Kapitel 26

22 3 0
                                    



Sami


"Tjena!" hojtar Samuel när han öppnar dörren för att släppa in dem.
"Tja! Har min dricka kommit?" frågar David, Sami tittar oförstående på honom. Sedan minns hon att han inte hade någon dricka med sig när de lämnade huset.
"Jadå, Steffe är redan här så det står i köket mannen." svarar Samuel med ett brett grin. Hans andedräkt luktar päroncider.

David går in till köket och börjar hålla på med flaskor och glas. Sami tar steget in i hallen när Steffe plötsligt kommer halvspringande mot henne. Han lyfter upp henne i en kram och snurrar runt henne som ett litet barn. Sami skrattar men hennes blåmärken gör ont där Steffe håller.

"Hey, party girl!" säger Steffe glatt när han sätter ner henne. Steffe är alltid glad. Jämt glad och rolig. En sådan där vän som alla borde ha.
"Hej på dig själv Steffis." svarar Sami och blinkar mot honom lite skämtsamt. Steffe är Davids kompis, de alla är. Men de behandlar henne som en i gänget.

"Är du redo for some party time?" Steffe är redan onykter, han vinglar lite när han går och hans pupiller är utvidgade.
"Hell yeah!" svarar Sami när han leder henne in i köket där hon får en av hans cider, den har smak av hallon, hennes favorit cider.
"Tack!" säger Sami, glad över att han vet vad hon gillar. Glad över att han tagit sig tid att lägga märke till det, även om han egentligen inte är hennes kompis.

Hon lutar sig mot köksbordets kant och tittar på David. Hans breda ryggtavla. De långa benen som är intryckta i tighta jeans.
"Redo för fest?" frågar Steffe och lägger armen om David. Sami ler, de är riktigt nära vänner. Hon är glad för Davids skull att han har Steffe.
"Aa fan, efter denna dagen är det fan behövligt." Skrattar David fram,
"Haha, I like the sound of that!" skrattar Steffe tillbaka. Och de båda knäcker upp varsin cider samtidigt som det knackar på ytterdörren och mer folk anländer.

"Hej! Jag visste inte att ni skulle komma!" Sami blir glatt överraskad när hon ser Erika och Olivia komma in genom ytterdörren i sina alldeles för korta klänningar och allt för höga klackar.
"Hej!" utbrister de båda två. De kramar henne och hänger sedan upp sina jackor medan Sami går in i vardagsrummet och sätter på Maraca av Mohombi. Lätt berusad och exalterad över kvällen.

"Kom tjejer! Vi dansar!" ropar hon till Olivia och Erika. Hon börjar svänga på sina höfter och släpper loss, låter musiken bestämma över kroppen. Låter den göra som den vill. Erika och Olivia hakar på och snabbt befinner sig alla i vardagsrummet och dansar eller tittar på de som dansar.

"WOHO!" utbrister Olivia över musiken. Festen har varit i full gång i över två timmar och alla är fulla och vid gott humör.
"Ja! Wohoh! Ey, Olivia? Jag utmanar dig att gå och hångla med Steffe, han ser så ensam ut i soffan!" säger Sami och tittar med utmanande blick på Olivia. Olivia med den söta lilla näsan och de glada ögonen.
"Ja, kom igen Olivia! Gör det!" instämmer Erika och ler eggande. Olivia tittar lite snabbt på Steffe.

"Det är ju lite synd om honom när han sitter helt ensam..." säger hon med ett flin, "men om jag gör det så måste ni två också göra det! Direkt efter jag gjort det måste du göra det Sami sen måste du göra det Erika!" utmanar Olivia tillbaka med en röst som precis kan höras över musiken. Sami och Erika nickar instämmande. Alkoholen suddar ut vad de än har kvar av sitt omdöme.

Olivia skrattar lite lätt och går bort till soffan där hon hånglar upp Steffe rejält. Han sitter frågande och ser allmänt förvirrad efteråt. När hon kommer tillbaka skrattar hon med triumf och pekar på Sami.
"Din tur," Sami går dit och hånglar upp Steffe som knappt hinner reagera. Men Sami använder mer tunga än vad Olivia använde. Sätter sig i hans knä med benen brett särade och håller tag om hans haka.

Pulsar genom mörkretUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum