Y İ R M İ B E Ş

40.1K 2.5K 828
                                    

Selamun Aleyküm mümin kardeşlerim.

Şerefleriniz yerinizdedir umarım.

Yeni bölümü sizlere sunmaktan gurur duyarım

...

"Sarp"

Zar zor çıkan sesimi duyunca hemen bana döndü ve hızla önümde diz çöktü.

"Akşın, Akşın iyim misin!"

"Akşın, hayır sakın. Akşın!"

Söyledikleri kulağıma boğuk bir ses gibi gelirken gözlerim artık tamamen kapandı. Ve bayılma mood on.

Tam kendimi bırakacağım sırada Sarp tarafından hızla çekilmemle bilincim 'noluyo aq' der gibi ayıldı ve kafam sert bir şeye çarptı. Ardından nahoş bir koku beni sardı. "Akşın, burdayım ben bak. Burdayım yanındayım. Yalnız değilsin. Sakın korkma. Seninleyim Akşın" sözleri kulağıma artık net bir ses tonuyla geliyordu. Bu koku onun kokusuydu.

Ben şu an sevdiğim adama sarılıyordum!

Fırsat bu fırsat deyip ellerimi beline sardım. Hala atağım geçmiş sayılmazdı. Yani bu atağım bitsin diye yaptığım bir şeydi. Yoksa kendim için değildi yani.

Bir süre sarılıp durduk öyle. Ben onun nefeslerini dinledim. O benim nefeslerimi kontrol etti. Kalbim öyle çırpınıyordu ki. Nerdeyse o yerinden kalkıp ağzımdan atlayacak ve sanki o Sarp'ın boynuna dolanacak gibi.

Ama bu kadarı benim minnoş kalbime fazlaydı.

Yerimde kıpırdandım. Ve o da bunu anlayıp sıktığı kollarını gevşetti. Yavaşça ondan ayrıldım. Yanaklarımın hafiften pembeleştiğine adım gibi eminim.

"İyi misin?"

"Teşekkür ederim"

Aynı anda konuşmuştuk. İkimizin söyledikleri birbirinden ne kadar farklı olsada yine birlikte cevap verdik.

"Rica ederim"

"İyiyim"

Artık ikimizde dayanamayıp bu duruma gülünce Sarp hafifçe yerden doğruldu ve bana elini uzattı. Elini tutup bende kalktığımda dip dibe girmiştik. Herhalde biraz şişko olduğumu düşünüp fazladan kuvvet uygulamıştı.

"Kaç kilosun sen? Ben kardeşimi bile bu kuvvetle kaldıramıyorum ayağa" dedi azarlar gibi çıkan ses tonuyla. Gülümsedim ve bir anlığına ağzımdan kaçırdım işte.

"52"

Ağzımdan kaçırdığım kilomla direkt olarak aklıma ona bilinmeyen olarak kilomu söylediğim gelmişti. Hatırlamazdı ya, hayır hayır o kadar önemsiz bir detayı hatırlamazdı.

"Garip bu sıra çevremdeki çoğu kız 52 kiloyum diyor. Siz kızlar aranızda anlaşıyor musunuz?" Deyince gözlerim istemsizce açılınca hemen yumdum. Hatırlıyordu. Ve durumu toparlamak için gülümsedim.

"Ne anlaşması Sarp" dedim gülerken aslında tel üstündeyim ve titriyor gibiydim. Yani en azından ben öyle hissediyordum. Ne kadar tedirgin ve endişeli olsamda cevabını merak ettiğim için o soruyu sordum.

"Kimmiş o diğer 52 kilo olan kızlar?" Dedim kanka ayağına manit kim manit der gibi alaylı bir tonda. Allah'ım sen affet. Gülümsedi. Hatta çok güzel gülümsedi.

"Bir kız aslında. Şey ben bir kızla konuşuyorumda"

Söyledikleriyle içimde fırtınalar koparken olduğum yere çöküp çığlık atmak istedim. Ama bunu tabiki de Sarp'ın önünde yapmayacaktım. Daha da kurcalayıp batırmak istemediğimden "anladım" dedim. Ancak normal ve yarı neşeli bir tonda. Resmen benimle konuştuğunu söylemişti. Tabii, o bunu bilmiyordu.

Bir kaç adım daha gerileyip tamamen sakinleştiğimi fark edince "nasıl çıkacağız buradan?" Diye sordum.
Elini cebine attı. Ve ceplerini yokladı. "Hay anan- yani hay Allah ya telefonum diğer odada kaldı" dedi. Tepkisine gülerken "benimki yanımda" dedim. Ve yere düşen çantamı alıp içinden telefonumu çıkardım.

"Arayabileceğimiz birileri?" Diye sordu. Okulda ki çoğu kişinin numarası bende yoktu zaten okulda kimse yoktu. Kafamı olumsuz anlamda sallayıp somurttum. Elini ensesine götürerek kaşıdı. Sonra aklına bir şey gelmiş gibi bana doğru bir adım attı. Ancak durdu ve kaşlarını çattı. Emin değil gibiydi.

"Birilerine mesaj atmalıyız. Sen Eren'i takip ediyor musun?"

Dediği mantıklıydı ama ben onun hiç bir arkadaşını takip etmiyordum. Ona bakıp "Hiç bir arkadaşını takip etmiyorum ki" dedim. Sıkıntılı bir nefes verdi.

"O zaman son çare Kerem'e yazalım sadece onun hesabı açık. Eren'e yazarsak görmesi uzun sürebilir" dedi. Kafamı salladım ancak anlam veremediğim bir duygu belirmişti içimde.

O, Kerem'e mesaj atmamı istemiyor gibiydi. Yanıma oturduğunda hala içinde bir sıkıntı varmış gibi nefes veriyordu.

Sarp Kerem'e yazmamı istemiyordu!

Ama bunun nedeni neydi?

...

Arayı uzattım farkındayım.

Lütfen mazur görün. Sınav haftam yeni bitti ve çok fazla kitap var 😣

Kendinize cici bakmayıda unutmayın ha.

Sarpişkom || TextingWhere stories live. Discover now