-13-

12.1K 358 15
                                    

“Onu mu giysemm,şu nu mu giysemm,en şıık olmak için bu akşam ne giysemm?”Kafama atılan yastıkla,inleyerek Beyza’ya döndüm. “Ne vuruyorsun be?”

“Susman için.”dedi omuzlarını silkerek.Ona,abartılı bir şekilde gözlerimi devirip tekrar dolabımın başına döndüm.

“Uff!Ne giyeceğimi hiç bilmiyorum ki!”dedim sıkıntıyla. “Hem beni bilmiyor musun?Ben oraya bile kot pantolonla gidecek bir kafadayım.”

“Ay mal biliyorum.Ecem’in yaptığı partide öyle gelmiştin.” Diyip yatağımdan kalkarak yanıma geldi ve beni itti. “Şimdi kendini Beys’in zevkine bırak bebeğim.”

“Sevinmeli miyim buna?”dedim gözlerimi Beys’e dikerek.Ama o benimle ilgilenmeyi çoktan bırakmış dolabımı karıştırıyordu.Sıkıntıyla yatağıma uzandım.

“Zehra’yı nasıl atlatmayı düşünüyorsun?”dedim çekmeceden Gece Evi serisinin 10. Kitabını alarak.

“Eh,seninde yardımların olacak tabi.”Tekrar gözlerimi devirerek,kaldığım sayfayı bulup açtım.

“Aklındaki şeyi az çok tahmin edebiliyorum.”

“Çünkü,sende benimle aynı ibnelik kafasındasın da ondan.”Beyza’nın dediğine güldüm.Evet,cidden ikimizde çok piçtik.

“Oh be! Buldum sonunda.”Gözlerimi kitabımdan ayırarak Beyza’nın elinde tuttuğu mini,sırtında dekoltesi olan kırmızı elbiseye gözlerimi kocaman açarak baktım.

“Bunu mu giydireceksin bana!?”

“Tabi ki!”diye cırladı Beyza gülerek.

“Beys,ben hayatta giy…”

“Kapa çeneni İlkim!Giyeceksin diyorsam giyeceksin!Bak bu akşam Berk’le yakınlaşmam için tek şansım anlıyor musun?Ya şimdi ya hiç.Şimdi kalk ve giy şunu üstünde nasıl duruyor bir bakalım.”

Ben hala Beys’e bakarken “Hadi!”diye cırlayınca yine,kitap ayracımı kaldığım sayfaya koyarak ayağa kalktım.

“Tamam şampiyon sakin.”dedim mırıldanarak ve elinde ki elbiseyi alıp yatağımın üstüne bırakarak üstümü çıkardım.Beys ise kendine giyecek kıyafet bakıyordu.Sonunda sadece iç çamaşırlarımla kalınca,elbiseyi elime alıp son bir kez baktım.Bakışlarımı Beys’e kaydığında ise,tek kaşını kaldırmış bana bakıyordu.Elbiseyi giydiğimde,yandaki fermuarını çekip boy aynasına baktım.

Yakışmıştı.

Vay be güzel olmuştu harbi.

Ama,bu elbise nerden gelmişti lan benim dolabıma?

“Bu elbiseyi aldığı mı hiç hatırlamıyorum?”dedim Beys’e

“Senin değil zaten benim o.”dedi beni baştan aşağıya gülümseyerek süzerken.

“Nasıl?”diye sordum bende kendimi süzerken.

“Ya,hatırlasana bir kere buraya bununla gelmiştim.Hani güya gizlice bara falan gidip kafamızı dağıtacaktık .Sonra ben teyzeme yakalandım da,sana geliyorum diye yalan söylemiştim.O da inanmayıp beni bırakmıştı buraya.Annene de tembihledi bir yere gitmeyelim diye o zaman da bunu çıkartım astım senin dolabına sonra sabaha kadar film iz-“

“Tamam!Tamam hatırladım.”Beyza tekrar omuz silkip dolabımı karıştırmaya döndü.Nurhayat’la yarışır yeminle bu kız varya.

“Bak bende buldum!”Beyza’ya baktığımda,elinde sanki dünyanın en önemli şeyini tutuyormuş gibi tutuyordu elbisemi.Onu daha 1 ay önce falan almıştım ama hiç giymemiştim.Siyah,straplez ,önünde taşlar bulunan,benim ki kadar kısa olmasa da mini bir elbiseydi işte.Bak bu Beys’e çok yakışırdı.

Bırakma BeniWhere stories live. Discover now