8

1.3K 51 5
                                    

Sociaal media gaat te keer. Sinds De vlog van Enzo online is, wat nu paar weken geleden is, gaat het te keer! Ze hebben me naam weg piept. Gelukkig. Ik was zo bang dat iedereen me naam zou weten! Mijn zusje heeft me geprobeerd om me gerust te stellen, super lief, maar het hielp niet echt. 

Zuchtend stap ik mijn warme bed uit, tijd voor uitpakken! Super veel zin in natuurlijk! Nope. Gisteren ben ik alvast begonnen en daar ben ik nu heel blij mee. Zo ben ik wat sneller met alles uitpakken. We zijn hier nu een paar weken en eigenlijk hebben we niet veel gedaan. We hebben langzaam uitgepakt. Jammer moet de onder verdieping nog helemaal.

Mijn kamer is groter dan mijn oude, wel twee keer! Ik heb een tweepersoons bed, geen idee waarom want ik blijf forever alone! Maar oké. Ik heb een groot raam met een vensterbank, waar ik in kan zitten. Misschien een leuke plek om mijn video's te editen. 

Ik ben serieus! Ik kan er echt in zitten. Er ligt kussens en paar dekens om uit het raam te kijken en ik weet ook al dat mijn nieuwe film plek word voor YouTube. Een bureau staat er, die eigenlijk best groot is en ik weet ook zeker dat mijn ouders het hebben gedaan voor mijn set-up. 

Ik heb een eigen badkamer met een inloop kast. Best gek hoeveel geld we opeens hebben, maar ik moet daar niet aan denken. Het zijn mijn zaken niet, dus ik bemoei me er ook niet mee. Met een badjas aan loop ik naar één van mijn zware, en meteen belangrijkste, dozen. Mijn computer zit erin. Ik til hem op en zet hem onder mijn bureau, hij is namelijk te groot om op mijn bureau te zetten. Ik scheur het karton kapot en gooi het in de hoek.

Gelukkig had ik genoeg video's gemaakt voor een paar weken, zodat ik niet gelijk alles klaar hoefde te maken toen ik hier aan kwam. Als ik de andere doos heb gepakt met al mijn draden pak ik de foto erbij. Ik heb hem gemaakt zodat ik weet waar de draden moeten.

Na een half uur ben ik klaar en doe mijn computer aan. Het grootste deel is klaar van me kamer.  Best grappig dat mijn computer het langste moest duren, maar nu al klaar heb.   Om half tien loop ik naar beneden en zie allemaal mensen dingen doen. Wat gebeurt hier? ''Papa? Wat doen al die mensen hier?'' vraag ik als ik mijn vader zie, met zijn krant en kopje koffie. 

''Ze werken voor ons. Nou ja voor even dan.'' zegt hij simpel en neemt een slok van zijn koffie. ''Huh?'' mijn vader zucht en kijkt me aan. ''Ze doen alles voor ons, ze hebben jouw badkamer en inloop kast ook al gedaan en nu zijn ze bezig met de woonkamer.'' hij staat op en drukt een kus op me hoofd. Werken. 

''Mevrouw? Wilt u ontbijt hebben?'' vraagt een vrouw beleefd. Ik knik en loop de keuken uit, nou ik word eruit geduwd. Uiteindelijk kom ik uit in een kamer, waar mijn moeder en zusje ook zijn. De eetkamer. 

Ik ga zitten en smeer een broodje, na me moeder en zusje gegroet heb, met Jam. ''Tess!'' schreeuwt mijn zusje door de kamer heen. ''Je moet nog vijftigduizend!'' zegt ze als ik op kijk. ''Zo weinig nog maar?!'' zeg ik en pak haar telefoon af. ''Oh my mama'' zeg ik en me moeder lacht voordat ze ook vertrekt. 

---

''Ik ga sporten!'' schreeuw ik naar mijn zusje. ''Yodieyo'' krijg ik terug. Lachend doe ik me oortjes in en verlaat mijn, grote, huis. Hardlopen doe ik altijd en ik wou graag kijken naar de wijk waar ik leef.

Gek genoeg zijn er grote, maar ook kleine, huizen. Stiekem had ik verwacht dat ik in een wijk woonde met alleen bekakte mensen met veel geld, maar gelukkig niet. Anders was ik op mezelf gaan wonen.

Best raar, in deze weken ben ik eigenlijk niet naar buiten geweest om de stad te verkennen, maar oké. Dat is toch niet raar? Whatever. Na een tijdje kom ik bij een drukkere plaats. Er zijn veel meer huizen en meer jongeren. Sommige kijken me aan en kijken dan weg. Binnenkort zullen ze dat niet meer doen, bedenk ik me nu.

Uiteindelijk kom ik bij de stad uit. Waar het erg druk is. Logisch Tessa het is een stad! Rondkijkend zoek ik naar een leuk en rustige plek om wat te drinken. Eenmaal één gevonden te hebben loop ik er in en bestel een glas cola.

''Ik herken haar ergens van!'' hoor ik iemand zeggen met een zware stem. '' Don je bent zo dom, het was dat ene meisje van Veed'' hoor ik een andere zware stem zeggen. Misschien hebben ze het niet over mij, denk ik.

Een seconde later wordt de stoelen naar achter geschoven en komen er drie jongens bij zitten. Ik kijk op van me telefoon en zie Don, Milan en Enzo. ''Hallo?'' vraag ik vriendelijk met een glimlach. Doen ze dit vaker bij random mensen aanschuiven?

''Was jij op Veed? En ben je bi-'' ''Ja ik ben dat ik'' stop ik de nieuwsgierige Milan lachend. De andere twee jongens lachen met me mee. ''Wat is er?'' vraag ik na een tijdje. ''Eerlijk niks. Maar we wilden weten of jij het was.'' zegt Don en ik knik. ''Maakt niks uit'' 

Het valt me nu pas op dat Enzo me de hele tijd aankijkt en ik word er een beetje ongemakkelijk van. ''Is er iets Enzo?'' vraag ik maar toch. ''Kom jij uit het noorden?'' vraagt hij na een tijdje. Lachend knik ik. ''Drenthe!'' zeg ik lachend.

''Waar precies?'' vraagt Milan nieuwsgierig. ''Emmen jij nieuwsgierige aap.'' zeg ik lachend. Milan lacht met me mee. ''Waarom ben je hier dan?'' vraagt Don beleefd. ''Me vader had promotie of zo en we moesten hierheen, maar eigenlijk vond ik het niet zo erg.'' zeg ik en ze knikken.

''Weten jullie al wie die Tim is?'' De drie hoofden kijken me aan en elkaar weer. ''Ze heet Tessa'' zucht Don, maar hij krijgt een tik van Milan. ''Rustig maar ik vertel ik niks'' Met een knipoog sta ik op en betaal mijn drankje.

''Ik ga er weer vandoor. Lekker sportief hardlopen'' lach ik en zeg gedag tegen de jongens. Als ik buiten ben maak ik een foto van de fontein en ren weg. Als ik thuis ben upload ik de foto en zet eronder. Woon nu in Rotterdam. 

 

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.
Onbekende Youtuber [DONE]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu