10.

2.5K 130 6
                                    

Uplynul den, pak dva, tři a tak dál, až z toho byl týden. Týden bez Ricova úsměvu, či narážek na bohaté. Ač se to zdálo nemožné, Nivie se cítila o tohle vše ochuzena. Vážně si našel Rice u jejím životě místo, nebo je zvyk železná košile?


„Ale no ták, Nivi. Přece nebudete sedět doma. Běžte ven s přáteli," už po několikrát jí přemlouvala Morgana.


„Ne, nechce se mi," objala huňatý polštář a hlasitě vydechla. V tom výdechu bylo mnohem víc, než by se dalo vysvětlit slovy. „Morgano, myslíš, že jsem divná, když si myslím, že jsem špatný člověk?" Morgana asi špatně slyšela. Tohle nemohla být její Nivi. Tohle byl někdo, kdo měl svědomí. „Rice je úplně bez práce. Nevím, proč se tak snažil pracovat, ale zřejmě ty peníze potřebuje. Víš, tak jsem si řekla, co se stane, pokud je vyhodí z bytu?"


„Paní, tohle mi k vám nesedí. Nemáte teplotu?" přela k ní a starostlivě jí přiložila hřbet ruky na čelo.


„Jo, máš pravdu. Co je mi do nich," mávla rukou a vyskočila do sedu. Proč si vlastně dělala hlavu pro toho imbecila? „Zavolám Clare, možná si bude chtít někam vyjít," vzala do ruky mobil a začala vytáčet číslo. Morgana ji sledovala, jako by byla z jiné planety. Už si vážně myslela, že se v Nivi probudilo její srdce. Sakra, škoda, že s tím chlapcem nevydržela déle, v duchu se vztekala.



****



Clare měla dneska večer v plánu jít do klubu, kam chodili jen samí bohatí lidé. Nivie se oblékla na ni velice neobvykle a vydala se tam také. Na sobě měla světle trhané rifle a bílé tílko. Nikde žádná růžová, což mále Clare, nádhernou černovlásku s modrýma očima a perleťovou pletí, zabilo.


„Bože, co to máš na sobě?" vydechovala zaražený dech.


„Nevím, nějak jsem neměla chuť na růžovou. Posadila se vedle kamarádky a rozhlédla se kolem, ale jako by byla mezi cizími... Co se to s ní děje? Nechápala se.


„Ahoj, lásko," pošeptal jí mužský hlas do ucha. Otočila se k zrzkovi a usmála se.


„Ahoj, Nicku."


„Dlouho jsme se neviděli," políbil ji na tvář.


„Měla jsem trochu práce. A jak se máš?"


„Ale jde to," mávnul rukou a dal si nohu přes nohu. „Vypadáš hrozně, holka," konstatoval její vzhled.


„Ale no ták... Nemusím mít přeci pořád růžovou."


„To ne, ale je to divný. Viď, Clare?" upnul zelené oči na Clare.


„Tohle je děsný, stydím se za tebe. Takhle se kamarádit nebudeme. Hele, slyšela jsem nový drby. Melanie Rosso si to prý rozdala se svým nevlastním bráchou a načapal je jeho jejich otec," upila ze svého pití a naklonila se k nim.


„Fuj, to je hnus. Však mají stejnou krev," ušklíbla se Nivi.


„Nedivím se jí, ten kluk je takovej frajer, že bych ho ojel i kdyby to byl můj syn," přiznal Nick.


„Ty jsi nechutnej," pousmála se Clare. „Ale jo, je to krasavec, ale spát se svou nevlastní ségrou je hrozný... Abych to dokončila. Jejich táta se tak naštval, že je oba poslal na internátní školu. Každýho na jiný konec světa a nechal jim jen minimum financí. Takže se Mel může rozloučit se svýma milovanýma značkama. Teď bude chodit oblečená jako ty, Niv. Mám chuť dělat, že tě neznám," zasmála se, i když to myslela smrtelně vážně.


„Já mám taky drby. A jestli je to pravda, nám tady Nivi může potvrdit," promluvil Nick a zadíval se na Nivii. Ta srkala z brčka, přitom pozvedla obočí. „Jedna osoba tě viděla už několikrát s nějakým cizincem. Prý mu uklízíš, vaříš, pracuješ jako rozvoz pizzi a servírka, abys mu splatila dluh. Takže se ptám, co je na tom pravdy?" zadíval se jí až do duše. Nivie do sebe vcucla piti málem i s celým brčkem a vykulila oči. Tohle byla její sociální smrt. Tohle je konec světa. Tohle je ta největší katastrofa na světě.


„Co?" vyjekla. „Já?" vyjekla ještě víc. „Pracovat?" začala se smát, ale její smích byl tak falešný, že to trhalo uši. Ti dva na ni jen koukali a čekali na to, až z ní něco vyleze. „Ne, ne, ne, ne a ne. Vy jste se úplně zbláznili. Nic z toho není pravda," kmitala pohledem jednoho na druhého. „Proč bych to asi tak dělala?"


„No, prej jsi ho srazila autem," pronesl Nick.


„Blbost. Jdu na záchod," radši rychle vstala a odešla.



****



Čekala frontu u toalet, když náhle shlédla známou tvář. Nevěřila vlastním očím. Anet, Ricova sestra, se tam dohadovala s nějakým mládencem. Ten ji chytil za loket a přitáhnul si ji k sobě. Byl docela hrubý a Anet vypadala, že se každou chvilku rozpláče. Když se mladík napřáhnul, že Anet uhodí, zamířila si to k němu. Včas ho chytila za ruku a odtáhla ho od Anet.


„Co děláš, krávo?" ještě byl drzý, pacholek jeden.


„Co si jako myslíš, že děláš ty? Okamžitě se seber a vypadni!" stiskla mu zápěstí větší silou. Mladík se chtěl vymanit z jejího sevření, ale neměl šanci.


„Nějakej problém, Nivi?" zeptal se hlídač vypadající jako malý King kong.


„Já nevím. Všechno v pořádku?" položila otázku mladíkovi.


„Jo, všechno v pohodě," kývnul.


„Odveď ho odsud, Jeremy," předala mladíka Kongovi. Pak se zadívala na Anet. „Co ty tady sakra děláš? Pokud já vím, tak by tu neměla být. Nejsi plnoletá," založila si ruce na prsou.


„Já...," uvolnila napětí z ramenou a rozhlédla se kolem sebe. „Nivie, nevím, co ti mám říct," strčila si vlasy za uši. „Měla jsem spát u kamarádky. Zjistili jsme, že jeden kluk, co se mi líbí, jde sem a tak jsme to taky zkusily. Pustili nás dovnitř jen tak, nechtěli ani občanky," řekla na jeden dech.


„Tvoje oblečení je tvá občanka," shlédla její růžové minišortky a tričko s velkým výstřihem. „A tvůj krásný obličej taky."


„Fakt se ti líbím?" do tváře se jí nahrnula růž. „Cíjo, to je úplně cool."


„Pojď, odvezu tě domů." Anet odstoupila dozadu.


„Ne, jestli zjistí Rice, že jsem byla takhle venku a vůbec, že jsem byla venku, zabije mě. Prosím, Niv, nevydávej mě bráchovi," spojila ruce do prosíku a udělala na ni andělský kukuč.


„A kam tě mám jako vzít?" Nivie rozhodila rukama. Anet se na ni podívala tak zvláštně, že nejdřív nechápala, ale pak jí to došlo. „Ne, na to zapomeň."



****



O několik minut později se Anet rozvalovala v perfektně ustlané posteli o miliony polštářů.


„To je taková bomba, musím se vyfotit," namířila na sebe mobil a vyfotila se. „Fakt ti dík, že mě u sebe necháš. Přísahám, že jsem tvým dlužníkem. Co budeme dělat?" mlela a mlela a mlela.


„Spát," dala se na odchod.


„Ne, to nemůžeme. Jsem úplně nabuzená. Kurva, však já jsem u tebe doma. Já jsem s tebou. Můžu se tě dotknout a klidně tě obejmout." Nivie ani netušila kdy a měla Anetiny ruce kolem svého těla. Už dlouho ji nikdo tak hezky neobjal. Z tohohle byla cítit pravá láska.


„Super, jdu spát, tak dobrou," odtrhla se od ní a odešla od toho emočně nabitého děcka.


Nějak to v ní vyvolalo moc vzpomínek. Opřela se o dveře a zhluboka se nedechla. Něco s ní nebylo normální. Jako by se v ní rozlilo příjemné teplo, které ji děsilo. Něco, čemu nerozuměla, ale cítila se dobře. Myslela na druhé a bylo jí jedno, že pokud se Rice dozví, že měla u sebe jeho sestru, tak jí zabije. Nějak se jí Anet zalíbila.



Z nebe na zem ✔️Where stories live. Discover now