20.fejezet

2.3K 137 7
                                    

Amint megfordultam, millió szempár meredt rám. Én pedig nem tudtam mit kezdeni ezzel a helyzettel. Egy dolgot tehettem csak. Szembe  kellett néznem ezzel az egésszel, mindenkivel. Így tehát megfordultam, és csodálkozó, megvető pillantásokkal  tálaltam szemben magam. Nagyon elenyészően voltak azok, akiket ez az egész egy kicsit sem érdekelte. Én azonban nem foglalkozhattam ezzel, el kellet indulnom, be a suliba, a tekintetek kereszttüzében.
Miután megindultam, még mindig éreztem magamon a tekintetek súlyát. Azonban ezután, volt, aki tovább csinálta, amit elkezdett. Folytatta  a beszélgetést, vagy éppen röhögtek valamit. De, persze ott voltak azok az emberek, akik mindenbe beleszólnak, akiknek mindig van véleményük. Most os volt. Valahogy így hangzottak: hülye buzi, féreg, fasz szopó, buzeráns, életképtelen, nyomorék. És ezek csak az enyhébb változatok voltak. Voltak durvábban is, ázok azonban nem nyomdaképesek. Így tehát ezekkel szavakkal, tekintetetekkel körülvéve mentém be az iskola ajtón. Hátha ott jobb lesz, de nem lett. De ezt akkor én még nem tudtam.
Amilyen gyorsan csak tudtam, bementem a suli épületébe, ahol egy kicsit megkönnyebbültem. Egészen addig, amíg be nem léptem a terembe. Kis iskola, kis város lévén, hamar terjedtek a hirek, így amikor beléptem a terembe, már mindenki tudott mindent. Nem is hagyták szó nélkül.
- Szia, Pete - mondta Matthew.- Nincs kedved talizni a suli után? Elvinnélek kocsikázni, aztán egy csókkal búcsúznék el tőled, szerelmem.- fejezte be, mire a többiek felnevettek.
- Hát ez nagyon vicces volt- mondtam.
- Tudom. Nem adsz érte egy csókot?- kérdezte, mire a többiek felnevettek.
- Ugyan, Matt. Nem te vagy a zsánere. Ha 10 évvel idősebb lennel, talán- mondta Christina.
- Tényleg. Akkor bepróbalkozhatsz nagybátyjámnál. Csak 50 éves, pénze is van.- mondta megint Matthew, mire újra zengett a terem a nevetéstől. Én azonban nem foglalkoztam vele, hátat fordítottam, és oda mentem a padomhoz. Már majdnem odaértem, amikor valahonnan egy kéz csapódott a fenekemre, majd bele is markolt, mire felszisszentem.
- Mi van? Nem ezt szereted?
- Hagyjad. Ő azt szereti, ha van benne valami.
- Azt is megoldhatjuk- mondta, majd elkezdte kicsatolni az övét. Én azonban figyelmen kívül hagyva mentem a helyemhez.
- Nem vagy elég idős.- szolt Chris, mire újabb nevetés volt a válasz.
Ezek után tényleg ignoráltam őket, és arra vártam, hogy végre elkezdődjön az óra. Illetve, hogy Hannah  és Mike megérkezzenek.  Hát meg is érkeztek hamarosan.
-Sziasztok- mondta boldogan Hannah, ahogy belépett.
- Szia.- mondták a többiek.
- Figyelj,- mondta valaki- hogy viseled ezt az egészet.
- Mármint mit?
- Tudod..- mondta.
- Nem, nem tudom.
- A bátyád.
- Mi van a bátyámmal?
- Tudod. Ő meg Pete.
- Ja- mondta mosolyogva.- Hogy viselném? Örülök neki.
- Most komolyan?- kérdezte Matt.
- Igen. Komolyan.
- De vagy 15 év van közöttük.- sipította egy lány.
- Csak kilenc.- mondta.
-Sokkal jobb- mondta az előző lány szintén.
- Na, idefigyelj- kezdte Hannah- Nem tudom, és nem is érdekel,  hogy mi a francot gondolsz. De örülnek neki, ha leszállnál rólam, a bátyámról, és Pete-ről. Senkinek semmi köze, hogy kivel van együtt. Én sem mondtam semmit, amikor egy hónap alatt az ötödik pasit fogyasztottad el. Szóval, örülnék, ha nem lenne ez téma többé.
- Oké- mondta megdöbbenve.
- Csodás- felelte Hannah, majd odajött hozzám.
- Szia- mondta.
- Szia.
- Hogy vagy?
- Most már jobban- mosolyogtam rá.
- Ne foglalkozz velük!
- Megpróbálok.
- Inkább menjünk el a büfébe- mondta.
- Muszáj?
- Nem. Felőlem itt maradhatsz velük.
- Jó. Menjünk.- adtam meg magam, majd szintén a tekintetek kereszttüzében, kimentünk.
Vagy 5 percet álltunk sorban a büfében,és már indultunk is vissza. A teremhez érve azonban hangoskodásra lettünk figyelmesek.
- Mi a..- kérdeztem, majd bementem a terembe. Ahol a következő látvány fogadott. Mike a falhoz szögezte Matt-et, miközben kiabált.
- Ha mégegyszer.  Csak egyszer meghallom, hogy valami rosszat mondasz Hannah-ra, vagy ránézel, én kinyírlak. Ha meghallom, hogy bármit mondasz Pete-ről, vagy csak gondolsz rá, hogy kimondod, szinten megöllek. Szállj le róluk.
- Oké, haver. Értettem- mondta.
- Helyes- mondta, majd otthagyva őket, megfordult, és elindult felénk.
- Hey, babe- mondta Hannah-nak, amikor oda ért.
- Szia, szivi.- mondta, majd megcsókolta.- Mi volt ez?
- Semmi. Barmok- mondta.
- Azt tudom.
- Pete.- mondta Mike a szemembe nézve.- Minden oké?
- Már igen. És köszönöm.- mondtam.
- Ugyan már.- mondta, majd odajött, és  haverilag átölelt.- Érre valók a barátok.
- Azért köszi.- mondtam, mosolyogva. Ezek után azt hittem, hogy ennyi volt. Békén hagynak. De a java még csak ezután jött...

Televarrt szerelem Where stories live. Discover now