Özel Bölüm/ Pelin&Korkut

8.1K 401 1
                                    


"Yıldım artık! Şu dünyada evlenmek için bu kadar çaba harcayan başka erkek var mıdır acaba? Sevdiğimize evlenme teklifi ederken ev yapma fikrini nasıl olur da penguenlere kaptırırız? Ben şimdiye Pelin'e bırak evi malikane yapmıştım."

"Korkut, ne saçmalıyorsun acaba?" Telefonun diğer ucundaki Işıl'ın sıkıntılı sesi ile göz devirdi.

"Fok balıkları diyorum Işıl maşallah bir onlar bir de ben bu kadar yalnızım."

"Korkut şimdi sana yüzyılın tavsiyesini vereceğim. Hazır mısın?"

"Evet, çok hazırım."

"Pelin'i al herhangi bir restorana götür ve oturur oturmaz artık kutuda dura dura eskiyen yüzüğü çıkar bitsin gitsin. Yüzüğü gördüğü an Pelin zaten bütün sözlü kısmı atlar."

"Öyle demesi kolay ben tanımıyor muyum Pelin'i o böyle üzerine düşünülmüş, emek harcanmış bir teklif istiyor."

"Korkut seni yermek istemiyorum ama sence ben tanımıyor muyum Pelin'i? Pelin artık emekti, düşünmekti falan istemiyor. Sadece teklif istiyor anladın mı? Hatta sen sadece 'tek' kısmını yapsan Pelin onu 'teklif' diye tamamlayacak. Yeter yani aa.."

"Tamam. Niye sinirleniyorsun?"

"Sinirlenmiyorum ben! Siz beni sinirlenmem için zorluyorsunuz!"

"Evet Işıl haklısın biz zorluyoruz seni. Haklısın."

"Haklıyım tabii. Benim içimde bir birey var bir insan büyütüyorum ben. Ağzı, burnu hatta göz kapakları bile var. Küçük bir birey."

"Ben geldim...." Pelin'in sesi ile Korkut hızla telefonu kapatırken içeri giren Pelin'in yanına ilerledi.

"Yarim yarim hoşgeldin."

"sevgilim, kimle konuşuyordun?"

"Şirketten ya öyle boşver. Erken geldin?"

"Çekim erken bitince kaçtım hemen."

"İyi yapmışsın benim çok çok kısa bir işim var onu tamamlamış gibi yapıp Ateş'e postalayacağım inanmayacaksın bugün o kadar çalıştım ki.." Pelin, Korkut'un odasındaki koltuklardan birine otururken çıkardığı telefonuyla uğraşmaya başladı.

"Aaa bugün cuma değil mi bakalım instagramda benden başka kimler evlenmiş." Pelin'in alttan alta çarptığı laf ile ikili göz göze gelirken Korkut hızla kaçırdığı gözleri ile önüne döndü.

"Biliyor musun bu ay dergide bir ilk yapıyoruz. Artık her ay dergiye küçük bir gelin eki ekleyeceğiz. Yeni trendler neler, hangi gelinlikler daha trend, hangi mekanlar like yağmuruna tutuluyor hepsini bir bir yazacağız hem evlenmek isteyenlere fikir olur değil mi? Tabii bizi bu senenin trendleri pek ilgilendirmeyecek gibi ama.. Neyse önümüzdeki on yıl içerisinde ilgimizi çeker umarım."

"Ne demek o Pelin?"

"Önümüzdeki on yıl içinde herhalde evlenmiş oluruz değil mi Korkut? Birbirimizle değilse başka birileriyle."

"Başka birileri mi? kim o başka birileri?" Oturduğu yerden kalkarak Pelin'in yanına ilerlerken oturan Pelin'in karşısında durdu.

"Orasını bilmiyorum. Bildiğim tek şey o birilerinden olmak konusunda hiç de istekli olmadığın." Pelin de aynı şekilde ayağa kalkarak Korkut'un karşısına dikilirken meydan okurcasına konuştu.

"Kim? ben mi istekli değilim?"

"Değilsin tabii 6 yıl oldu. ALTI! Işıl ve Ateş'in torunlarıyla birlikte evleniriz bu gidişle. Hatta belki de hiç evlenmeyiz. Söylesene Korkut senin gelecek planların içinde benimle evlenmek var mı?"

ATEŞHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin