7.Bölüm

9.7K 712 154
                                    

Sabah uyanınca Defne Hanım'ın başucumda oturduğunu gördüm. Bütün gece yanımda olduğu belliydi. Ona bakıp gülümsedim.
"Sen uyurken yapmak istemedim. Benim yaraları iyileştirme gücüm de var. Bir hayli geliştirdim. Bandajlarını söküp iyileştireceğim seni."
Şaşkın gözlerle ona bakınca gülümsedi. Bandajlarımı söktü dikkatlice. Elini kolumdaki pembe yaraya bastırıp gözlerini kapattı. Saniyeler içinde yara kayboldu ve eski sağlıklı derim belirdi. Bütün vücudum eski haline dönünce mutluluktan gözlerim doldu. Sıra yüzüme gelince Defne Hanım'ın ağlamamak için dudaklarını ısırdığını fark ettim. İşi bittiğinde elime bir ayna verdi. Gözyaşlarıyla baktım eski güzel yüzüme.
"Normal hayatına dönme vaktin geldi," diyen Defne Hanım'a minnetle baktım.

Herkes derste olduğu için yatakhane katına çıkıp üzerimi değiştirdim. Saçlarımı tararken Hayal geldi.
"Derin? İyileştin mi?" Dedi heyecanlı bir sesle.
"Evet. Defne Hanım gücünü kullandı."
Yanıma gelip beni ayağa kaldırdı. Sevinçle etrafımda döndürdü. Gülerken omuzlarına dokundum. Beni yere indirdiğinde içeri Sedef ve Eylem'in girdiğini gördüm. Koşarak yanıma geldiler.
"Derin... İyisin. Çok sevindim," diyen Eylem'e sarıldım. Sedef te bana sarıldı. Dağılmış saçlarımı düzelttim.
"Şu an ders var mı?" Derken bir yandan da ders kitaplarımı çantama koyuyordum. Sedef konuşmaya başladı.
"Evet ama birazdan araya çıkacaklar. Sizin ders coğrafyaymış. Sabah test çözeceklerini duymuştum Sarp'tan."
Adını duyunca irkildim. Onu görmek istemiyordum. Henüz değil. Yine de yüzüme bir gülümseme yerleştirip aşağıya indim. Dışarıda gezinenler beni görünce hayretle baktılar. Başımı dikleştirip sınıfın kapısında beklemeye başladım. Çok geçmeden büyük kahverengi kapı açıldı. Sınıf boşalmak üzereyken telefonuyla oynayan Sarp'ı gördüm. Bakışlarım bana doğru gelen Berk'e kaydı.
"Derin? Sen misin?" Dediğinde gülümsedim. Göz ucuyla Sarp'ın bana baktığını gördüm.
"Evet benim," dedim ve Berk'e sarıldım. Berk şaşırmıştı. Biraz Sarp'a nispet gibi olmuştu ama Berk bana hep destek olduğu için bunu hak ediyordu. Sarp'ın duyacağı kadar yüksek sesle konuşmaya başladım.
"Hep destek oldun bana. Bunun için sana minnettarım. Diğerleri iğrenip alay ederken sen elimi tuttun. Sözlerinle moralimi yükselttin. İyi ki varsın."
Berk'in gözleri dolar gibi oldu ama hemen bakışlarını kaçırdı. Boğazını temizledi.
"Doğru olan da buydu. Zaten yeterince üzgündün. Mutlu olduysan ben de mutluyum."
Sarp'ın çenesi dişlerini sıkmaktan kasılmıştı. Bir eliyle telefonu sıkıyordu. Eğer gücü çok fazla olsaydı telefon paramparça olmuş olurdu. Berk'in koluna girdim.
"Bana gücünü göstersene," dedim ve kapıya yöneldim. Berk keyifle yanımda yürüyordu. Yüzünde geniş bir gülümseme vardı. Pencerenin önüne geldiğimizde karşısına geçtim. Berk elini oynatınca saçlarım havalandı. Demek gücü havayla ilgiliydi. Parmaklarını oynatınca minik bir hortum oluştu. Hayranlıkla bakarken aklıma Melisa'nın beni içine hapsettiği hortum geldi. O hortum sudan oluşuyordu ama. Berk anlamış olacak ki omzuma dokundu.
"İyi misin? Rengin attı."
Yutkundum.
"Aklıma içinde olduğum hortum geldi."
Sesim ağlamaklı çıkmıştı. Berk elimi tuttu.
"Öyle bir şey bir daha olmayacak. Melisa cezalı. Tek başına kalıyor. Ayrıca ben izin vermem."
Ona baktım. Gözlerinde parıltılar var gibiydi. Gülümseyince yanağında minik bir gamze oluştu.
"Hem sana bir şey söyleyeceğim. Sadece sana ama. Kimseye söylemek yok. Anlaştık mı?" Dediğinde başımı salladım. Etrafına bakınıp fısıldayarak konuşmaya başladı.
"Benim iki adım var. Herkes Berk olanı biliyor. Diğer adım Rüzgar. O adımı daha çok seviyorum."
Gülümsedim.
"Ne güzel isimmiş. Gücünü de çağrıştırıyor. Peki sana yalnızken Rüzgar diyebilir miyim?"
Gülümsemesi yüzüne yayıldı.
"Çok mutlu olurum."
Ders başlayana kadar konuştuk. Sınıfa girince Sarp'ın yanına oturmamı istediğini anladım. Onun yerine arkaya yürüyüp Berk'in yanına oturdum. Berk gülümseyip sandalyemi ileri itti. O an kendimi bir leydi gibi hissettim. Leydi gibi. Eylem'le birlikte leydi olarak bir baloya gitmeliydik en kısa zamanda. Zamanda yolculuk fikri çok heyecan vericiydi. Hangi ülkeye gideceğimize karar vermeliydik önce.

Kıvılcımların DansıWhere stories live. Discover now