11

146K 5.5K 853
                                    

 

Saat sabahın 7'sinde çalmaya başladıgında ilk önce ne oldugunu anlayamadım. Bir süre 'ne oluyo lan burda' bakışımı atıp etrafa bakındım. Elimi uzatıp alarmın başına vurarak alarmı kapattım ve tekrar o güzel uykumun derinliklerine dönmek için gözlerimi kapattım.

Ama, nafile.. Sizinde evinizde böyle bi öküz varsa benim durumumu anlarsınız. Evet, benim öküzüm oldugu için söylemiyorum; sınırlarını aşan, öküzlüklerinde level atlayan bir öküzdür açıkcası. TUNA...

Tam kafamı yastıga koyacaktım ki ''Tuna Öküzü'' kapıdan içeri girip boğazını yırtana kadar bağırmasıyla benim bütün uykumun içine ederek yeni bir öküzlüğe daha imza atmış bulundu.

+'' Ya ne beygir gibi bağırıyosun be!''

-'' Saat 7 mal. Kalk hadi, bugün okula gidicez.''

+'' Gerçekten oraya gitmekte zorunlu muyum?''

-'' Ooo bunu daha ne kadar konusucaz ama, kalk hadi cabuk gidicez o kadar. Aşagıda bekliyorum seni 10 dakkaya hazır ol.'' dedikten sonra önündeki küçük yastıgı kafama attıktan sonra odadan cıktı Tuna.

Yataktan kalktıktan sonra zor da olsa hazırlanmaya başladım. Ne güzel okula gitmiyordum ya nerden cıktı ki şimdi! Dönem ortasında okula başlayacağım için de biraz garip olucak , off.

Geçen Tuna'yla birlikte aldığımız okul üniformamı giyip saçımıda hafif dalgalı yaptıktan sonra , okul çantam olmadığı için yanıma normal kol çantamı aldım ve odamdan cıktım. 

Koridorda yürürken Tuna'nın odasından müzik sesleri geliyordu. Ah, cidden ne yapıyo o orda? Hemen Tuna'nın odasının önüne geldim ve kapıyı tıklatmadan içeri daldım. İçeri öyle girdiğimden Tuna korkmuş olucak ki yerinde sıçradı.

-'' Öh be kızım, ayı mısın? Ya çıplak olsaydım?''


Dediğini düşününce haklı oldugunu anladım. Sonuçta orası bi erkek odasıydı. Girmeden kapıyı tıklaltmam gerekirdi, ama benim yetiştiğim yerde hep kızlar oldugu için ben hiç böyle bişeye ihtiyaç duymamıştım. Sanırım bazı davranışlarımı düzeltmem gerek..

+'' Öf, tamam be düşünemedim işte. Hem onu bırakta hani okula gidiyoduk, sen hazır bile değilsin.''

Tuna aynanın karşısında durmuş süsleniyordu. Evet, süsleniyordu. Lan ben kız halimle süslenmiyorum bu erkek haliyle bana taş çıkartıyo valla. Saçlarını dağınık olarak havaya kaldırdığında kıkırdamadan edemedim.

 -'' Ne kıh kıh yapıyosun kızım ordan.''

+'' Tipini görünce gülmeden edemiyorum ne yapayım.''

-'' Ah, evet çoğu kız zaten beni görünce gülmeden edemiyolar işte nabarsın.''

+'' Ayyy, yine başlama kendini beğenmişliklerine. Hadi çabuk ol aşağıda bekliyorum.'' dedikten sonra odasından cıktım ve mutfağa indim.

Fatma abla yine döktürmüş valla. Kahvaltı dediğin böyle olur ya, oh mis. 

Masada sadece ben vardım. Babamla Seda anne işe gitmişlerdi. Masaya bizim için harçlıkta bırakmışlar. Oha 200 lirayı ben bi günde nasıl harcarım ki? Belkide haftalık yada aylık paramı vermişlerdir diye düşündüm.

Kahvaltıma devam ederken Tuna nihayet yanıma geldi. Sıktığı parfümü koklayınca midem bulandı resmen.

+'' Öff bu ne be? Parfüm kazanına mı düştün. Leş gibi kokuyosun.''

Aptal Üvey KardeşimHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin