41.BÖLÜM

235 19 2
                                    

~~Düzenlendi~~


Ali'nin evinde Ali ile ders çalışıyorduk. Daha doğrusu Ali anlatıyordu ben Ali'ye bakmaktan soruları bakamıyordum.


"Yaprak hadi bak x'i nasıl bulacağını gösterdim ondan sonrasınıda sen yapmaya çalış" Ali'nin konuşması bittiğinde ben yine Ali'yi izlerken yakalanmıştım.

" Yaprak bak hadi sınava az bir süre kaldı. Şu sınavı bir atlatalım ondan sonra doya doya izleriz birbirimizi"

" Ama Ali ben bıktım matematikten ya. Allah aşkına şunu bana söyler misin? Soruda 3 tane sayı geçiyor ve bunların ikisi aynı. Bunun neresi matematik valla türkçede bile daha çok sayı var"
Ne yani haklıyım. Hem bizene yani pisagorun karısının adının hipotenüs olduğundan. Millet bir şey bulur ismini karısının ismi yapar bizde onu bulmakla uğraşırız burada.


" 'Ondan sonra Türkiye neden gelişmiyor?' Koyarsanız küçük çocuğun önüne problem al bunu çöz. Sinirlendim Ali ya" 


" Yaprağ'ım dayan bak ne olur. Az kaldı hem üniversiteye bir geçelim rahatlarız. Hem sen az önce kendine mi 'küçük çocuk' dedin?"

 
" Evet Ali ya bak ben sıkıldım ders çalışmaktan" 


" İyi tamam sen ders çalışma ben de artık seni götüreceğim yere götürmem"


" Ali nereye götürüceksin hadi söylesene? Hem ne zaman?"


"  Valla sınav çıkışı bende kız arkadaşımla dolaşıp gezme plannıyordum. Şöyle bir İzmir'i turlarız. Hem bak biz seninle hiç sevgili olarak doğru düzgün gezemedik ama sen böyle yaparsan bende artık tek gezerim" 


" Tamam Ali bak çalışıcam. Ama sadece sorun bende değil öğretmenim çok yakışıklı ona bakmaktan odaklanamıyorum önündeki sorulara"


"Ne yani bütün suç benim mi oldu? İstersen yüzüme kar maskesi takayım? Belki olur o zaman?" Ali'nin bu söylediğine gülmüştüm. Bir an Ali'yi öyle hayal ettim.
" Neye gülüyorsun sen bakayım?" 

" Seni biran öyle hayal ettim etmez olaydım" Ben kahkahalara gömülürken bir  yandanda karnımda ellerin gezdiğini hessetmeye başladım ve daha çok kahkaha atmaya başladım.

" A Ali Ali tamam ya tamam bir daha seni seni öyle hay hayal etmeyeceğim" Kahkahalarımın arasından güçlükle konuşa bilmiştim. Ali beni kolumdan tutup masadan kaldırdı ve önce kendi koltuğa oturup sonra beni göğsüne yasladı.


" Sen beni hayal et ben ona bir şey demem. Çünkü bende yıllarca senin hayalini kurdum ve şimdi o hayal ettiğim şeyler gerçekleşiyor o yüzden ben sana hayal kurdun diye kızmadım. Hatta sana kızmadım bile sadece gıdıklamak istedim o ve şimdi ise seninle bir ömür boyu bu pozizyonda kalmak istiyorum" Ali konuşurken benim uykum gelmeye başlamıştı. Ama çok güzel konuşmuştu.


Ben arada bir esnemeye başlayınca Ali yine konuşmaya başladı.

" Seni tanıdığım ilk günden beri seviyorum Yaprak ve sevmeye devam edeceğim taki sen benden vazgeçe kadar" Ali'nin sözlerinden sonra sadece Ali'ye daha sıkı sarıldım. Bazen konuşmamız için ağzımızı açmamız ya da gözlerle konuşmamız gerekmez. Vücut diliylede iyi anlaşa biliriz.

4n1k 3 [kendimce]Where stories live. Discover now