Kapitel 3

62 8 4
                                    


Sami

Sami öppnar sakta sina ögon, morgonens sol skickar hänsynslöst in strålar av ljus i sovrummet. Det svider till och ögonen tåras av ljuset. Sally sover fortfarande. Tungt, problemfritt ligger hon och drar djupa andetag. Sami tittar på klockan, 09:32. Hon gäspar och sträcker upp sin högra arm mot taket. Hon sträcker ut varje finger som i en våg och vita ärr glimmar i solskenet. Efter att hon sträckt på sig rätar hon upp sig i sittande position och tittar på Sally lite hastigt innan hon tassar ut genom dörren på väg mot köket. 

Huset ligger öde, tomt. Precis så som Sami vill ha det. Paul och Maria har redan åkt till Halmstad, hon kan lugnt äta sin frukost som består av en tallrik med flingor och mjölk. Hon äter bara halva och häller sedan ut resten i vasken, ställer skålen på diskbänken bland gårdagens vin- och ölglas. Går till sitt rum och tar på sig mjukisbyxorna men nöjer sig med tröjan hon sovit i. Tar fram skorna underifrån sängen och sträcker sig efter jackan som hänger över den svarta skrivbordsstolen där hon lämnade den kvällen innan. 

Hon går ut i hallen och vidare till ytterdörren. Drar på sig skorna och jackan, stiger ut genom ytterdörren och sätter sig på en av de två vita plaststolarna och plockar fram ciggpaketet ur innerfickan på jackan. Hon tar upp en cigg och fäster den mellan sina torra läppar, tänder den stillsamt. 

Hon drar ett djupt bloss och låter nikotinet absorberas av hennes kropp. Sedan andas hon ut, tungt. Den vita röken från de små lungorna blandas med den friska morgonluften efter den kalla natten. Snön ligger över marken som ett täcke och hon drar med foten i en båge framför sig för att se hur djup den är, bara någon centimeter. Sami drar ett till djupt bloss och känner hur kylan sticker henne i halsen. Hon lutar huvudet bakåt och låter ögonen stängas. Hon andas ut och drar ett till bloss. Dörren öppnas bakom henne, hon vänder huvudet och ser Sally stå där i sin mjukisdress, jacka och kängor.

De sitter på varsin av stolarna, Sami tänder sin andra cigg och tittar på Sally med röda ögon från en natt av dålig sömn.
"Kan jag få en?" frågar Sally med en längtande blick mot Samis cigg.
"Nej. Du ska inte röka, du vet vad jag har sagt om det. Det är inte bra för kroppen och det kostar bara massa pengar. Plus, du är för fan bara tolv." svarar Sami med entonig röst och en underton av irritation. 

"Men du röker ju, då kan du ju inte säga att jag inte får." Sally, lägger huvudet på sned och ser så där otroligt söt och oemotståndlig ut. Hon borde verkligen inte dra upp det här igen, hon vet allt varför jag inte vill hon ska röka och varför jag röker, det var ett idiotiskt snedsteg och jag ångrar mig, typ, det vet hon ju... tänker Sami medan hon tar ytterligare några bloss och sedan fimpar i snön, hon kastar iväg fimpen in i busken. Maria gör aldrig något trädgårdsarbete där ändå.

"Kom, jag ska fixa frukost åt dig." Hon reser sig upp från stolen och öppnar dörren in till hallen. Hänger av sig jackan samtidigt som hon sparkar av sig skorna och går sedan vidare in till det diskfyllda köket. Sally gör samma sak och sätter sig vid det bruna köksbordet. Sami stökar runt i köket på jakt efter skål, sked och ett rent glas - vilket visade sig vara svårare att hitta än hon trodde från början. 

"Tack för frukosten, jag va hungrig." Sally ställer ner skålen på bordet efter att ha druckit upp det sista av mjölken hon haft till flingorna och de upptinade bären. Hon ler på det där sättet som smälter Samis hjärta och ett litet leende sprider sig över hennes läppar i retur.
"Varsågod Sall, vad vill du ha till middag idag så jag kan plocka upp det från frysen." frågar Sami medan hon tar skålen och ställer den jämte sin på diskbänken och öppnar frysen för att kolla vad som finns. 

Pulsar genom mörkretWhere stories live. Discover now