28

54 9 0
                                    

     Perspectiva lui Harry

     "Styles,ti-ai mai gasit jurnalul?" Ma privi cu ochii ei mari caprui in timp ce desfacuse cutia congelata pentru a o pune in cuptorul cu microunde. Cu o tigara intre degetul aratator si cel din mijloc de la mana stanga,am privit-o dand jos plasticul.

     "Yup." I-am raspuns accentuand  'p'-ul si asezandu-ma pe tejgheaua din bucatarie cu picioarele pe unul din manerele unui dulap. A reusit intr-un final sa o desfaca si s-a intors spre cuptorul cu microunde. A pus cutia in mijloc si l-a pornit,incepand imediat sa se invarteasca inauntru,masinaria facand un zgomot mic. Era liniste cu exceptia ferestrei care era deschise permitand zgomotului de afara sa intre si am putut sa aud niste tipete indepartate ale unei batai presupun.

     "Grozav atunci! Ai fost morocanos in ultima vreme si credeam ca e din cauza chestiei aleia." Se intinse spre mine,amandoi privind cuptorul cu microunde. Am fost morocanos? Ce cuvant ciudat. Morocanos. Mai de graba frustrat.

     In vreo 24 de ora se vor implini 7 zile,o ora si 10-15 minute de cand o vazusem ultima data. Si-a facut loc in mintea mea facandu-ma sa par obsedat. Ceea ce nu eram. Dar nu ma deranja ca ea era mereu printre gandurile mele - desi era putin dureros sa imi amintesc zambetul ei micut si trasaturile ei bine definite - era mult mai bine decat sa ma gandesc la el. Sau la viata mea in general.

     In timp ce priveam lumina din interiorul cuptorului mi-am adus aminte cum am stat si am privit micul Beetle indepartandu-se vinerea trecuta. Chiar si dupa ce disparuse din aria mea vizuala am ramas acolo uitandu-ma in gol inainte sa ma intorc. Amber. Un mic zambet imi juca pe buze in timp ce incercam sa-mi intiparesc in minte ultima ora din viata mea pentru a nu o uita niciodata. Sa nu uit cum numele ei devenise bijuteria mea preferata. Sa nu uit cum isi tinea respiratia in timp ce o conduceam in camera mea. Sa nu-i uit niciodata privirea cand reusise intr-un final sa se calmeze. Felul in care ii straluceau ochii.

     Nu am reusit sa dorm in noaptea aceea. In schimb continuam sa zambesc la gandul ca ea imi are jurnalul in acest moment. Poate l-a si citit? Sau poate il tinea in bratele ei in timp ce dormea?

     Am umplut 3 pagini dintr-un jurnal nou in acea noapte.

     "Atunci de ce esti morocanos?" Jenny ma intreba scotand fumul in aer,incepuse sa miroase a mancare tailandeza. Mi-am simtit stomacul strangandu-se.

     "Nu sunt morocanos."

     Mi-a ciupit genunchiul jucaus,"cum spui tu,ciudatule." Mi-a zambit cand sunetul familiar al cuptorului rasuna. S-a ridicat de pe tejghea aruncand tigara in chiuveta. Am deschis sertarul scotand 2 farfurii. M-am gandit din nou sa o intreb pe Jenny despre ea. Jenny mi-ar fi spus daca Amber intrebase despre colegul ei de camera 'ciudat',nu-i asa? Ar fi mentionat despre asta. Oare i-ar spune lui Amber daca as intreba-o pe Jenny ceva?

the journal (tradusa)Where stories live. Discover now