16.Bölüm

6.7K 488 127
                                    

Uçurumun kenarındaydım. Ucunda durabildiğim için ayaklarımın altından topraklar dökülüyordu denize doğru. Denizin hırçın dalgaları durmadan uçurumu dövüyordu. Duyduğum ayak sesiyle arkama döndüm. Siyah cübbeler giymiş üç kişi bana doğru geliyordu. Yüzleri görünmüyordu ve çok korkutucuydu.
"Kimsiniz siz?"
Sesim bana bile yabancıydı. Titreyen elimi yumruk yaptım. Ortadaki silüet başlığını indirdi. Mavi gözleri parladı. Nefes almaya çalıştım ama alamıyordum sanki. Sağ ve solundakiler yanımda bitti. Kollarımı kement gibi sıktılar. Çaresizce debelenmeye başladım. Mavi gözlü adam yanıma gelip tam önümde durdu. Eliyle çenemi tutup havaya kaldırdı.
"Bedel ödemenin vakti geldi," dedi buz gibi bir sesle. Başımı dikleştirdim.
"Ben kimseye bir şey yapmadım. Yanlış kişiyi seçiyorsunuz."
Mavi gözlü adam gülmeye başladı. Sesi kahkahadan çok birbirine sürtünen demiri andırıyordu. Ellerimle kulaklarımı tıkamak istedim ama vampirler engel oluyordu. Kahkahası bitip konuştuğunda ona baktım.
"Daha doğru biri olamazdı. Neden hep gözetimde tutulduğunu sanıyorsun? Başından beri aradığım sendin. Senin ölümün herkes için iyi olacak. Özellikle de vampirler için," dediğinde kollarımı tutan vampirler kulaklarıma intikam diye fısıldamaya başladı. Ağlıyordum. Okuldan buraya nasıl geldiğimi hatırlamıyordum bile.

Mavi gözlü adamın tek bakışıyla vampirler kollarımı bırakıp beni uçurumdan aşağıya ittiler. Nasıl olduğunu anlayamamıştım bile. Havada süzülürken aklıma okulun bahçesinde Deniz'le uçmamız geldi. Yine rüzgarı saçlarımda hissediyordum. Gözlerimi kapatıp arkadaşlarımı düşündüm. Sonra Berk'i... Sonunda tamamen özgürdüm. Başım sert kayaya vururken...

Bağırarak yataktan fırladım. Yere yapıştığım için kolum acıyordu. Alt ranzada yatan Sedef kalkıp yanıma geldi. Gürültüyü duyan birkaç kişide yataklarında doğrulmuş bana bakıyorlardı. Terden yüzüme yapışan saçlarımı arkaya ittim. Nefes almaya çalıştım ama mümkün değildi. Göğsüm durmadan inip kalkıyordu. Kendimi konuşmaya zorladım.
"Mavi gözlü adamın aradığı kişi benim. Vampirlerin de. Benim peşimdeler."
Herkes boş bakışlarla bana bakıyordu. Sinirlenmiştim.
"Rüyalarımda mavi gözlü adamı görüyorum. Aradığım kişi sensin diyor. Bedel ödeyecekmişim. Neyin bedeli olduğunu söylemiyor. İnanın artık bana!"
Son cümleyi bağırarak söylediğim için uyuyanlar da uyanmıştı. Kahin yanıma gelip oturdu.
"Geleceğinden o kadar çok korkuyorsun ki rüyalarını etkiliyor. Sadece rüya Derin. Sakin ol."
Ona acıyla baktım. Gördüklerim çok gerçekçiydi. Bunu özel olarak ayarladıklarını düşünüyordum. Benimle rüyalar yoluyla iletişime giriyorlardı. Nasıl yaptıklarını bilmiyordum ama yapıyorlardı. Daha fazla oturamayacağımı düşünerek kendimi lavaboya kilitledim. Rüyanın her saniyesi hafızamdaydı. Rüzgarı hissetmiştim. Başımın kayaya çarpma anındaki o keskin acıyı da. Mavi gözlü adamın sesi kulaklarımdan gitmiyordu. Çığlıklar atan vampirler beynimde dans ediyorlardı sanki.

İntikam! İntikamımızı alacağız! İntikam! Bedel ödeyeceksin!

Kulaklarımı tıkayıp ağlamaya başladım. Hıçkırıklarım seslerini bastıramıyordu. Başımı soğuk taşlara dayayıp gözlerimi kapattım. Benim suçum neydi? Neden benimle uğraşıyorlardı? Bir an okuldan kaçıp mavi gözlü adamı bulmak istedim. Bedel her neyse ödemek. Korku içinde yaşamak zaten her gün ölmek demekti. Kapı çalınınca ses çıkarmadım. Berbat hissediyordum ve kimseyle konuşacak halim yoktu. Kapı ısrarla tekrar çalındı.
"Birazdan çıkarım!" Diye seslendim.
"Derin, benim Berk. Kapıyı açar mısın?"
Bizim yatakhaneye mi gelmişti o? Şaşkınlığım öfkemden üstün geldi ve kapıyı açtım. Berk'in endişeden yüzü bulanmıştı. Beni görünce kendine çekip sımsıkı sarıldı.
"Öldün sandım. Çok korktum Derin. Çok korktum."
Yeniden ağlamaya başladım. Ağladığımı fark edince kendinden biraz uzaklaştırdı beni.
"Rüya görmüşsün. Söylediklerine göre ilk değilmiş. Bu durumu Defne Hanım'a anlatmalıyız. Dediğin gibi seninle iletişime geçmek istiyor olabilirler. Bunu engellemenin yollarını buluruz en azından."
Gülümsemeye çalıştım.
"Bulur muyuz gerçekten?" Dediğimde hayran olduğum gülüşüyle ödüllendirdi beni. Tek isteğim bu korkulardan kurtulmaktı. En kısa sürede.

Kıvılcımların DansıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin