Capitolul 1

116 8 3
                                    



Batran nebun ce esti. Nu ai vrut sa asculti de nimeni, nici macar de ea, iar cu incapatanarea asta, ai luat-o si pe ea cu tine, isi spuse Victor in gand, privind la mormantul din fata lui, simtind cum il cuprinde o stare de melancolie si de dor. Stia ca nu l-ar fi putut opri sa faca acel gest necugetat, chiar daca ar fi ramas in Rusia si nu ar fi plecat cu Yuuri in Japonia, dupa acea cearta. Oftand usor, barbatul privi la adolescentul de langa el, care la randul sau il privi pe adult.

- Cred ca ar trebui sa ne intoarcem la aeroport sau vrei sa treci sa o vezi? Il intreba Victor pe baiat, ce nega din cap, iar suvitele violete ieseau foarte mult in evidenta printre cositele balaie.

- Ea ma asteapta in Saint Petersburg si nu aici, spuse adolescentul in rusa, iar ochii albastri priveau fara nici o emotie pietrele de mormant din fata lui.

- Ai dreptate. Nu are nici un rost sa mai stam, spuse Victor si se apleca, facand de trei ori semnul crucii deasupra capacelor, inainte sa porneasca alaturi de blondul-suvitat spre iesirea din cimitir.

Poate am sa reusesc sa ii conving si pe ceilalti sa vina pana aici, dar cum abia am reusit sa ne strangem acum doi ani, ca sa il conducem pe ultimul drum, mai bine nici nu imi voi bate capul, isi spuse Victor, urcand intr-o masina, comunicand o adresa, apoi incepu sa priveasca pe geam. Si acum isi amintea acea intrunire de familie ciudata de acum doi ani...

Flashback

- Imi pare rau Yuuri ca am plecat asa, dar...

- Stiu Victor. Ai o problema de familie si a trebuit sa pleci de urgenta in Rusia. Puteai sa ma anunti mai din timp, ca veneam si eu cu tine, dar mai mult ca sigur iti este rusine cu mine, bine ca nu am venit, spuse vocea sotului meu, iar eu am oftat, masandu-mi baza nasului, incercand sa ma abtin sa nu incep sa tip la el, mai ales de fata cu Petru, ce ar fi raportat totul mamei.

- Promit ca dupa acest sezon, am sa te iau pe tine si pe Yulia si am sa va fac cunostinta cu toti membri familiei mele. Oricum pe o parte dintre ei i-ai cunoscut deja, spun, amintindu-mi de vizita-surpriza a surorii mele si a logodnicului ei, ce mi-au facut-o de ziua mea.

- Mda, aud glasul sec al sotului meu, facandu-ma sa ma intreb ce parere i-a lasat Tonya sau Izuna.

Dupa cateva replici schimbate intre mine si Yuuri, am inchis conversatia, exact la timp cand Petru parca masina. Cobori din autovehicol, privind in jur, inainte sa o depistez pe Tonya impreuna cu Izuna si o femeie cum discutau aprins, dar incetara, cand Izuna se desprinse de langa sotia lui si veni sa dea mana cu mine, soptindu-mi ceva in ureche, dar toata atentia era concentrata asupra femeii de langa Tonya, ce ma privea cu multe intelesuri...

Endflash

Victor tresari, cand simti cum cineva il apuca de umar si il scutura usor. Ii lua cateva clipe cenusiului sa priveasca in jurul sau, inainte sa isi concentreze atentia asupra adolescentului de langa el.

- Am ajuns la aeroport, spuse Maxim, iar ochii sai albastri il priveau pe barbatul de langa el.

- Sun-o pe Tonya si comunica-i cand ajungem in Saint Petersburg, iar eu ma interes, daca bagajele noastre au fost trimise deja, spuse Victor, platind Uber-ul si cobori din masina, fiind urmat de Maxim.

Adolescentul forma rapid un numar si isi conecta mobilul la casti, asteptand sa ii raspunda, in timp ce Victor se indrepta spre biroul de informatii, avand grija sa nu il piarda pe adolescent din priviri. Cateodata, adolescentii au mania sa dispara ca si magarii in ceata...

Un carusel de sentimente - On holdWhere stories live. Discover now