10. Nodaļa

111 15 7
                                    

"Esmu. Es mīlu Dievu."

"Tas ir savādāk."

***

Eiva

–Sūds tu pēdējais! – es murminu sev zem deguna, soļodama no viena istabas stūra līdz otram, nespēdama nomierināties. Nevaru noticēt, ka ar nepacietību gaidu, kad paies stunda un es varēšu izsaukt Luciferu.

Pašlaik es cīnos pati ar sevi, nezinādama, kam ticēt un kam ne. Vai tiešām Lucifers teica taisnību? Evans mirs? Bet no kurienes viņš to zina? Šie jautājumi nedod man mieru. Daļa manis domā, ka Lucifers blefo un vienkārši izjoko mani. Tomēr sirds saka kaut ko citu.

-Eiva? - pie manām durvīm atskan klauvējiens un mammas balss. Viņa pabāž galvu iekšā un sarauc uzacis.

-Kāpēc stāvi istabas vidū?

Es paraustu plecus, nezinādama, ko lai ticamu pasaku.

-Es padomāju, ka pie Danielas mēs varētu aizbraukt tagad, tā kā rīt jau būs operācija. Pēc desmit minūtēm būsi gatava?

Un tā mani plāni sabrūk ar skaļu blīkšķi. Ja es tagad neizsaukšu Luciferu, raizes izēdīs mani no iekšpuses. Man ir jāizvēlas starp māsīcu un Sātanu.

-Labi, drīz būšu lejā, - es nosaku un sāku lasīt mīkstās rotaļlietas Danielai. Salieku visas maisā un pati saģērbjos. Lai kaut cik sevi nomierinātu, piezvanu Evanam, jautādama, kā viņam klājas.

-Viss labi, bet kāpēc tu jautā? - viņš saka.

-Tāpat vien.

-Jā, protams, un es esmu vienradzis, - Evans iespurdzas. -Klāj vaļā.

-Es atkal runāju ar Lucife-

-Es tev taču teicu, ka nevajag! Kāpēc tu-

-Tas sanāca nejauši! - es iesaucos. -Kārtoju galda atvilktnes un nejauši nospiedu pogu.

-Tu laikam zem nelaimīgas zvaigznes esi dzimusi, - Evans nopūšas. -Ko viņš tev atkal sastāstīja?

-Es... Viņš teica, ka-

Taču mani pusvārdā pārtrauc mamma, kura tajā brīdi ienāk manā istabā.

-Ejam! Apmeklējuma laiks drīz beigsies.

Esmu spiesta ātri atvadīties no Evana un, paķērusi maisu ar mīkstajām mantiņām, sekoju mammai uz lejasstāvu.

Drīz jau esam slimnīcā, bērnu ķirurģijas nodaļā. Danielas seja uzreiz atplaukst smaidā. Viņa gan nevar izlēkt laukā no gultas un mesties man virsū ar apskāvieniem (kā viņa parasti to dara). Es apskauju māsīcu un izberu rotaļlietas viņai klēpī.

-Tās visas ir man? - Daniela izbrīnā iesaucas, viņas acis tik lielas kā tasītes. Viņa ir brīnišķīgs bērns, tik labsirdīga un sirsnīga.

-Jā. Pilnīgi visas ir tavas, - es pamāju un apsēžos uz meitenes gultas malas. -Ko spēlēsim? Izsmalcinātu tējas dzeršanu vai episkas medības?

Daniela iesmejas un paņem vienā rokā tīģeri, otrā - princesi.

-Princese padzers tēju un tad ies medīt tīģerus! - māsīca iebļaujas un pamet rotaļlietas gaisā.

***

-Neesmu pareģis, bet diezgan droši varu apgalvot, ka zinu, kāpēc tu mani izsauci, - Lucifers silda plaukstas pie uguns ap viņu, sejā nesatricināma vienaldzības izteiksme. Maita tāds.

-Kāpēc tu teici, ka Evans mirs? - es nošņācu. Katra sekunde Lucifera klātbūtnē liek manai ādai niezēt vēlmē saplēst kaut ko. Tomēr es savaldos, jo laiks tagad ir zelta vērts.

-Es biju pirmais Dieva eņģelis, - Lucifers nosaka, viņa skatiens vēl joprojām pievērsts liesmām. - Bet tad Dievs radīja Ādamu un Lilitu. Un aizmirsa par mani. Viņam bija vienalga.

-Netērē manu laiku, - pieejot vīrietim tuvāk, es izgrūžu caur zobiem. -Pasaki visu un uzreiz, nemēģini izvairīties no tēmas.

Taču Lucifers pat nereaģē.

-Man izdevās Lilitu dabūt savā pusē, un viņa apsolīja nogalināt Ādamu. Taču Dievs saskatīja viņas nodomu un aizsūtīja Lilitu uz Elli. Viņa kļuva par pirmo dēmonu.

-Vienkārši pasaki man taisnību! Vai tiešām tas ir tik grūti?

-Pēc tam parādījās Ieva. Ar viņu gan bija vieglāk. Daži saldi vārdi no čūskas mutes un cauri bija. Tomēr Dievam nepatika, ka es uzrīdīju čūsku Viņa radījumiem, tādēļ viņš mani izdzina no Debesīm. Gļēvulis. Viņš mīlēja cilvēkus vairāk par eņģeļiem un Debesīm. Šos grēcīgos, mirstīgos radījumus.

-Es arī esmu cilvēks.

Šī ir pirmā reize, kad Lucifers ieskatās man acīs.

-Bet tu esi cits cilvēks. Ne tāda kā visi.

-Un daudz cilvēku tu esi redzējis?

Taču mani vārdi izgaist klusumā, jo liesmas nodziest, un Lucifers pazūd.

Es nedabūju atbildi uz jautājumu, kas tirdīja mani visu dienu. Toties es uzzināju to, kas izmainīja manu priekšstatu par Luciferu.

Eņģeļa sirdsWhere stories live. Discover now