5

205K 7.1K 5.9K
                                    

 TUNA EREZ;

 Üvey kardeşim olduğunu öğrendiğim kızı ilk gördüğümde biraz şaşırdım. Çünkü Erkan abiye hiç ama hiç benzemiyordu. Erkan abi uzun boylu, esmer, birazda toplu bir adam. Ama kızı onun tam tersine orta boylu, sarışın ve zayıf ve mükemmel bir fiziği olan kızdı. 

 Ahh ne diyorum ben? Kendine gel Tuna. Üveyde olsa kardeşin o. 

 Annemlerle beraber çarptığımız kızın Erkan abinin kızı olduğunu anladığımız zaman onu hemen yurda götürdük. Aslında hastaneye götürmemiz gerekirdi fakat yurttada bir revir olduğu için zaman kaybetmek istemedik.Kızı arabayla yurda götürürken baygındı. Üstündeki pijamalarıyla o kadar komik ve tatlı duruyordu ki.. Bir an onun benim üvey kardeşim olmasına lanet okudum.

 Yurda geldiğimizde direk yurdun müdiresine haber verdik ve o bizi yurdun revirine götürdü. Üvey kardeşimin endişelenecek birşeyi yoktu. Olmamasıda gerekir zaten çünkü neredeyse 20 ile gidiyorduk ve o dengesini kaybedip bir an bize çarptı. Yoğun stres yüzünden kısa bir süreli baygınlık geçirmiş sadece. O yüzden 1-2 saat uyanmasını bekledik. Ben odada onun uyanmasını beklerken annem ve Erkan abide Aylin'e ne olduğuyla ilgili bilgi alıp burdan çıkış belgelerini dolduruyorlardı.

 Aylin uyanırken bende biraz şekerleme yapıyordum ama uyandığını görünce hemen yerimden kalkıp annemlere haber verdim ve Aylin'in yanına gittim.Aylin biraz korkmuş görünüyordu. E nede olsa en son hatıradığı şey ona araba çarpmasıydı. Belkide şuan kendini cennette yakışıklı bir çocuğun olduğu yerde görüyordur. Saçmalamaya başladığımı fark edip iç sesimi susturdum. Zaten o andada annem ve Erkan abide içeri gelmişti.

 Aylin'in annem ve Erkan abiyle diyaloğu pek iyi sayılmazdı. Kız tam bir ukala. Kendinden başkasının konuşmasına izin vermeden odadan çekip gitmişti. Koridordan gelen bağırış seslerini duyduğumuz zaman Aylin'e birşey oldu sandık ve odadan hızla çıktık. Fakat hiç birşey olmamıştı. Aksi halde resmen oda arkadaşını dövücekti cadı. Aslında böyle dişi kızları severdim. Fakat şuanda bunu düşünemem. Kavgaya odaklan Tuna..

 Aylin'in oda arkadaşı tam bir kaşar dostum. Resmen Aylin'e neler dedi. Tamam anladık çok şeyler yaşadınız, onu kıskandın ama Aylin'de baya şeyler çekmiş. Yani bu kadar laf söylemesine gerek yoktu. Ben acaba her kız kavgalarında olan saç çekme bölümü ne zaman gelicek diye heycanla beklerken annem kolumdan çimdirdi.

 +'' Ahh! Anne ne yapıyosun? Etim koptu.''

-'' Burda böyle kızlaı izlicene git de kavgayı ayır ve Aylin'i buraya getir.'' 

 Annemin tavsiyesiyle gidip kızların arasına girdim. Aylin son bir söz söyledi kıza.

-'' Ben burdan yeni ailemle çekip gidicem ve seni bu lanet kulubede tek başına bırakıcam sürtük'' Tamam sürtük demedi ama onuda ben ekledim. Böyle daha havalı oluyor çünkü.

 Aylin sözünü bitirip benimle beraber geldi ve dışarı çıktık. Dışarı çıkmamızla Aylin hemen tuttuğu kolumu bırakıp benden uzaklaştı. Biz gitmek için hazırlandık ve tam gidicekken ;

-'' İyide ben eşyalarımı toplamadım.'' dedi aylin. Bu güzelliğe bu aptallık fazla ama ya..

+'' Merak etme cadı müdire senin için toplattı eşyalarını, arabada.'' diye cevap verdim.

 Oda bu aptallığını anlayıp eliyle kafasına vurdu ve hafif bi tebessüm etti. Ona gülmek yakışıyor..Arabaya binip yurttan uzaklaşmaya başladık. Aylin kafasını arkaya dönüp son kez yurda baktı ve gözünden bir damla yaş geldi.

 AYLİN KUNTER;

 Arabayla yurttan uzaklaşırken son kez dönüp eski evime baktım. Evet eski evime. Çünkü artık yeni bir eve gidiyordum. Beni yıllar önce bırakıp giden babam ve bugüne kadar adını bile duymadığım 2 insanla. Aslında buradan ayrıldığıma o kadar üzülmedim. Nedenini bende bilmiyorum. Galiba güvendiğim insanların beni yüzüstü bırakmalarındandır. Kime güveneceğimi artık bilmiyorum. Tek bildiğim artık beni yüz üstü bırakmayacak insanlara güvenmek istediğim..

 Yeni evime bu uzun yolculuktan sonra sonunda geldim. Yanımda oturan üvey kardeşim arabadan inip benim benim kapımı açtı ve elimden tutup benim inmemi sağladı.

 -''  Hoşgeldiniz matmazel.''

+'' Hoşbulduk..''

 Evet biliyorum yaptığım çok kırocaydı. Ama benden hemen ona sarılıp abicim demesini beklemesin. Ben nerden bilebilirim onlarında beni yüzüstü bırakmayacağını.. Üvey kardeşim yaptığım bu kıroca harekete karşı şaşırmış öylece bakıyordu. Üvey annemde onun yanına gidip '' merak etme zamanla alışacaktır. Onun yerine kendini koyarak düşün.'' dedi.

Aslında kadın beni iyi anlamış. O kadarda kötü bir kadın değildi. Ama babam için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Arabadan indiğim an önüme tam 10 tane hizmetçi geldi. 6'sı valizlerimi taşıdı. ve geri kalan tam 4 hizmetçi ise '' bi ihtiyacınız var mı hanımım'' diyip peşimden geldiler.

 Hanımım mı? O ne ya gülüm gibi ıyyy. Benden büyük birilerinin bana saygılı konuşmasından yada hitap sözcüklerini kullanarak konuşmasından hep nefret etmişimdir. Hizmetçiler bana öyle dedikleri an onlara dönüp ''lütfen bana hanımım yada o tür saygılı sözler söylemeyin. Ben sizin kızınız yaşındayım neredeyse ve ben bu evin hanımı falanda değilim.'' dedim.

 -'' Ama hanımım olur mu öyle şey.''

+'' Olur olur. Madem beni hanımınız olarak görüyorsunuz o zaman bu dediğimi bir emir olarak görün ve bana hanımım demeyin lütfen.''

Üvey kardeşim beni ve hizmetçileri şaşkın şaşkın izlerken yanıma geldi.

-'' Neden böyle birşey dedin? Sen bu evin 1. olmasada 2. hanımısın.''

+'' Ben senin gibi büyümedim. Etrafımda ne kadar benden büyük varsa hepsiyle ben saygılı konuştum. Diğer türlüsü çok saçma geliyor. Alışık değilim.''

-'' Peki sen nasıl istersen cadı.'' 

+'' Seninle şimdi bir anlaşma yapabilir miyiz?''

-''Olur, ne gibi.''

+'' Mesela senin bana cadı dememen gibi, ne dersin?''

-'' O zaman sende cadılık yapma küçük hanım.''

+'' Küçük hanım mı? Sen benim kaç yaşında olduğumu biliyor musun?''

-'' Evet 17. Pekte büyük bir yaş değil aslında. yanii 19 kadar.''

+'' Sen 19 yaşında mısın?''

-'' Evet, ne oldu göstermiyor muyum?''

+'' Aslına bakarsan evet göstermiyorsun. Daha çok 7 yaşındaki çocuklar gibi gösteriyorsun odunn.''

-'' Odun mu? Sen görürsün şimdi.''

Tuna birden beni gıdıklamaya başladı. Ahh Tanrım ben gıdıklanınca bayılırım.

+'' Lütfen dur.''

-'' Ne oldu küçük hanım hoşunuza gitmedi mi?''

+'' Hahahahaahh dur lütfen nefes alamıyorum.''

-'' Odun haa böyle görürsün gününü iste cadı.''

 Tuna şükürler olsun ki üstümden kalkıp beni gıdıklamayı bıraktı. Ahh nefes alamıyorum nerdeyse.

+'' Delirdin mi sen az kalsın bayılcaktım.''

-'' Yanında ben varken sana birşey olmaz cadı merak etme.''

+'' Sen öyle san odun.'' dilimi çıkartıp koşmaya başladım. Ve hemen eve girdim.

Aptal Üvey KardeşimHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin