4

1.5K 49 8
                                    

Het is tijd. Tijd voor het plan, om een hint achter te laten. Met mijn rugtas loop ik naar mijn auto. Waar de ezel en doek liggen. In me rugtas zitten de dingen al die ik nodig heb.

Als ik me ezel en het doek neer heb gezet, heb ik al wat aandacht van mensen. Hier gaan we. Ik spuit een meisje met een traan in haar ooghoek op het doek. Het is niet zo moeilijk, want ik kan aardig goed tekenen of ik kan het echt goed. Ligt er aan wat je mooi vind.

Het meisje heeft bruin haar, zoals ik, Dat is logisch Tessa! Roze lippen en een frons op haar gezicht. Wat je een frons kan noemen, omdat je de zijkant van haar gezicht ziet.

Alleen me handtekening nog, maar ik maak nog snel een foto zonder. Bewijs. Ik spuit met zwart 'ThisIsMe' in het hoekje. Om mensen af te leiden gooi ik een witte doek erover heen. (Media)

Snel pak ik me spul in, maar als ik weg wil rennen, sta ik oog in oog met een groep mensen. De groep YouTubers! Ze kijken allemaal naar het doek en lopen zo om me heen. Ze hebben het gelukkig nog niet door dat ik het ben.

Ik ren weg en niet veel later hoor ik allemaal mensen schreeuwen. Mijn hart klopt steeds sneller en sneller. Ik doe snel  mijn masker af en mijn shirt ook. Ik gooi ze, met me rugtas , in de kofferbak en ga zitten op de grond met mijn telefoon. alsof ik hier de hele tijd al zit.

Allemaal meiden en jongens rennen langs me en ik kijk verbaast na ze. ''ThisIsMe rende deze kant op!'' zegt een meisje en mijn mond valt op. ''Dus dat was die persoon die naar het noorden rende!?" schreeuw ik en het meisje rent snel weg met hoop.

Arme mensen die nu rennen voor hun leven.  Ik pak me telefoon er nu echt bij en zie mij sociaal media te keer gaan. Foto's van mijn kunstwerk of dat ik weg ren staan overal op.

Ik zie reacties van mensen, veed en YouTube.

Veed heeft gezegd, ThisIsMe was op veed! Niet te geloven dat we een stap dichterbij zijn! Haar kunstwerk is een meisje met een traan in haar ooghoek. Zou dit iets te betekenen hebben?

YouTube heeft iets heel anders geschreven. Namelijk, ThisIsMe is een meisje! Waarom zou ze het anders doen! Een meisje spuiten en dan een jongen zijn! Hebben jullie al gehoord als ze 1 miljoen heeft, dat ze zichzelf laat zien! Dit was alleen een hint! Een hint over haar identiteit!

Ik glimlach naar de woorden van YouTube. Deze zijn mooi verwoord vind ik. Niet veel later komen de meiden aan met het eten en beginnen we er aan.

''Dankjewel voor het brengen en halen Tessa'' zegt Kim lief en ik knik. ''Ik ga naar boven als jullie me zoeken. En oh hebben jullie gehoord over ThisIsMe? Ze was op veed'' Kim kijkt me aan met grote ogen en pakt haar telefoon erbij.

Ik laat me zuchtend vallen op bed. Het was me eens een dag, volgens mij heb ik nog nooit zo snel gerend, maar oké. Ik ga kijken naar de jongens sociaal media.

MilanKnol:  ThisIsMe, het meisje wat @EnzoKnol, @Gamemeneer en ik hebben ontmoet. Ze heeft een aanwijzing achter gelaten op onze tafel, een papiertje met haar handtekening. Beter gezegd haar initialen. T,M! Het is een meisje! Namen?

Veel mensen taggen meiden er in met T,M. Niemand mij, gelukkig. Don en Enzo hadden hetzelfde gepost om meer namen te krijgen, gok ik.

Zuchtend gooi ik me telefoon op mijn bed en loop naar mijn bureau. Voordat Kim kwam heb ik een Sims video opgenomen, dus die kan ik nu mooi bewerken. Gelukkig is Sims nooit zo moeilijk te bewerken.

Ik upload de video en loop naar beneden, waar de twee meiden zitten. ''Tess? Mogen wij nog even naar buiten? Chillen bij het parkje?'' vraagt Sophie. Ik kijk op de klok en zie dat het half zes is en nog licht buiten is. ''Acht uur thuis, oké?'' zeg ik en ze knikken.

''En voorzichtig doen!'' zeg ik voordat ze de deur uitlopen, om te chillen met hun vrienden die daar altijd zit. Normaal zit ik daar ook, maar ik weet niet waarom ik niet meer kom. Het is moeilijk om het te doen.  

Ik doe het gewoon, misschien is het de laatste keer normaal naar buiten gaan. Ik app Sophie wel.

U: Soof? Ik kom ook zo! Je weet wel, misschien laatste keer normaal hangen?

Soof:  is goed, ze vroegen al naar je! Zal het zeggen. Begrijp het girl.

U: Good!

Ik sluit app af en pak mijn jas. Het is lang geleden en het zou vast leuk zijn. Met me telefoon loop ik naar de plek. Het is een soort skateplek, waar niemand meer komt. Dus mooi om te hangen met vrienden.

''Yo Tess! Girl! Lang geleden!'' schreeuwt Noel naar me. Ik glimlach en ga naar de meiden, genaamd Lotte en Sara. De twee meiden die mijn hartsvriendinnen waren. We zijn nu gewoon vrienden.

''Tezz!'zegt Sara, Tess met een z was altijd haar ding. ''Sa! Girl!'' zeg ik en knuffel haar. 'TM!'' zegt Lotte, dat was haar ding, maar ik moet er nu van slikken. De initiale. ''Lo! Pretty!'' zeg ik en knuffel haar ook. 

'' Dat je TM zegt moet ik denken aan ThisIsMe'' zegt Kim lachend, die een eindje verder op zit. De meiden halen hun schouders op. ''Dat wijf is een mietje. Dat ze zichzelf niet laat zien is laf''  zegt Noel die naast me komt staan en zijn arm over me schouder legt, maar ik duw zijn arm van me af.

''Daar is niks laf aan'' mompel ik en loop naar Kim en Sophie. ''Ja daar is niks laf aan! Juist spannend'' zegt Kim en knipoogt naar me. Zou ze? Ik kijk Sophie aan , die haar schouders ophaalt. 

''Ik wist dat ik hier niet naar moest komen. Jullie zijn nog steeds hetzelfde'' zeg ik en loop weg. ik hoor twee meiden achter me lopen en weet dat ze het deden om dramatisch weg te lopen. ''Waarom knipoogde je naar me?'' vraag ik aan Kim, als we thuis op de bank zitten.

IrisVenema |

| IrisVenema |

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.
Onbekende Youtuber [DONE]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu