16 - ,,Ona vám to neřekla sama?"

1.6K 81 12
                                    

~Suitcase - Sia~

Pohled Nialla:

Co nejrychleji jsem zařídil loučení s Paulem, Hailyinou babičkou i sestrou, abych usedl za volant a rychle se vydal směrem, jakým odjížděly ona a její matka.

,,Hej, brácho, co blázníš? Domů je to opačným směrem." napomíná mě hned Harry na místě spolujezdce.

,,Jo, já vím, ale něco mi nesedlo na tom, jak nám ty dvě říkaly, kam jedou. Vy jste si snad nevšimli těch pohledů, když Haily přerušila Lorain?" sdělím jim svůj podezřelý poznatek.

,,To je fakt. Chovaly se divně. I tak ale nerozumím tomu, proč je pronásleduješ?" zajímá se tentokrát Liam vzadu.

,,Chci zjistit pravdu. Toť vše. Nic víc." pokrčím rameny, a opatrně sleduju černý Range Rover.

,,Tak doufám, že ta tvoje pravda bude rychlá, protože já se těším na svojí koupelnu." nezaujatě se opře hlouběji do sedačky Zayn.

Jen nad ním převrátím oči v sloup. Celý on...

*****

S překvapenými pohledy všichni zíráme na budovu před námi, když parkuji na místním parkovišti.

,,Nemocnice?" nakrčí nechápavě obočí Harry.

,,Proč jely právě sem?" nechápe Louis.

,,Třeba na kontrolu." podá návrh Liam.

,,Ale na jakou?" ptá se, očividně řečnicky, Zayn.

,,Myslíte že Haily trpí třeba... Anorexií?" napadlo Harryho.

,,Je pravda, že jsem jí na snídani neviděl nic sníst, a včera ani neměla večeři a je dost hubená, ale nemyslím si, že by to byla anorexie nebo bulimie." odporuji na oplátku já.

,,A co jinýho by to bylo? Hele, nevím, co máš v tý hlavě po včerejší noci s ní, ale tohle jsou jasný a do očí bijící příznaky anorexie! Nic jinýho v tom nehledej..." vyvrací mou myšlenku Zayn.

,,Tak za prvé; Kolikrát vám ještě budu vysvětlovat, že včera večer k ničemu nedošlo? A za druhé; Pořád si nemyslím, že by to bylo to, co tvrdíte. Cítím uvnitř sebe, že v tom bude něco víc." kroutím záporně hlavou hypnotizujíc stavení přede mnou.

,,Pro samou krásu nevidíš realitu. Pojeďme domů." zaskučí Harry.

,,Tak si jeďte sami." vystoupím s lehkou naštvaností z auta, ruce si strčím do kapes mikiny a jdu si sednout na nejbližší lavičku.

Zanedlouho za sebou slyším motor auta. Alespoň budu chvilku sám...

*****

Trvá to snad věčnost, než uvidím vycházet z budovy Haily i s její matkou s pochmurnými výrazy ve tvářích. Začíná se mi to líbit čím dál méně.

Původně jsem se chtěl zeptat přímo jich, co se děje, ale došlo mi během té hodiny a půl nepohodlného sezení, že by mi to neřekly. Tak si to zjistím jinak. Po svém.

Jakmile mohu s jistotou vidět, že odjely, vtrhnu do nemocnice jako uragán a na recepci ihned chrlím na jednu starší sestru otázky.

,,Dobrý den! Potřeboval bych vědět, s čím se léčí Haily Spancerová." ta žena si mě nepříjemně přejede pohledem, než s nezájmem obrátí pohled na složky na jejím stole.

,,Jste příbuzný z rodiny?" líně se zeptá.

,,Bratranec." vyhrknu první, co mě napadlo.

,,Zavolám vám jejího ošetřujícího lékaře. Vyčkejte moment." zvedne se a rychlostí želvy na souši jde k telefonu na druhé straně recepce.

My Grandma Loves 1D (CZ) || n. h.✔Where stories live. Discover now