#26

2.1K 57 9
                                    

(Leuk liedje om te luisteren. Heeft hier niets mee te maken)

Pov Ina:

14 mei, dinsdag, 17u23

"Tuut!" Hoor ik naast mij. Wat is er gebeurt? Waar ben ik? Ik open langzaam mijn ogen. Ben ik in het ziekenhuis? Hoe kom ik hier? "Klop klop." Iemand klopt op de deur. Ik moet nog even wennen aan het licht dus antwoord ik niet. "Wij zijn het." Hoor ik achter de deur. Ik weet al wie het is. Alleen Serena zegt zo'n domme dingen.

De deur gaat open. "Hey girl." Zegt Serena zo stil mogelijk. Ik ben nog altijd wat verbaasd over wat er gebeurt is. Ik zie Jax volgen. Aiden, Tyler en Nick zijn er ook. Ik kijk hen aan. Mijn hoofd bonkt nog altijd van wat er ook gebeurt is. "Wat is er gebeurt?" Mijn stem valt weg.

"Je viel van een ladder." Zegt Jax. Ik kijk hem aan.

~ Ik klim op de ladder. Waarschijnlijk weet Olivia het niet maar ik heb enorme hoogtevrees. Ik probeer niet naar beneden te kijken. Ik hang het doek recht genoeg. "Zo goed?" Vraag ik haar. "Perfect. Kom er nu maar terug af." Ik knik. Ineens hoor ik een krak die niet echt hoort. De ladder schudt. Dit is niet de bedoeling, denk ik. Shit.

Alles wordt zwart... ~

Ik herinner het me weer. "Knock, knock." Komt er buiten mijn deur. "Binnen!" Mijn stem valt weer weg. Ik zie Lily AKA de baas de kamer in lopen. Ik kijk haar aan. Wat doet zij hier? Moet ze niet geheim houden dat ze mijn baas is aangezien ze Jax ook kent.

"Mag ik even storen? Lena, ik wil met je praten." Ik knik. "Ik zie jullie straks wel." Fluister ik tegen mijn vrienden. Jax kijkt naar Lily, dan weer naar mij, en dan naar Tyler. Ze lopen naar de deur.

"We hebben het grondig onderzocht en we weten wat er gebeurt is." "Uh, waar hebben we het over?" "Over je val, van de ladder. Iemand heeft hem gesaboteerd." "Eumh, wat?" Ze kijkt me raar aan. "Zeg me niet dat je geheugenverlies hebt?" Ik kijk haar aan. Dit is te grappig.

"Nee, nee. Maar wat bedoel je met 'iemand heeft hem gesaboteerd'. Bedoel je dat iemand wou dat ik viel?" "Jup, en we weten niet wie en waarom. Volgens mij weet iemand dat je Ina Adams bent." Ik kijk haar bang aan. Hoe kan dat? Ik ben een super goede actrice. (stoef, stoef :))

"Dat kan niet. Niemand kan het door hebben. De enige op onze school die het weten zijn Logan en Liv. En zij zouden mij nooit verraden." "Volgens mij is het iemand waarvan je niet wist dat hij of zij het wist. Anyway, ik ga je nu maar laten met je vrienden. Veel beterschap. Ze zeggen dat je vandaag al naar huis mag maar morgen nog niet naar school."

"Wacht, heeft Jax iets gevraagd over wat je hier deed?" Vraag ik zo voorzichtig mogelijk. Ik ben blij dat ik naar huis mag. Maar het maakt me kwaad dat iemand mij pijn wil doen. "Hij vroeg het zich wel af maar ik heb hem niets verteld." "En wat nu als hij het te weten komt? Zou dat dan erg zijn?" Ze kijkt me geschokt aan. Waarschijnlijk wel.

"Nou, erg niet echt. Ik denk dat we hem wel kunnen vertrouwen maar ik wil het risico niet lopen." "En wat als ik het nu wil vertellen? Zou u me dan straffen?" Ze lacht. "Nee, tuurlijk niet. Van mij mag je het wel vertellen. Ik kende zijn moeder heel goed. Maar denk eens aan hoe hij zou reageren..." Ik denk aan die vreselijke nachtmerrie die ik had. Natuurlijk gaat hij me nooit aanvaarden als Ina Adams. Ik knik.

Nadat ze uit de deur is gelopen komt Serena binnen. Ze knuffelt me en gaat naast mijn bed zitten. "De jongens zijn water gaan halen. Hoe gaat het nu eigenlijk?" "Het kan beter. Ik ben blij dat ik vandaag al naar huis mag." "Ja dat snap ik. Wat is er nu eigenlijk gebeurt?"

"Ik ben weer eens onhandig geweest." Een zachte grinnik komt uit mijn mond. Ze glimlacht. "Omdat ik zo vaak afwezig ben, wil je me helpen met mijn examens?" Binnenkort zijn het examens en ik wil nog altijd dat ze denken dat ik wil slagen. En als ik eerlijk mag zijn wil ik dat eigenlijk ook wel. Door school heb ik het idee dat ik echt dingen kan. Anders dan mensen vermoorden. Ik wil wel echt slagen zonder daar voor mensen te moeten bedriegen.

"Tuurlijk, ik zal je met alles helpen." Ze knuffelt me terwijl ik op het bed lig. Wat zou ik zonder haar moeten doen? "Dankjewel." "Ik laat je nu wel even rusten." Zegt ze. Ze gaat van mijn bed en loopt naar de deur. Ik heb wel wat rust nodig.

Langzaam vallen mijn oogleden dicht.

Pov Jax:

"Mag ik even storen? Lena, ik wil met je praten." Ze knikt. Wat komt zij hier weer doen? Ik kijk Tyler aan. We lopen met zijn vijven de kamer uit.

"Wij gaan wel even wat water halen." Zegt Tyler. Hij trekt me mee. "Ik wacht hier als ze buiten komt." Zegt Serena. "Ik moet eens dringend naar het toilet." Nick vertrekt al naar het toilet. Tyler trekt me mee. "Wat deed zij daar weer? Wat heeft je tante met Lena te maken?" Ik weet het allemaal niet meer. "I don't know. Denk je dat ik iets meer weet?" Ik word ongeduldig van al dat bedrog. "Ze is jouw tante. Heeft ze ooit iets verteld over Lena?" Is hij dom ofzo?

"En hoe moet zij weten dat ik haar ken?" Hij kijkt me denkend aan. "Geen idee. Het zou toch kunnen. Misschien is ze wel een geheime agent die undercover gaat als Lena Hathaway. Misschien is haar echte naam wel Kaya Scodelario." Hij lacht. Ik kijk hem serieus aan. "Wie is Kaya Scodelario?" "Gewoon een actrice waarvan ik een film heb gezien." Ik kan hier niet meer tegen. Ik loop terug naar Lena's kamer.

Serena staat buiten te wachten. "Is Lily er nog?" "Hoe ken je haar naam? Maakt niet uit. Ze is een kwartier geleden vertrokken. Lena ligt nu te slapen." Ik knik. "Ik check wel even bij haar." Ik open de deur van haar kamer.

Daar zie ik haar liggen. Zo vredig . Ik wil haar nu in mijn armen vastpakken. Ik ga dichter bij haar bed staan. Ze ademt diep en traag. Ik weet het zeker, ik ben verliefd.

__________________________________________________

No shit, Sherlock. Volg me op wattpad. Luf u all.

Byee, babeessss ❤️

Undercover Love ✔️ (DUTCH)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu