#24

46.9K 3.4K 292
                                    

Kalp çarpıntısı bir türlü geçmiyordu. Sanki o gece ben ödül alacaktım. Kendimi dağılmış dağınık ev topuzum, beyaz puantiyeli kırmızı pijamalarım, mavi polar sabahlığım ve ayağıma geçirmiş olduğum ayıcıklı patiklerimle ödül kabul konuşması yaparken hayal ettim.

"Öncelikle beni bu ödüle layık gören üyelere, sonra anneme ve babama teşekkür ediyorum! Açıkçası bana da biraz sürpriz oldu, bu sene herhangi bir filmde oynamadığım düşünülürse... Hayatımda hiçbir filmde oynamadığım düşünülürse..."

Sahneyi hayal ettiğim gibi beynimi sükunete davet ettim.

Beynim su kaynatmayı bıraktığında fark ettim ki popom üşümüştü. Neden gözlerim açık rüya görüyordum şimdi belli olmuştu! Halının üzerine bıraktığım kupayı yeniden elime alıp koltuğa geçtim. Battaniyemin altına sığındım hemen. Kombiyi çoktan kısmıştım.

Kameralar henüz salona dönmemişti ama Jimmy girmişti içeri! Hof. İçeride tören başlamadan önce ne yapıyorlardı acaba? Sohbet mi ediyorlardı? Bir şeyler mi içiyorlardı? Kim kim mesela? Yoksa salona çoktan geçmiş miydi Jimmy?

Ben saniyeleri sayıp sıkıntıdan patlarken eleştirmenler kaldıkları yerden konuşmaya devam ediyordu. Söylediklerine göre o gece yaklaşık iki saat sürecek törene 1278 kişi katılacaktı. Salonda toplam 86 masa hazırlanmıştı. Derneğe üye aktörlerin oy verme işlemini anlatmaya başladıklarında saçlarımı yolmamak için ellerimin üzerine oturdum.

Ellerimin üzerinde yaklaşık yarım saat kadar oturduktan sonra nihayet kameralar salona döndü. Daha önce bir sürü ödül töreni izlemiştim. Ama şimdi başka türlü bir ilgiyle izliyordum; gözümü kırpmaktan dahi korkuyordum sanki. Görmem gereken şeyi -kişiyi- kaçırırdım belki.

Kamera geniş açıdan tüm salonu aldı. Daha önce de defalarca şahit olduğum görkem, bu kez beni daha da fazla etkiledi. Salonun tavanından sarkan ihtişamlı avizelere, renkli ışıklarla aydınlatılmış geniş sahneye, göz alıcı tabak ve kadehlerle donatılmış masalara bakarken ilk kez 'öyle bir salonda bulunmak nasıl olurdu' yu düşündüm.

İlk konuşmacı sahneye çıktığında insanlar hala masalarına yerleşmeye çalışıyordu, pek çoğu ortalıkta geziniyordu. Bir süre sonra resim seçici oturmayacaklarını anlamış olacak, reji sadece sahneyi göstermeye başladı. Sahnedeki kadın susmak bilmiyordu. SAG vakfının dünya için ne harika şeyler yaptığını anlatıyordu. O an için hiç ilgimi çekmiyordu! Yetmezmiş gibi kadının konuşmasından sonra bir de video başlamıştı. Kalkıp bir çay daha koydum.

Klipten sonra Kristen Bell töreni sunmak üzere sahnede göründü ancak arkası seyirciye dönüktü; yani masaları görüyordum an itibariyle! Elimde kupam yine koltuktan fırlayıp ekrana yapıştım ama hiçbir şey göremedim.

Kristen Bell birkaç komiklik şakadan sonra kürsüye gitti ve o an salonun dört bir yanından görüntüler akmaya başladı. Adını bildiğim bilmediğim bir sürü şık giyimli aktör, aktris, yönetmen, yapımcı...

Bir anlığına öndeki masalardan birinde Jimmy'yi gördüm, bir yanında Jack Nicholson diğer yanında Meryl Streep oturuyordu. İki elim de ağzımda jöle misali iyice yayıldım halının üzerine. Kiminle muhatap olduğumu şu ana kadar anlayamadıysam, Jack Nicholson, Jimmy'ye sahnede bir şey işaret ederken her şeyi netleştirmişti benim için.

O andan itibaren, düşünceli, boş gözlerle töreni izledim. Kimin ne kazandığı beynime işlemiyordu. Sadece Jimmy tekrar görünecek mi diye izliyordum ve çok utanç vericiydi bu! Ara ara göründü ve benim her seferinde yüreğim ağzıma geldi ve her seferinde çok sinirlendim!

Jimmy nihayet sahneye çıktığında gün ışımak üzereydi.

"Baylar, bayanlar, Anna Kendrick ve Jimmy K. Simpson," dedi anons kişisi.

Jimmy bir eli cebinde kendinden emin adımlarla sahnede belirdi. Yanında da haliyle Anna Kendrick vardı. Krem rengi bol ışıltılı yerlere dek uzanan bir tuvalet giymişti. Bir tek kafasındaki duvak eksikti! Grrr.

'Sen bu kadını seversin,' dedim içimden. Şimdi durduk yere kadına sinir olmak da ne oluyordu?

İkisi de mikrofona yaklaşıp kalabalığa gülümsedi. Anna Kendrick'in elinde bir zarf vardı.

Jimmy çapkın çapkın kalabalığı süzdü. Mikrofona eğildi – şu ödül törenlerinde mikrofonlar asla olmaları gereken yükseklikte olmuyordu! "Wow. Tam bir göz ziyafeti." Gözlerimi devirdim. Nefesimi kesmiş olabilir ama banal açılışlara gelemezdim. "Bu yıl çok özel bir yıl. Bu yıl büyük bir harekete şahit olduk. #MeToo hareketi birçok kadının sesi oldu. Gerek endüstride gerek tüm dünyada. Kadınlar artık cinsel istismar karşısında sessiz kalmayacak. Burada bulunan ve ekranları başında bizleri izleyen tüm kadınlara sesleniyorum: En büyük destekçiniz ve mütevazı hizmetkarınızım."

"Bir erkekten bunları duymak harika," diye cıvıldadı Anna Kendrick.

"Tüm erkekler bunu açıkça ifade edebilmeli."

"Bu yeni bir şafak ve yeni bir çağ bizleri bekliyor," Anna Kendrick'in yüzünde muzip bir ifade belirdi. "Ee filmleri izledin mi?" diye sordu Jimmy'ye.

"Her şeyi izledim." Vurgusu tüm salonu güldürdü.

"Her şeyi?"

"Sunumumuz için izlenebilecek her şeyi izledim." Bir an sahte bir tereddüt belirdi yüzünde. Şapşal şapşal konuştu. "İzlemem gerekmiyor muydu?" Salondan kahkahalar yükseldi.

"Hayır hayır. İyi yapmışsın. Ama her şeyi izlemek biraz uzun sürmüştür sanırım..."

"Tahmin bile edemezsin! Son birkaç haftadır telefon ekranına bakmıyorsam, televizyon ekranına bakıyorum."

Telefon ekranı?

Anna Kendrick'in alnı kırıştı. Anlayamamıştı. Böyle ödül törenlerinde takip etmeleri gereken belli bir metin olmaz mıydı? "Yani haftalardır sadece bu iki şeyi mi yapıyorsun?" diye sordu kendinden emin olamayarak.

Jimmy sırıtarak kameraya baktı. "Geçerli nedenlerim var."

Sanki beni görebiliyormuş gibi kızardım.

Anna Kendrick de sırıtmaya çalıştı. "Ookey. Sanırım pek çoğumuz için geçerli bu durum." Çok gerekliymiş gibi elini Jimmy'nin koluna koydu. "Böyle bir kendini adama görmemiştim daha önce. Ne büyük fedakarlık!"

"Görev bilinciyle hareket ederim."

"Wow. SAG ve ben her şeyi izlediğin için minnettarız ," dedi Anna Kendrick.

Jimmy daha fazla oyalanmadan yeniden mikrofona eğildi. "Bu yıl bu kategoride sıradışı performanslar izledik – karşılaştırma şansım oldu belirttiğim gibi." Salondan yine kahkahalar yükseldi. "Eminim üyelerimiz de benim gibi oylama sırasında bu yüzden sıkıntılı anlar yaşadı. İşte adaylar..."

Beş adayın performanslarını özetleyen klipler bittiğinde Anna Kendrick elindeki zarfı titrek ellerle açıp içine baktı. Ardından zarfı bağrına bastı. Yüzünde ağlamaklı naif bir gülümseme eşliğinde "Ve aktör*... Nicole Kidman'a gidiyor!" dedi. Çok aşırı sevinmiş görünüyordu. Ve bana yine battı hareketleri! (*Ödül heykelciği aktör şeklinde)

Anna Kendrick ödülü Nicole Kidman'a verdi, Jimmy'yle birlikte kenara çekildiler. Nicole Kidman konuşmasını yaparken –sanırım oldukça dokunaklı bir konuşma yapıyordu- ben Anna Kendrick'le Jimmy'nin sahnede ne yaptığını merak ediyordum! Muhtemelen yüzlerinde bir tebessümle sadece duruyorlardı! İyice kendimi kaybetmiştim. Kendime gelmek ister gibi kafamı iki yana salladım, battaniyeden çıkmış ayıcıklı patiklerime baktım.

Nasıl da ayrı dünyaların insanlarıydık!

Instagram: @sezen.aksin

Kapak Modeli 🌙Yarı Texting🌙 (Tamamlandı)Where stories live. Discover now