14

629 47 8
                                    

[ - Τι εννοείς ήσουν με κάποια;!; Ακόμα δεν έφυγες και ήσουν με κάποια;!; ] Μου στέλνει μήνυμα η Ελένη γεμάτη νεύρα...

[ - Ήμουν με την γειτόνισσα!! Δεν τρέχει κάτι... Ο σκύλος της ήρθε στην αυλή μας και έτσι την γνώρισα. Χαλάρωσε... Αν δεν σαγαπουσα χαζό θα τα έκανα όλα αυτά χθες;!; Έτσι μου έχεις εμπιστοσύνη; ] Νευριάζω και αφήνω το τηλέφωνο στην άκρη.

Κατεβαίνω στην κουζίνα και ξεκινάω να βγάζω από τις καφέ κούτες,ποτήρια, πιάτα,για να τα τοποθετήσω στα ντουλάπια. Τα χέρια μου τρέμουν λίγο και η καρδιά μου χτυπάει δυνατά αλλά αργά.

Συνεχίζω κανονικά..

Ανοίγω το ντουλάπι για τα ποτήρια,πάω να τοποθετήσω το ποτήρι που κρατάω και μου φεύγει από το χέρι,πέφτει κάτω και σπάει... Παίρνω μια βαθιά ανάσα και νιώθω να βουρκώνω. Τα χέρια μου λυγίζουν στον μαύρο πάγκο και αρχίζω να κλαίω.

Ύστερα από δύο λεπτά, σκουπίζω τα μάτια μου και κάθομαι στην καρέκλα ήρεμα. Βάζω τα χέρια μου στα μάτια μου κλείνοντας τα και συνεχίζω τις βαθιές εισπνοές και εκπνοές.

Ύστερα από δύο λεπτά σηκώνομαι και τρέχω προς το δωμάτιο μου να βρω το τηλέφωνο. Είναι κάτω από τα άσπρα σκεπάσματα,το πιάνω και το ανοίγω. Βρίσκω την συνομιλία με την Ελένη και ξεκινάω να γράφω.

[ - Κοίτα... Σε αγαπάω πολύ και το ξέρεις. Δεν μπορώ όμως να ζηλεύεις συνέχεια και να τσακωνόμαστε. Ούτε πέντε μέρες δεν έχω φύγει. Αν είναι συνέχεια να είμαστε σε ένταση καλύτερα να χωρίσουμε. Και όχι δεν μου αρέσει που το λέω αυτό... ]

Διαβάστηκε.

Πληκτρολογεί.

Απάντηση :  [ - Έχεις δίκιο... Συγγνώμη. Απλά φοβάμαι να μην σε χάσω. Θα προσπαθήσω να μην ζηλεύω τόσο... Δεν θέλω να χωρίσουμε... Σαγαπάω..]

[ - Και εγώ... ] Απαντάω.

[ - Και εσύ τι; ] Ρωτάει.

[ - Και εγώ σαγαπάω. ] Λέω.

[ - Πρέπει να βγω τώρα,ήρθε η Χριστίνα. Θα μιλήσουμε ναι; Να προσέχεις. ]

[ - Καλά να περάσετε! Και εσύ να προσεχείς. ]

Παίρνω μια βαθιά ανάσα και μετά από λίγα δεύτερα την αφήνω.

Βάζω το κινητό να φορτίσει και παίρνω την κιθάρα μου. Χρειάζεται λίγο κούρδισμα. Παίρνω το tuner και το τοποθετώ στο head της κιθάρας.

Η χορδή E (μι) είναι τελείως ξεκούρδιστη. Την βάζω στο σωστό tune και συνεχίζω με τις υπόλοιπες,την Α ( λα) ,την D (ρε),την G ( σολ), την B ( σι) και την E (μι) ξανά. Συνδέω τον ενισχυτή και ξεκινάω να παίζω!

Rock 'n Roll

« Άννα!... Άννα!...Άννα! » φωνάζει η μαμά μου και ανοίγει την πόρτα του δωματίου μου.

« Γεια σου μαμά! Γιατί φωνάζεις; Έγινε κάτι; »

« Έχεις πάρα πολύ δυνατά τον ενισχυτή. Είναι μεσημέρι πια, κλειστό! Έλα μετά κάτω να σου πω τα νέα και να φάμε. » λέει με αυστηρό τόνο αλλά γεμάτη ενθουσιασμό.

Κλείνω τον ενισχυτή,αφήνω την κιθάρα στην θέση της και κατεβαίνω στην κουζίνα.

« Έσπασες ποτήρι; » με ρωτάει η μαμά μου και κουνάει το χέρι της πάνω κάτω κρατόντας το και με σηκωμένο φρύδι.

« Εμ,ναι. Καταλάθος και ξέχασα να το μαζέψω κάτι έγινε... »

« Πφφ... Εντάξει,δεν πειράζει. Να είσαι πιο προσεχτική άλλη φορά. » λέει και μαζεύει από το ξύλινο πάτωμα τα μεγάλα κομμάτια.

Της βάζω ένα ποτήρι νερό και της το δίνω στο χέρι.
Το πίνει μονορούφι και κάθεται στην καρέκλα του τραπεζιού.

« Κάτσε » μου λέει και τραβάει μια καρέκλα προς τα έξω.

Κάθομαι και την κοιτάζω στα μάτια.

« Λοιπόν... Η δουλειά είναι τέλεια.
Είμαι σε ένα γραφείο με κλιματιστικό,μια άνετη μεγάλη μαύρη καρέκλα και ένα μεγάλο γραφείο! Έχω το δικό μου υπολογιστή με εκτυπωτή και έχει συρτάρια για να βάζω ότι χρειάζομαι. Ο μισθός μου είναι περίπου εννιακοσια πενήντα ευρώ το μήνα... Εγώ θα φτιάχνω την εφημερίδα με την σωστή στη σειρά,θα βάζω τις κατάλληλες εικόνες και θα την παραδίδω για δημοσίευση. »

« Τέλεια! Σε συμπάθησαν; »

« Αμέ! Μόνο μια ξινη ήταν που με κοίταζε με μισό μάτι αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου! Εγώ θα πηγαίνω,θα κάνω την δουλειά μου και θα γυρίζω σπίτι μας. »

« Ωραία, χαίρομαι μαμά που ξεκινήσαμε καλά. Έχω να σου πω και εγώ ένα νέο... Έκανα μια καινούργια φίλη! » και ξεκινάω να της εξηγώ την γνωριμία μου με την Μιχαέλα.

Εκείνη,όσο της εξηγώ ετοιμάζει το φαγητό και εγώ το τραπέζι...

Όλα θα πάνε καλά,το νιώθω.

Το κορίτσι που αγάπησα.Where stories live. Discover now