15

1K 51 11
                                    

''Zo erg gaat het ook niet worden Tessa!'' zegt Jeremy die me mee sleurt naar school. Ik zit nu tien minuten buiten te piekeren of ik nou wel of niet naar school zou gaan.  Mijn media is zo te keer gegaan dat ik eens niet normaal er op kon.

Jeremy is het zat en trekt me nu gewoon naar binnen, want in deze lange tien minuten heeft hij mij moed in gepraat, nou ja geprobeerd dan. Roxy is ziek, dus daar had Jeremy ook niks meer aan.

Zuchtend stopt Jeremy voor mijn kluisje en opent hem. Jeremy weet mijn code van mijn kluisje en ik die van hem, maar dat weet hij nog niet en hoeft hij ook niet te weten. Misschien leuk voor een prank voor mijn YouTube kanaal.

''Klaar?'' vraagt Jeremy en ik knik. hij trekt me weer mee naar het lokaal, als hij mijn kluisje dicht gegooid heeft. Veel mensen kijken me aan met een grote glimlach en maken foto's, alsof de koningin door de gang loopt en ik het ben.

''Hallo klas!'' zegt mevrouw van de Kolk en begint met de les. Als we zelfstandig moeten werken hoor ik vaak me naam voorbij komen en ik kijk steeds op. Geïrriteerd laat ik een zucht en voel ik een grote, warme hand op mijn bovenbeen. 

''Rustig. Negeer het gewoon.'' fluistert Jeremy in me oor en ik knik. Rustig ga ik verder met mijn werk en richt me niet op de kinderen die mijn naam steeds fluisteren. Wat me aardig lukt.

De derde bel gaat als ik net klaar ben met mijn werk bij meneer van de Kolk. Het is echt raar mevrouw en meneer van de Kolk. Hun zijn getrouwd en ik vind het maar een vieze gedachte om te weten dat hun met elkaar zijn.

''Beter ook dat die bel ging, ik heb honger.'' zeg ik tegen Jeremy die nu lacht. Lachend lopen we naar de kantine en gaan zitten op de plek waar we altijd zitten. Een paar blije meiden komen mijn richting op.

''Hey, Tessa? Mogen wij met je op de foto?'' vraagt er één met een glimlach. ''Natuurlijk! Jer, wil jij de foto maken?'' Jeremy knikt met een lacht. ''Dankjewel!'' Zeggen nadat we de foto hebben gemaakt. Ik heb gister duidelijk gemaakt dat ik Tessa heet op Instagram.

Nadat ik hun mijn handtekening heb gegeven lopen ze lachend weg. '''Dat was zo lief!'' zeg ik tegen Jeremy die naar me glimlacht. Hij schudt zijn hoofd en stopt een stuk brood in zijn mond. Lachend eet ik mijn appel op, terwijl ik door Instagram scrol.

Mijn reacties zijn vijf procent negatief en vijfennegentig positief. Sommige negatieve reacties slaan nergens op en zijn volgens de jongens gewoon jaloers, maar dat betwijfel ik. Sommige zijn dat mensen vragen of ik een video met ze wil opnemen. De meeste reacties zeggen dat ik mooi ben en me niet hoef te schamen. De leukste reactie like ik en zet er wat onder. Dat maakt hun weer super vrolijk en dat maakt mij weer vrolijk.

De bel verstoord me gedachtes en Jeremy en ik staan op, om naar de volgende les te gaan. Rustig en in stilte lopen we naar de lokaal, waar we allebei geen zin in hebben. Omdat de leraar ons haat, echt die vrouw is volgens mijn elke dag ongesteld.

''Ik heb geen zin!'' zeurt Jeremy naast me en ik knik instemmend. We gaan achteraan zitten en pakken onze boeken voor ons. ''Hopen dat er een reder in nood komt en me uit de les haalt!'' zeg ik overdreven.

''Wilt Tessa Mulder zich melden bij de directeur. Ik herhaal, wilt Tessa Mulder zich melden bij de directeur?'' spreekt de stem van de vrouw achter de balie door het lokaal. ''Daar is ie!'' zucht Jeremy en ik sta lachend op.

Ik loop naar de deur, maar wordt tegen gehouden. ''Waar denk je heen te gaan Tessa?'' vraagt mevrouw ongesteld. ''Hoorde het u niet? Ik moet me melden bij de directeur, dus nog een fijne dag en les!'' zeg ik en loop het lokaal uit.

Die vrouw moet ook altijd dingen vragen, er komt geen succes van af en het enthousiasme spat er van af. Waarom moet ik die vrouw nou weer hebben? Ze zeurt alleen en klaagt over koeien en klaven. Wie boeit dat nou!?

''Kom binnen Tessa.'' hoor ik de stem van de directeur als ik geklopt hebt. Hoe weet hij dat ik het ben? ''Goedemiddag!'' zeg ik met een glimlach naar de directeur. Hij glimlacht naar me terug. ''Ik wou  het ergens met je over hebben Tessa, mag ik je Tessa noemen?'' vraagt hij beleeft. Ik knik naar hem. ''Natuurlijk mag dat meneer!''

''Het gaat rond over een beroemd meisje hier op school en heb gehoord dat jij het bent?'' Ik knik naar hem. ''Ja, dat ben ik. Ik doe nu ongeveer twee jaar aan YouTube en ben in die tijd erg groot gegroeid. Dat wekte mensen op, omdat ik nooit me gezicht heb laten zien of een foto, mijn naam ook niet. Dus toen ik de miljoen haalde, heb ik een speciale video gemaakt waar ik mezelf laat zien. Dat was gisteren.'' 

Hij knikt en schrijft wat op, wat ik niet kan lezen, omdat het onderste boven is en in dokter handschrift is geschreven. Zo onduidelijk. Toch ben ik benieuwd wat hij eigenlijk op schrijft.

''Sorry, maar me nieuwsgierigheid is groot en wil graag weten wat u op schrijft.''

''

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.
Onbekende Youtuber [DONE]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu