40.BÖLÜM

263 20 14
                                    

~~Düzenlendi~~

~~ sömestır tatili~~

"Hemşire biraz daha yukarı" Oğuz'un dediği ile çerçeveyi biraz yukarı kaldırdım.

" Yaprağ'ım böyle de çok yukarıda oldu sen ona bakarken boynunu arıtırsın" Ali'nin söylediği ile onada hak vermiştim.

" Ayyy nasılda düşünürmüş sevgilisini"

" Lan sus bağırma babam evde. Duyarsa ne halt yiyeceğiz söyler misin?" Bazen gerçekten yakalanacağımızdan çok fazla korkuyorum. Elimdeki çerçeve yataktan aşağı inip çerçeveyi sehpan'ın üzerine koydum. 

   Ahh ben size söylemeyi unuttum. Şu an hayatım boyunca aldığım  ilk taktirname'yi çerçeveleyip duvarımda asmaya yer arıyoruz. Tabii ki ben bunu Ali sayesinde yapmıştım sınav olduğu için her gün okul çıkışı beni çalıstırıyordu. Tabii öğretmenim iyi olunca.

   Annem Ali ile ilişkimizi öğrendikten sonra annem Gül teyze ile konuşup durumumuzu anlatmıştı. Gül teyze ise kızmayıp zaten Ali'nin bakışlarından anladığını söylemişti.

"Neyse Ali sen şu çiviyi rastgele bir yere takta kolum ağrıdı benim" Ali ses etmeden yatağın üstüne çıkıp çivi çaktı ve çerçeveyi taktı. 

" Sağ ol Alikuşum" Ali'nin yanağına öpüp geri çekildiğimde bizimkelrden ses gelmişti.

" ohooo bunları yanlız bırakmak gerekir şimdi. Hadi beyeler biz çıkalım." Sinan bu söylemlerine karşı yanağımdaki ısıtıcılar konuşmaya başladı Ali fark etmiş gibi hemen lafa atladı.

" Lan Sinan sus kızı utandırma. Hem kız sadece masum bir öpücük verdi. Sizin içiniz fesat." Aferim sana sevgilim nasılda beni savunurmuş ya şunun tipe bak yerim ben bunu şu gamzeye bak. Allah'ım ben Ali'yi hak edecek ne yaptım anlamıyorum.

~~Akşam~~

    Annem ve babam ile içeride oturmuş televizyon izliyorduk. 


" Taner geçen gün bir film izledim. Neyse işte oğlan 15 senelik çocukluk arkadışına ilk gördüğü gün aşık olmuş sonradan açılmış kıza. Ama kız böyle nasıl anlatsam daha önce hiç sevgilisi olmamış aşkla uzaktan yakından alakası yok, ne yapıyor ediyor kıza kendini aşık ediyor. Değişikti di mi? Şimdi dününsene bizim kız çocuklardan biri ile aynı durumda tepkin ne olurdu." Annenin amacını anlamıştım aslında babamın tepkisini merak ediyordum.

" Ne diyeceğim canım seviyorsa okulunu bitirsin askerliğini yapsın gelsin istesin o zaman bakarım verip vermeyeceğime"

~~ Ertesi gün~~

Şu an havaliman'ın da Ali'yi yolcu ediyorduk. Tatilin ilk haftası ailesi onu yanınna çağırmışti ve Ali Amerika'ya gidiyordu.

" Ali oradaki kızlara baktığını duyarsam o gözlerini oyarım haberin olsun" demiştim kendimi sinirli göstermeye çalışarak. Ama benim ona güvenim sonsuzdu. 

" He Yaprak zaten sen uyarmasaydın bende her günüme farklı kızla uyanacaktım zaten" diyip pis pis sırıtmaya başladığınd bende ona vurmaya başlamıştım. Ali'nin uçağın'ın anonsu yapıldığında hepimizle tek tek vedalaşıp gitmeye başlamıştı. Ama 2 3 adımda bir arkasını dönüp bana bakıyordu. Bu bir hafta ikimiz içinde zor olacaktı.


4n1k 3 [kendimce]Where stories live. Discover now