16.

2.6K 131 11
                                    

„Pane Bože,“ vyjekla Nivie a prudce se zvedla. Začala sebou šít a čistit se.
„Co je?“ zeptal se ospale Rice. Promnul si oči a pak ho do nich udeřilo slunce. Jakmile se mi zrak rozostřil, spatřil nad sebou bláznivou blondýnu. Držela v ruce klacek, připravená Rice praštit. „Co jako hodláš dělat?“ zděšeně se na ni díval. Neměl ani ponětí, co se to s ní přes noc stalo. Proč ho chce hned po ránu mlátit?
„Ani se nehni. Tohle bude tvoje poslední štace, kamaráde,“ šeptla.
„Nivie, né!“ vykřiknul, natáhnul k ní ruku a vykulil oči, když ho vážně udeřila do břicha. Chytil se za něj a zadržel bolestivě dech.
„Ta svině zdrhla,“ začala mlátit klackem do země.
„Bože, proč mě trestáš?“ Rice se přetočil na bok a schoulil se do krevety.
„No, je fuč,“ rozhodila rukama.
„Kdo?“
„Takovej hnusnej pavouk. Lezl po mně a když jsem ho ze sebe shodila, měls ho na břiše. Kdybys sebou tak nehýbal, mohla jsem ho dostat.“
„Aha, to všechno vysvětluje,“ řekl sarkasticky. Díval se na Niv, jak se kouká, jestli na dece není ještě nějaká havěť, když si byla jistá, že ne, posadila se k němu.
„Usnuli jsme tu,“ pokrčila kolena a položila si na ně lokty. Přitom se na něj koukala. Ležel na boku a prohlížel si ji.
„Vypadáš hrozně bez těch svých vylepšidel usmál se.
„To není pravda,“ bránila se.
„Ale jo, ve skutečnosti nejsi tak hezká. Mám pobledlou tvář a myslím, že se ti dělá na čele beďar,“ cvrnkl jí do čela.
„Ty vole, kde!“ automaticka si sáhla na čelo. Rice se jen zasmál. „Debile,“ strčila do něj, když jí došlo, že si dělá srandu.
„Budu muset domů,“ podíval se na hodinky.
„Já taky. Za půl hodiny za mnou přijde finanční poradce. Chtěla bych zas otevřít mamky nadaci a spolupracovat s těmi, co spolupracoval táta, když žil,“ přiznala. „Přemýšlela jsem na tím a myslí, že už bych se měla přestat starat jen o sebe, ale i o druhé.“
„Páni holka, mám na tebe pozitivní vliv,“ drcl do ní loktem. K tomu Niv neměla co říct. Měl pravdu. Otevřel jí oči. Celou dobu byla tak strašně sebestředná. Neuvědomovala si, jaké věci se kolem ní dějou a myslela si, že nejdůležitější na celém světě je to, co má zrovna na sobě a jak v tom vypadá. Až Rice a jeho rodina jí ukázala pravé bohatství.
„Sbalíme to a já tě hodím domů. Potřebuješ sprchu, vypadáš hrozně,“ začala uklízet věci zpět do batohu.
„Jako bys mluvila o sobě.“

****

Vyhodila Rice u něj doma.
„Nebudeš mít kvůli mně problémy?“ cukla hlavou k jeho domu.
„Ne, jsem dospělej, můžu si dělat co chci,“
„A co až tvoje přítelkyně zjistí, žes byl celou noc se mnou?“
„Není to má přítelkyně,“ podíval se na ni, jako by řekla něco sprostého.
„Ne?“ usmála se. Sakra, proč jí to tak potěšilo? Hned si za to v duchu vynadala.
„Ne, spíme spolu, jen spolu, ale nějak jsme se nedostali k tomu, co mezi námi je. Znáš to, mluvení v tomhle směru není moc dobrá věc,“ pokrčil rameny. Jeho vztah s Frankie mu vyhovoval tak, jak byl. Neměl zájem nic měnit nebo mluvit.
„Aha. A jí to nevadí? Myslím tím to, že je vlastně tvoje matrace,“ nějak jí k tomuhle Rice nehodil. On nebyl tip, co zneužívá holky.
„Ale tak to není. Povídáme si, koukáme na filmy, chodíme ven. Není to jen o posteli. Jsme prostě kámoši s výhodama,“ snažil se jí to vysvětlit, ale jak mohl vidět, nechápala to.
„Nechápu to. Děláte věci jako pár, ale nejste pár. Přeci, pokud ji máš rád a ona tebe...,“
„A v tom to právě je,“ přerušil ji. „Já k ní nic necítím. Je to fajn holka, ale spíš kamarádka. Začali jsme sexem a na tom se nadá stavět vztah. Musím nejdřív holku poznat, abych k ní začal něco cítit,“ pomalu sahal po pásu.
„A nepřijde ti to vůči ní trochu nefér? Víš, mi holky to máme v životě trochu jinak. Nejde nám jen o to se s někým vyspat. Pokud to uděláme, vždy k tomu druhému něco cítíme. I když ti nějaká řekne, že to dělá, aby ukojila svoje tužby, vždy si budeme pamatovat, jaké to s vámi bylo,“ zasvětila ho do světa žen.
„To možná jo, ale Frankie nevypadá, že by ke mně něco cítila. Přijde, když si potřebuje pokecat, zasmát se nebo zašukat. To je celé. Hele, ber to tak, že jsem chlap a mám své potřeby. Ona o tom ví a nic neříká. To ona vždycky přijde. Do ničeho ji nenutím. A ukončuju tuhle debatu. Je to trapný,“ odpoutal se a vystoupil. Ještě se naklonil do auta a s úsměvem se na ni podíval. „Měla bys to taky zkusit. Nezávazný sex by ti okysličil mozek,“ mrkl na ni, jako by se sám nabízel.
„Jasně, ještě aby bylo s kým,“ bylo to zvláštní, ale jako by s Ricem mohla mluvit o čemkoli a nikdy se nebude stydět.
„Pokud si ty nedokážeš najít chlapa, jsou ostatní holky totálně v prdeli. Letím se domů ještě trochu prospat a udělat bordel, ať máš co uklízet,“ vypláznul na ni jazyk a zavřel dveře.
„Parchante, už mám úplně zničenou manikúru,“ ukázala mu nalomené nehty.
„Och, taková škoda,“ hraně se chytil za srdce.
„Zmiz, nebo ti přejedu nohy,“ pomalu přidal plyn. Rice odskočil od vozu a zaťukal si na čelo.
„Ty jsi vážně blbá,“ volal za ní. Nivie se jen usmála.

Z nebe na zem ✔️जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें