#75

27.1K 3K 1.3K
                                    

Yettim! 😎

Selamlar efendim. Ufak bir not: Bu bölüm İngilizce kullanmadım. Tercüme filan derken çok karışacaktı çünkü.

Babam tam karşımızda memnuniyetsiz gözlerle bir Jimmy'ye bir bana baktı.

Sonra?

Sonra olaylar gelişti.

Emekli bir avukat gibi değil de görevini icra eden bir hakim edasıyla Jimmy'nin üzerinde odaklandı gözleri. "Hiç değilse insan bir tıraş olur gelir."

"Pazartesi çekimlerine devam edecek. Saçı, sakalı rolü için," dedim ben de bir savunma avukatı edasıyla. Jimmy'ye döndüm hemen. "Konuşan babam Mümtaz," dedim. "Yalnız biz büyüklere adıyla hitap etmiyoruz. 'Uncle'* Mümtaz diyebilirsin belki." Ofladım. "Hiç düşünmemiştim ben bu konuyu! Neyse onu sonra düşünürüz," dedim hızlı hızlı. Oturma odasında an itibariyle kırk kişi oturduğumuzdan uzun uzadıya tanışma merasimine girecek ortam da yoktu zaten. (*Amca)

Sonra kısaca babamın onu böyle görmeye alışkın olmadıklarını söylediğini ve ben de rolü gereği böyle göründüğünü anlattığımı söyledim. Aşırı dozda Pollyannacılıktan ölmesem bari!

Ardından salonda neden kırk kişi oturduğumuzu anlatmaya giriştim. İzleyicilerden bu süreçte çıt çıkmadı. "Jimmy bu gördüklerin İzmir'de yaşayan tüm akrabalarımız ve yakın dostlarımız. Böyle bir şeyle karşılaşacağımızı bilmiyordum ama sanırım onların yerinde olsam ve geleceğini duysam ben de seni görmeye gelirdim. O yüzden onları çok da suçlayamıyorum. Lütfen gerilme." Kuşkulu gözlerle tedirgin yüzüne baktım. "Gerilmedin değil mi?"

Biraz transta, hafif rengi soluk "Biraz şaşırdım tabii, ama önemli değil," diye cevap verdi. "Birden seni televizyonda görünce endişe duymuş olmalılar. Anlıyorum onları."

Umarım gerçekten anlıyorsundur Jimmy!

Büyük halam Fitnat sonunda dayanamayıp gözlüklerinin üzerinden "Ne anlatıyorsun öyle?" diye sordu. "Mümtaz bir cümle kurdu."

"Halacım, karşısında haliyle böyle bir kalabalık görmeyi beklemediğinden bir açıklama yapıyordum yüksek müsaadenle."

"Alışsın şimdiden," dedi küçük teyzem Hale. "En az bi bu kadar daha var." Eliyle Jimmy'yi işaret etti. "Öyle de."

Jimmy yine yumuşatılmış versiyonunu duydu. "Teyzem geniş bir aile olduğumuzu söylüyor. Sana da bahsetmiştim ya daha önce."

Jimmy sıcacık gülümsedi. "Keşke benim de böyle büyük bir ailem olsaydı."

Dileğini tercüme edince küçük teyzemin kocası küçük eniştem Nevzat "Niyeti ciddiyse neden olmasın?" dedi.

Çekilen kanımın yüzüme hücum etmeye başlaması da o ana denk geldi. Meydanı onlara bırakmamam gerekiyordu.

İpleri elime almam şarttı. "Sanırım hepinizi böyle topluca bulmuşken, öncelikle benim bir şeyler açıklamam gerekiyor." Jimmy'ye döndüm. "Şimdi onlara bütün olan biteni özetleyeceğim. Sonrasında da soru-cevap seansı kaçınılmaz görünüyor."

"Ben hazırım," dedi Jimmy. Canım. Neye hazırsın haberin var mı acaba?

Aile fertlerime döndüm. "Şimdi her şeyi baştan anlatacağım. Araya girmezseniz sevinirim. Soruları sonra alırız. Tamam mı?"

İtiraz eden çıkmadı. Ben de başladım anlatmaya. "Ben yıllar önce internet üzerinden bir hikaye yazmaya başladım. Tamamen eğlenmek için. Kafa boşaltmak için. Hikâyeyi paylaştığım platformda alışkanlık, başroldeki karakterler için yaşayan aktörler, modeller ya da işte tanınan fenomenler filan kullanılıyor. Okurlar kafalarında karakterleri onların yerine koyuyor böylelikle. Ben de başrol karakterim için Jimmy'nin fotoğraflarını kullanmıştım."

Kapak Modeli 🌙Yarı Texting🌙 (Tamamlandı)Where stories live. Discover now