42 - Tanışma

80K 3.3K 407
                                    

-''Şaka mı bu?'' diyip kaşlarını kaldırmış bir şekilde bana bakan Ayaz'a cevap olarak sadece omuzlarımı silktim. 

+''Böyle birşeyin şakası mı olur Ayaz? Bak, Tuna ikimizede yüzük almıştı sonra  ben attan düştüğümde yüzüğümde parmağımdan düşmüş. Çiftlikteki görevlilerde hastanede Tuna'yı göremeyince Seda anneye vermişler yüzüğü. Sonuç olarak, Seda anne benim bir sevgilim oldugunu biliyor ama bunun Tuna oldugunu bilmiyor. Bu akşamda sevgilimi onunla tanıştıracağım diye söz verdim. Yani fena sıkıştık.''  kelimeler ağzımda dolanırken nefes bile zor almıştım. Konusmam bittiğinde nefes nefese kaldığım için sol elimi üst göğsüme koydum ve derin derin nefes almaya calıştım.

-''Tuna'nın annesi inanmazsa yada beni tekrar çağırırsa o zaman ne yapacaksın? Biliyorsun ben iyi çocugum.''   diyip hafifçe sırıttı.

+''Öyle birşey olmaz merak etme. Olurda tekrar çağırırsa da ayrıldık deriz olur biter.''

-''Sevgilin buna birşey demeyecekse tamam kabul ediyorum.'' dedi sonunda kendinden emin bir şekilde. Bir taraftanda Tuna'ya bakmayı ihmal etmemişti. Ne yani bu kadar kolay mıydı? Madem kabul edeceksin o zaman niye sabahtan beri bana bütün olayı anlattırıyorsun?

Ayaz geçen bunca zamandır eski haline dönmüştü zorda olsa. Artık arkadaslarıyla konusuyor, derslere katılıyor ve en önemliside gülüyordu. Ama maalesef ki yine ilk tanıştıgımızdaki Ayaz'a da geri dönmüştü..

+''Sen ciddi misin?'' gözlerimi kocaman açmıştım ve Ayaz'ın ağzından cıkacak olan cevabı bekliyordum. Ayaz'a hiç güven olmazdı. Hele ki eski haline dönmüş Ayaz'a.

Ayaz onaylarcasına kafasını aşağı- yukarı salladıgında gözlerimin içi parlamıştı. Ciddiydi. Olayın heyecanıyla kollarımı açmış Ayaz'a sarılmak için kendimi ona doğru iterken Ayaz tek eliyle beni geriye doğru ittirdi ve ardından işaret parmağını havaya kaldırıp sağa sola sallayarak ''Teklifini kabul ettim diye bana sarılabileceğini sana düşündüren ne? Ben senin bildiğin erkeklerden değilim.'' dedi ve yanımdan gitti. 

Ağzım açık bir şekilde ona bakarken sadece ''Sevindiğim içindi..'' diyebilmiştim ama Ayaz yanımdan coktan gitmişti. Lafımı geri alıyorum, Ayaz  sadece eski haline dönmemişti. Üstüne on dört yasındaki ergen bir kızın ruhuda Ayaz'ın içine girmişti...

Havada kalan kollarımı indirdiğimde Derya hemen dibimde bitmişti. Açık olan ağzımı elleriyle kapattıgında Derya'ya içimden teşekkür etmiştim. Gözlerimi temin Tuna ve Alp'in  oturdugu yere getirdiğimde onları orda göremedim. Umarım Ayaz'ı dövmeye falan gitmemiştir diye düşünürken Derya'nın sırtıma koca bir tokat atmasıyla öksürük krizine girdim. Bu kızın eli ağır demiş miydim?

________

+''Fatma Teyze benim etek ve şortlarım neredee?''  odamda oldugum için Fatma teyzenin beni iyi duyması için bağırmıştım. 

Yaklasık yarım saattir giysi dolabımı karıştıryordum ama hala etek ve şortlarımın hiç birini bulamamıştım. Odam darmadağın olmuştu. Ayaz'ın gelmesine 45 dakikadan az kalmıştı ve ben hala hazırlanmamıştım. Odamın kapısının açılmasıyla kafamı dolabımdan cıkardım ve gelene baktım. Tabi ki Tuna'ydı. Ağzında lolipop mu vardı onun? Lolipopunu keyifle emmesinden, şuan cok eğlendiğini anlamıştım. Tabi ya! Tuna şortlarımı ve eteklerimi saklamıştı. Ondan baskası yapmış olamaz. Hele ki hergün beni böyle tehdit eden birisiyse..

Aptal Üvey KardeşimHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin