațiunea care îl ceartă pentru impertinența lui și doar amintirea timpului petrecut cu Ilona îl împiedică să nu dispară imediat pe ușa care îl atrage precum un magnet. Ce o fi fost în capul lui să vină direct în biroul tatălui său ca să-l salute? Mai bine mergea să-și facă un duș. Se salutau la cină, atunci când tot clanul Watson era prezent, nu doar el.

- Hei! Ai ajuns deja? zice Elian imediat cum intră în încăperea devenită brusc mult prea mică.

Alex îl trage spre el atunci când cei doi își dau mâna în semn de salut și îi face loc pe canapeaua încăpătoare.

- Felicitări domnule! Am auzit că ai urcat câteva trepte în topul miliardarilor, comentează Alex încercând să-i atragă atenția fratelui său că este la curent cu tot ceea ce s-a întâmplat astăzi.

Elian nu spune nimic. Doar privește scurt spre tatăl său care a abandonat plimbarea și s-a așeazat și el pe unul dintre fotoliile de lângă canapeaua unde stau cei doi frați. Așa cum sunt așezați pare că tatăl este gata să-i certe pe cei doi copii ai săi care tocmai au facut cea mai mare trăsnaie. În realitate însă, situația este taman invers.

- Ascult! începe Elian destul de calm fixându-l pe Daniel cu privirea lui neagră și rece.

Alex profită de noua situație și se ridică brusc pornind spre ieșire cu intenția de a-și face totuși acel duș.

- Nu trebuie să pleci! îi oprește tatăl său avântul, ajutat mai mult de tonalitatea vocii decât de cuvintele rostite. Ceea ce am de spus te privește și pe tine. De fapt ar trebui să fie și Victor de față, dar îi vom raporta când vine... Mai devreme am vorbit cu Elian despre situația în care se află. Așa cum constat că știi deja, fratele tău a primit prin testament o impresionantă avere de la Christian Straton, avere care l-a transformat în ținta lui Jacob Hall.

Urechile lui Alex încep să țiuie ascuțit. Este a două oară pe ziua de astăzi când pățeste asta la auzul acelui nume. Prima oară l-a auzit de la Ilona când i-a povestit despre Tobias, fratele ei. Din cauza acelui individ și-a distrus el viața, sau cel puțin așa crede Ilona. Acum același individ i-a pus gând rău lui Elian. 

- Să nu exagerăm, intervine Elian sigur pe el. Nu am devenit ținta nimănui.

- Stai puțin! Nu înțeleg care este legătura dintre ei? Ce treabă are Hall cu moștenirea lui Elian?

- Există o legătură între mine, Hall și Straton, încearcă Daniel să explice. Elian a intra fără să vrea în acest... război.

- Război?! Voi nu aveți altceva mai bun de făcut decât să vă bateți pe averi? Ce dracului, tata, te credeam mai înțelept!

Supărarea lui Alex nu este deloc exagerată având în vedere starea de sănătate în care se află tatăl său, stare care poate să fie amplificată în condiții de stres sau cine știe ce alte emoții, trăiri și frământări. Oare el este conștient de pericolul care îl amenință? Ce dracului motiv are să se implice într-o astfel de luptă, că doar nu mai are douăzeci de ani?

Vieți schimbateUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum